Kontakt os
Økologi / Svinefoder / Søer

Økologiske foderblandinger til søer

Høj produktivitet, sundhed og holdbarhed er fokuspunkter i udviklingen af fodersortimentet til økologiske søer. DLG har en optimal økologisk foder til din besætning - både til den diegivende og drægtige so.
Høj produktivitet, sundhed og holdbarhed er fokuspunkter i udviklingen af fodersortimentet til økologiske søer. Fodring af den drægtige so skal sikre stærke levedygtige pattegrise og en god råmælksproduktion, samtidig med at sikre, at soen er i passende huld og får tilstrækkelig energi både sommer og vinter. Den diegivende so skal tildeles tilstrækkelige næringsstoffer til at sikre produktion af rigelig råmælk i forbindelse med faringen og efterfølgende også en høj mælkeydelse, så tilvækst og sundhed hos pattegrisene er optimalt. Derudover skal soen også have energi nok til faringen og efterfølgende også holde vægttabet nede i diegivningsperioden.
 

Foderindhold

Flere af vores blandinger er tilsat organisk syre for at minimere risikoen for salmonella hos søerne og optimere mave/tarm-sundheden. Vores syre er flydende og består af en blanding af myresyre og mælkesyre. Produktet er fremstillet uden brug af GMO og indeholder kun godkendte ingredienser (jf. det økologiske regelsæt). Forsøg og afprøvninger med at tilsætte organiske syre til sofoder viser en positiv effekt på salmonellabekæmpelse, foderhygiejne, produktivitet og sundhed.

Vi tilsætter revet korn i alt vores økologiske svinefoder. Rivningen er med til at give struktur i foderet og øge mavesundheden.

Vores økologiske fodersortiment til søer byder på følgende blandinger:
  • Natur Drægtig A: Drægtighedsblandingen har et højt niveau af fordøjelig protein. Desuden er der fokuseret på et højt indhold af fordøjelige fibre til optimering af mave/tarm-sundhed hos de drægtige søer. Desuden gavner fiberindholdet produktionen af råmælk og sikrer et mere stabilt blodsukker. Blandingen fås med tilsat organisk syre (A) eller uden syre.
    Det er muligt at få denne blanding leveret som cobs, som kan spredes ved udfodring. Det giver søerne mulighed for at udtrykke deres naturlige rodeadfærd og er samtidig et godt alternativ til andre udfordringssystemer. 
  • Natur Die AF: Diegivningsblandingen til diegivende søer har ligesom drægtighedsblandingen et højt indhold af fordøjeligt protein og fordøjelige fibre. Lysinindholdet er højt for at sikre god mælkeydelse til smågrisene. Blandingen kan også bruges til drægtige søer, hvis der ikke er mulighed for to blandinger til søerne. Blandingen fås med tilsat organisk syre (A) eller uden syre.
 
Læs mere om økologisk svinefoder her

Svin øko rød
Hold dig opdateret på nyheder om økologi
Læs om sporbarhed og dokumentation