Kontakt os
Landmand om robotblanding: Køerne lyver ikke
Om DLG / Presse / Nyheder
20. marts 2020

Landmand om robotblanding: Køerne lyver ikke

Landmanden Torben Hansen fra Fyn er meget tilfreds med sit kvægfoder fra DLG – og det er hans 205 jerseykøer også.

Sidste forår fik Torben Hansen nye malkerobotter. Da han efterfølgende holdt åbent hus for 100 kvægfolk i forbindelse med netop malkerobotterne, var det ikke kun maskineriet, der blev kommenteret på. Flere af de besøgende landmænd spurgte også ind til foderet – ”Hvad kraftfoder får dine køer? De løber jo ind i robotten.”

For køerne er rigtig glade for robotblandingen Malko 18 korn non gm. De nye malkerobotter skræmte heller ikke køerne væk fra foderet. Og hvis køerne er glade, så er Torben også tilfreds. 

”Foderet fungerer godt i vores system til jerseykøerne. Den har en høj andel af korn, der passer med min foderration og en rigtig fin pillekvalitet. Det er køerne, der bestemmer. Når de trækker godt på en kraftfoderblanding, så går jeg jo også og smiler,” fortæller Torben. 

Han begyndte at bruge foderet på baggrund af en anbefaling fra sin konsulent, som han har et godt samarbejde med. 

”Når man har en konsulent, man er rigtig glad for, så bliver man jo hængende. Mine køer kan jo ikke smage, hvem jeg køber foderet af. Og min konsulent og jeg har samme indstilling i forhold til foderet – køerne lyver ikke,” siger Torben. 

Glad for kundeportal og sin konsulent
Torben Hansen handler ikke kun kvægfoder hos DLG. Faktisk er han kommet en del i den lokale DLG-afdeling.  

”Det er rigtig belejligt at have DLG tæt på – det bidrager til et godt samarbejde. DLG har altid været meget lydhør, hvis der har været noget, man vil have ændret. Hvis der er nogle problemer, så taler vi om det – og så bliver det løst,” forklarer han og fortsætter: 

”Den personlige kontakt, og at der bliver fulgt op på tingene, betyder meget for mig. Jeg har handlet med min konsulent i 8 år – hvis jeg ringer til ham med et problem, så kan jeg regne med, at han står ude i stalden, så hurtigt han kan. Der bliver fulgt op med det samme, og det er der værdi i.” 

Generelt er Torben en alsidig DLG-kunde. Han bruger både den lokale DLG-afdeling, sin konsulent og er også aktiv på DLG’s kundeportal. 

”Jeg er også virkelig tilfreds med kundeportalen, den er meget nem og enkelt at bruge. Så kan jeg bestille på mobilen med det samme, hvis jeg går ude i stalden og ser, at vi mangler noget,” afslutter Torben Hansen.