Kontakt os
Sheriffen viser gode takter
Om DLG / Presse / Nyheder
26. april 2017

Sheriffen er sund og rask

Søren Ebbe fra Skårupgård Planteproduktion ved Nysted dyrkede som en af de første planteavlere vinterhveden Sheriff fra Sejet Planteforædling sidste år. De foreløbige erfaringer viser at udbyttet er fuldt på højde med de andre sorter og sheriffen viser god sundhed.
Driftsleder Søren Ebbe har i over 27 år arbejdet med planteavl og er ansvarlig for alt markarbejde og vedligehold på Skårupgård Planteproduktion ved Nysted med 900 ha planteproduktion og 750 malkekøer.  

”Vi dyrkede første gang vinterhvedesorten Sheriff i 2016 på prøve med 15 ha. Til høsten 2017 har vi igen valgt Sheriff suppleret med et par andre vinterhvedesorter. Sheriffen viste gode takter, så vi valgte at fortsætte med 60 ha, da udbyttet var fuldt på højde med vores andre sorter, den viste gode sundhedstegn og den var nem at tærske.” 

”Den synede dog ikke af så meget i marken hverken før eller under høst, men udbyttet var godt, så derfor ville jeg prøve den igen, da den også viste gode resultater i landsforsøgene,” siger Søren Ebbe.


Vinterhveden Sheriff får mange stjerner
  • Sublim sygdomsresistens 
  • Højt udbyttepotentiale 
  • Meget høj foderværdi 
Sheriff har deltaget i Landsforsøgene i 3 år, hvor den som gennemsnit har ydet forholdstal 103. Sheriff udmærker sig ved en særdeles stærk sygdomsresistens mod septoria og en generel god resistens mod de øvrige sygdomme. Sheriff har en balanceret vækst i efteråret, og er derfor yderst velegnet til tidlig såning. Sheriff fås også til økologi. Læs mere om vinterhveden Sheriff.

Lige nu konkurrerer seks hvedeeksperter om at blive Innovationsmester i hvededyrkning 2017 med sorter fra Sejet Planteforædling.

Læs mere om: Såsæd: Anbefalinger til din vintersæd 2017/2018.

Sheriff er markedets sundeste vinterhvede
Planteavlskonsulenter
Har du spørgsmål til din plantedyrkning?
Kontakt vores planteavlskonsulenter
Har du spørgsmål til din plantedyrkning?
Marken øko rød Kontakt kundecenter

DLG Innovation

15. og 16. juni 2021

Nørremarksvej 67,
8700 Horsens

Instagramfeed

Følg DLG, og se vores mange flotte billeder på Instagram.