Kontakt os
Gården Føjting oplever klart bedre resultater med StartGris/VækstGris
Om DLG / Presse / Nyheder
27. juni 2018

”Klart bedre resultater med nyt smågrisefoder”

Gården Føjting i Nordjylland var en af de første i Danmark til at skifte til DLG’s nye smågrisefoder i efteråret 2017. Det er en beslutning, de på ingen måde har fortrudt, da smågrisene viser en langt større daglig tilvækst og er langt mere ensartede.

På gården Føjting i Nordjylland har de en stor svineproduktion med 1.200 søer, 3.000 slagtesvin og 40.000 smågrise. Sidste år valgte de at skifte til DLG’s smågrisefoder, og de gode takter i sidste kvartal af 2017 er fortsat i første kvartal 2018. Driftsleder Kasper Raundrup Jensen siger: 

”Vi er meget tilfredse med smågrisefoderet, da vi ser klart bedre resultater i klimastalden. Og de flotte resultater, som vi så, da vi skiftede i efteråret 2017, er fortsat i 2018. Vi oplever, at smågrisene er blevet mere ensartede, efter vi skiftede foderleverandør til DLG. Vores smågrise har nu en væsentlig bedre tilvækst og samtidig ligger vi på et rigtig pænt foderforbrug.” 

”På vores ugehold på 800-900 smågrise er der nu kun 15-20 grise, som ikke når vores mindste salgsvægt på 25 kg, så det er selvfølgelig tilfredsstillende. Før havde vi 40-50 grise om ugen, der ikke nåede salgsvægten, så derfor fortsætter vi naturligvis med smågrisefoderblandingerne fremover,” fortæller Kasper.

DLG’s smågrisesortiment StartGris og VækstGris indeholder et unikt super-vitaminkoncept, som styrker smågrisene og den daglige tilvækst, og som tager udgangspunkt i verdens største vitaminforsøg.

Læs også om Nørregaard Grises oplevelse med DLG's smågrisefoder: Tilvækst på 500g og ensartede smågrise

Forbedret mavesundhed

I forbindelse med skiftet til DLG blev sofoderet også udskiftet og leveret som expandat i stedet for valset korn, og det har givet positive resultater.

”Mavesundheden i vores besætning er også klart forbedret. Sammen med dyrlægen og en udvidet sundhedskontrol (USK) har vi fået konstateret, at maverne hos søerne er betydeligt bedre,” siger Kasper og fortsætter:

”Vi kan også se en bedre mavesundhed i farestalden, hvor der er længere mellem de blege søer. Særligt de unge søer, der har faret for første gang, viser langt bedre takter. Før kunne de holde op med at æde den sidste uge i farestalden, og nu har søerne ædelyst gennem hele perioden, så det er selvfølgelig meget positivt.”

Om DLG StartGris/VækstGris
- Tilvækst i toppen af den bedste fjerdedel i DK, jf. SEGES
- Mere homogene grise
- Lavt foderforbrug jf. SEGES
- Lav dødelighed jf. SEGES 

Om Føjting
Gården Føjting i Nordjylland er ejet af Lone og Alex Jensen. De har en svineproduktion med 1.200 søer, 3.000 slagtesvin og 40.000 smågrise og var en af de første herhjemme, der valgte at skifte til DLG’s smågrisefoder. De køber svinefoder, diesel og smøreolie fra DLG.