Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
12. juni 2017

DLG og Brødr. Ewers går sammen om vitaminindsats i Kina

• Brødr. Ewers A/S køber sig ind i DLG’s nyopførte vitamin- og mineralfabrik i Kina
• Samarbejdet skal styrke afsætningen af danske svinefoderløsninger i Kina

DLG og Brødr. Ewers går nu sammen om at styrke positionen for afsætning af danske vitamin- og mineralløsninger i Kina – verdens største og hastigst voksende marked for svinekød. Ifølge en ny aftale køber Brødr. Ewers 25% af aktierne i en nyopført vitamin- og mineralfabrik, som DLG sammen med den kinesiske samarbejdspartner PUAI Feed, indviede sidste år.

Både Brødr. Ewers og DLG har i en årrække været til stede på det kinesiske marked. Brødr. Ewers har været i Kina siden 2009 og investerede i 2013 i Scandinavian Farms, der har 15.000 søer i Østkina og producerer med dansk genetik og knowhow. DLG købte i 2014 en del af den kinesiske vitamin- og mineralproducent, PUAI Feed, og sælger vitamin- og mineralløsninger til Kinas svineindustri.

Med den nye aftale vil de grise, der produceres i Jiangsu efter skandinavisk forbillede, nu også blive opfostret med danske vitamin- og mineralløsninger fra Puai.

”Det nye samarbejde vil blive en katalysator til yderligere vækst for begge parter. Brødr. Ewers kommer med mange års erfaring fra svineproduktion efter danske forhold i Kina, mens vi er særligt stærke inden for foderløsninger til det kinesiske marked. Dermed styrker vi hele værdikæden fra genetik til foderløsninger efter dansk forbillede, som i høj grad efterspørges i Kina,” siger Jacob Holm, koncerndirektør i DLG med ansvar for Vilofoss-gruppen.

Direktør og medejer i Brødr. Ewers, Hans Otto Ewers, er meget tilfreds med, at deres investering i Scandinavian Farms nu kan udbygges med dansk knowhow inden for vitamin- og mineralindustrien.

”Vores produktion og salg vil kun blive yderligere styrket med dette samarbejde, fordi vi nu har adgang til de allernyeste danske løsninger inden for vitaminer og mineraler i Kina. Vi ved, at danske løsninger er efterspurgt på det kinesiske marked, og vi forventer os meget af samarbejdet,” siger Hans Otto Ewers.

Kontaktoplysninger:
Jacob Holm, koncerndirektør, Vilofoss: +45 4015 2452; jho@dlg.dk
Hans Otto Ewers, direktør og medejer, Brødr. Ewers: +45 2321 4176; hoe@brdr-ewers.dk

Om DLG og Brødr. Ewers
DLG er Europas største grovvareselskab med en omsætning på 49 mia. kr. og 6.300 ansatte i 18 lande er selskabet blandt Danmarks største målt på omsætning. Ca. 60% af selskabets omsætning genereres i Tyskland, der er DLG’s største marked. DLG gik i 2014 ind på det kinesiske marked med opkøbet af en del af foderstofvirksomheden Puai Feed.

Brødr. Ewers er totalleverandør af alle grovvarer og mange følgeprodukter til landbruget. Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 1,5 mia. kr., hvoraf en årlig foderproduktion på 300.000 tons udgør en væsentlig del. Med en historisk baggrund i det sønderjyske er Brødr. Ewers naturligt stærk repræsenteret i Syd- og Sønderjylland men er også landsdækkende. Brdr. Ewers har siden 2009 været på det kinesiske marked og er medejer af Scandinavian Farms, der producerer svin til det kinesiske marked efter danske normer.