Kontakt os
Stor succes med Easy Boost
Om DLG / Presse / Nyheder
1. februar 2017

En af landets højest ydende mælkeproducenter løfter produktionen

På Havredalsgård ved Hammel har de netop taget en ny stald i brug, så bedriften er udvidet fra 230 til 350 køer. Og selvom Michael Jensen driver en af landets højest ydende kvægbedrifter med 12.700 kg EKM, er han altid på udkig efter at optimere besætningen. Kvægfoderet Easy Boost er en stor succes.
”Jeg blev interesseret, da Aarhus Universitet offentliggjorde forsøg med Easy Boost, der kunne hæve mælkeydelsen markant. Vi har brugt foderet siden 2015 med stor succes, men kun i 1-2 uger efter kælvning. Med den nye stald kan vi bruge Easy Boost i tre uger, og det glæder jeg mig til at se effekten af,” siger Michael Jensen.

Havredalsgård ved Hammel
350 køer – 30% Holstein, 70% Rød Dansk Malkerace 
200 hektar – Græs og majs
Nyeste forsøg fra Aarhus Universitet viser, at mælkeydelsen stiger 5-7 kg EKM ved fodring med Easy Boost i de første 21 dage efter kælvning grundet foderets høje AAT-indhold. Udover at øge ydelsen blev det fundet, at Easy Boost mindsker risikoen for nykælversygdomme og kickstarter ædelysten.

”Nykælverne har fået større ædelyst, og spiser med det samme efter kælvning. Det har helt sikkert løftet produktionen, da vi hurtigere kommer i gang med at malke, og derfor udnytter merydelsen i de første uger efter kælvning. Vi har simpelthen fået kurven højere op til at starte med,” lyder det fra Michael Jensen, der er sikker på at fortsætte med produktet.

”Det fungerer for os, så vi stopper bestemt ikke. Det er et ambitiøst produkt, der formår at løfte en i forvejen højtydende produktion,” slutter Michael Jensen