Kontakt os
Årets Innovationsmester i hvededyrkning blev Jacob Møller med topsorten Sheriff
Om DLG / Presse / Nyheder
6. oktober 2017

Jacob Møller og Sheriff blev årets innovationsmester

Årets Innovationsmester i hvededyrkning blev Jacob Møller, der med topsorten Sheriff havde det højeste udbytte og de laveste omkostninger.

DLG har nu kåret vinderen af årets konkurrence i hvededyrkning. Det blev Jacob Møller fra LandboNord, der vandt med det højeste nettoudbytte pr. hektar. 
Alle seks deltagere høstede meget flotte udbytter på mellem 111,4 og 122,8 hkg pr. hektar, og Anders Green fra DLG, der stod for konkurrence, var imponeret over den høje faglighed og de mange gode debatter i løbet af konkurrencen. 

Rigtig gødningsstrategi

Jacob Møller, der nu kan kalde sig Innovationsmester i hvededyrkning, høstede hele 122,8 hkg pr. hektar med et proteinindhold på 10,1 pct. De samlede udgifter lå på 3.691 kr. pr. hektar, og det gav det et nettoudbytte på 9.449 kr. pr. hektar – et par hundrede kroner foran nr. 2. 

Anders Green fra DLG pegede på, at især kvælstofstrategien synes at have gjort en stor forskel. Fire ud af seks deltagere gødede ved vækststart, og hvor samtlige deltagere gødede d. 20 marts, gav Jacob Møller fra LandboNord lidt mindre gødning tre uger senere. Til gengæld gav han væsentligt mere i starten af maj. I alt brugte han 202,5 kg N pr. hektar.

Fagligheden i top

”Fagligheden har været helt i top, og alle leverede en imponerende indsats. Det har været givtigt for alle at deltage, og vi kan se, at samtlige sorter har leveret et højt udbytte,” sagde en glad Anders Green fra DLG.

 Læs om konsulenternes forskellige strategier for hele vækstsæsonen

 

Jacob Møller i foråret 2017:

"Jeg placerede 50 kg. DAP-gødning pr. hektar. Det har jeg også anbefalet til en del af mine kunder i Nordjylland. Især hvis de dyrker hvede på marker med bakketoppe eller andre arealer, hvor hveden kan have det svært. Her på Sejet kunne jeg måske have sparet DAP-gødningen, da fosfortallene ligger på 3,0, og vi havde ideelle forhold under fremspiringen og en mild vinter. DAP-gødningen i efteråret og kalital, som er målt til 16,2, gør dog, at jeg vil gøde hveden med rene N-gødninger. Den milde lokalitet er afgørende for, at jeg ikke regner med at sprøjte med mangan i foråret. Til gengæld overvejer jeg om jeg skal bekæmpe enårig rapgræs. Eventuel bekæmpelse vil ske cirka 1. april". 

Sheriff er markedets sundeste vinterhvede