Kontakt os
PrimeFeed smågrisefoder hjælper på tilvæksten
Om DLG / Presse / Nyheder
27. januar 2017

Svineproducent: Nyt smågrisefoder giver bedre tilvækst

Kirketerp Agro havde ofte problemer med uens hold og dårlig tilvækst. Efter mange afprøvninger er PrimeFeed fra DLG nu blevet det foretrukne smågrisefoder, som gives manuelt op til ni kg.

”Vi havde problemer med at få grisene til at vokse efter fravænning. Der manglede trivsel, og det gav store vægtspredninger på det enkelte hold. Det var klare tegn på, at grisene fik det forkerte smågrisefoder, og derfor gik vi i gang med at afprøve forskellige blandinger,” siger Ole Nielsen, driftsleder hos Kirketerp Agro ved Sindal i Nordjylland. 

Med PrimeFeed fandt de en foderblanding, som smågrisene tog rigtig godt imod, og det har skabt forbedrede resultater i klimastaldene. 

”Tilvæksten forbedres uge for uge med PrimeFeed. Ligeså vigtigt er det, at foderet har hævet den generelle sundhed, og faktisk har vi ikke flokmedicineret i klimastaldene, siden vi skiftede. Enkeltdyrsmedicinering er også reduceret med ca. 50%, ligesom dødeligheden er klart mindre,” siger den tilfredse driftsleder. 

Kontrolvejninger og manuel fodring af smågrise

Mange rutiner er også ændret i klimastaldene hos Kirketerp Agro. Kontrolvejninger af udvalgte grise har været en øjenåbner for, at nogle grise var for små ved fravænning. Derfor fodres de nu med fem forskellige smågriseblandinger, og selvom det kræver mere tid til manuel fodring, er det ikke et problem. 

”Vi fodrer manuelt med PrimeFeed op til ni kg, og selvom det kræver lidt mere tid, har det en positiv effekt. Vi har fået mere fokus på hver enkelt gris i stierne, og det er givet godt ud, for vi har fået langt bedre grise,” siger Ole Nielsen. 

Jimmy Eskerod
Produktchef - svin, risk management
SEGES: Mest gris for pengene hos DLG
SEGES: DLG holder hvad de lover
Primefeed - det primære valg til dine grise
PrimeFeed til smågrise