Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
4. november 2013

Danæg ejere godkender salg til DLG

DLG har nu officielt købt 30% af Danæg, da andelshaverne i ægge-selskabet officielt har godkendt salget på en ekstraordinær generalforsamling, hvor 99% af ejerne stemte ja til forslaget.

DLG-koncernen har valgt at indgå et strategisk samarbejde med Danæg-koncernen ved at købe en ejerandel på 30% med en option på at købe yderligere 15 %. Danægs ejere, 85 ægproducenter, besluttede med 99% af stemmerne at stemme ja til salget den 30. oktober 2013.

DLG styrker fjerkræ position

DLG-koncernen har valgt at indgå et strategisk samarbejde med Danæg-koncernen for at styrke DLG's position inden for fjerkræsektoren. Koncerndirektør i DLG, Ole Christensen siger:

"Inden for de kommende år vil ægbranchen i Danmark og Sverige gennemgå en konsolideringsfase, hvor DLG-koncernen ønsker at spille en aktiv rolle. Her ser vi Danæg-koncernen som en stærk samarbejdspartner. Danæg har et godt brand og en stærk markedsposition på de to hjemmemarkeder i Danmark og Sverige, og med deres ambitiøse strategiplan og stærke ledelsessetup er vi overbeviste om, at de også fremadrettet vil være en stærk spiller på markedet for æg i Norden," udtaler koncerndirektør Ole Christensen og tilføjer:

"Udover at Danæg vil være en god investering, vil et tættere samarbejde også styrke DLG-koncernens kompetencer inden for fjerkræbranchen i Danmark og Sverige. På den måde kan vi også fremadrettet udvikle de bedste løsninger inden for vores brede palette af produkter til ægproducenterne."

Danæg er Nordens største spiller inden for ægbranchen med en omsætning på 1,2 mia. kr. i 2012. Med de to pakkerier: Danæg A/S i Danmark og Kroneägg AB i Sverige står koncernen stærkt på både det danske og svenske marked for konsumæg.

Ole Christensen
COO