Kontakt os
Danæg leverer det bedste resultat i koncernens historie. DLG ejer 45% af Danæg.
Om DLG / Presse / Nyheder
16. marts 2017

Nyt rekordresultat for Danæg-koncernen

Danæg leverer det bedste resultat i koncernens historie. Her ses vækst i resultat før skat (EBT) på 28% i forhold til 2015, og 16,1 mio. kr. udbetales til Danægs andelshavere. Danæg etablerer nu også et nyt og banebrydende advisory board, som er et uafhængigt rådgivende udvalg.
Danæg-koncernens regnskab for 2016 blev koncernens hidtil bedste med et resultat før skat (EBT) på 43,3 mio. kr. Det er 28% højere end 2015, der også blev betegnet som et rigtigt godt år. DLG ejer 45% af Danæg.

Årets resultat er opnået i et markedsmæssigt turbulent år, hvor specielt de danske detailkæders udfasningsplaner for buræg og fugleinfluenza i både Danmark og Sverige, har stillet store krav til Danæg-koncernens evne til at være forandringsparate og proaktive i forhold til ændrede markedsvilkår.

”I Danæg-koncernen er vi meget stolte af resultatet for 2016. Alle koncernens selskaber – i Danmark, Sverige og Finland – har oplevet en god og positiv udvikling. Vi har bevist, at vi er omstillingsparate og fleksible, når forandringens vinde blæser,” siger koncernchef i Danæg, Jann Dollerup Vig Jensen. 

”Det flotte resultat i 2016 er belønningen af flere års målrettet arbejde med at optimere og udvikle vores interne produktioner, samtidig med at vi har forbedret vores kommercielle platform ganske betydeligt. Vi har således styrket vores samarbejde med vores nuværende kunder og oplevet rigtig god tilgang af nye kunder. Særligt på eksport-markederne har vi opnået stor vækst, så vi i dag afsætter vores æg og ægprodukter til over 50 lande i hele verden,” siger Jann Dollerup Vig Jensen.
Fjerkræ fra Danæg

16,1 mio. kr. tilbage til andelshaverne

Som positiv effekt af årets resultat har generalforsamlingen i Danæg Holding valgt at udlodde udbytte til sine ejere, Danæg Amba og DLG. Danæg Amba har derfor valgt at udlodde i alt 16,1 mio. kr. til sine danske og svenske andelshavere.

”Vi er glade for, at vi kan hjælpe vores producenter med et økonomisk tilskud på et tidspunkt, hvor specielt vores burægsproducenter skal investere store beløb i at omlægge til andre produktionsformer,” uddyber koncernchefen.

Danæg-koncernen er nu i gang med andet år af ”Strategi 2016-2018” og med årets resultat og succesfuld gennemførsel af en række større strategiske projekter, er koncernen nu kommet så langt i forhold til målsætningerne, at Danæg i løbet af 2017 vil igangsætte en opdatering af den nuværende strategi. 

”Vi ser frem til at fortsætte den positive udvikling i 2017. Vi forventer et hårdt, men også spændende år, hvor vi skal fortsætte med at styrke hele vores værdikæde og udvise mod og handlekraft, når det er nødvendigt. Vi føler, at vi er på rette vej og skal fortsætte med at bevise, at vi er markedsledende i Norden indenfor vores kategori,” siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

Danæg nøgletal 2016

Eksperter skal vejlede Danæg om fremtidens ægproduktion

Igennem de senere år har ægbranchen i Norden oplevet store forandringer i efterspørgslen. Hvor ægbranchen tidligere har været præget af et større salg af buræg, er efterspørgslen efter skrabe-, frilands- og økologiske æg for alvor steget betydeligt indenfor en kortere årrække. En udvikling, der vil fortsætte med øget tempo, da langt de fleste af de danske detailkæder i løbet af 2016 har offentliggjort deres udfasningsplan af buræg for de kommende år.

Hele forløbet om detailkædernes udmelding af buræg foregik meget intenst og hurtigt, og ikke i et tempo der tilnærmelsesvis tilgodeser det produktionsmæssige set-up af levende høner, der efterfølgende skal tilpasses for at kunne levere de æg, som markedet fremadrettet efterspørger. 
Danæg - frie høns

”Hos Danæg har vi haft mange gode og konstruktive dialoger om, hvordan vi fremadrettet kan være endnu mere proaktive i forhold til at være med til at udvikle fremtidens ægproduktion. Efter dialog med bestyrelserne i Danæg amba, Danæg Holding og andelshaverne er vi kommet frem til, at vi gerne vil tilknytte en række eksperter, der kan dygtiggøre os i at forstå vores fremtidige marked endnu bedre,” siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

”Danægs advisory board skal fungere som et uafhængigt rådgivende udvalg, der skal vejlede koncernen om fremtidens produktion af æg, herunder vigtige forhold som dyrevelfærd, produktionsudvikling, optimering af udendørsarealer med f.eks. beplantning og meget mere. Vi har meget store forventninger til udvalget og glæder os meget til at kunne præsentere de nye tiltag for både kunder og forbrugere,” siger Jann Dollerup Vig Jensen fra Danæg.

Danægs advisory board kommer til at bestå af følgende personer:
  • Peter Sandøe, Professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns universitet. 
  • Ragnar Tauson, Professor Emeritus fra Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala med fokus på dyrevelfærd hos æglæggende høner og produktion i forskellige staldindretninger.
  • Jørgen Kjær, Senior dyrevelfærdsforsker, Friedrich-Loeffler Institut, Celle, Tyskland. 
  • Jesper Bo Jensen, fremtidsforsker og direktør for Centre for Future Studies.
Derudover vil der også være repræsentanter fra både Danæg og Kronägg i udvalget.

Danæg logo - kongelig hofleverandørOm Danæg-koncernen
Danæg-koncernen er markedsleder i Norden indenfor æg og består af to datterselskaber i Danmark og to i Sverige samt delejerskab i det finske selskab Munax Oy. Danæg-koncernen er ejet af danske og svenske landmænd samt af DLG og havde i 2016 en omsætning på 1,2 mia. kr. Danæg-koncernen eksporterer til mere end 50 lande og har ca. 300 medarbejdere. Se mere på www.danaeg.dk