Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
13. marts 2015

Danæg forbedrer resultatet

Danæg-koncernen har i 2014 forbedret årets resultat, men det indfrier ikke helt forventningerne.

Danæg-koncernens resultat før skat blev i 2014 på 15,2 mio. DKK. Det er en pæn stigning fra 1,4 mio. DKK i 2013. Resultaterne var overordnet splittet i to, idet Danæg havde succes på pakkerierne, men opnåede derimod ikke tilfredsstillende resultater i produktvirksomhederne.

"Vi har realiseret en pæn resultatmæssig fremgang i Danæg-koncernen - også i betragtning af en turbulent start på året - men i forhold til forventningerne betragter vi resultatet som mindre tilfredsstillende," siger koncernchef i Danæg Holding A/S, Jann Dollerup Vig Jensen.

Pakkeriet Danæg A/S i Danmark realiserede et overskud på 15,8 mio. DKK i 2014 mod 4,9 mio. DKK i 2013. Den markante stigning hænger sammen med vækst på alle salgskanaler og en forbedret balance mellem indvejning og salg.

Pakkeriet Kronägg AB i Sverige, der oplever hård konkurrence på markedet, realiserede et overskud på 7,5 mio. DKK i 2014 mod et minus på 0,8 mio. DKK i 2013. Den salgsmæssige turn-around skyldes primært et større salgsvolumen og en forbedret balance mellem indvejning og salg.

"Det er en meget tilfredsstillende udvikling, pakkerierne har genereret i år, og det er en tendens, vi går målrettet efter at fortsætte. I tråd hermed oplever vi en øget eksport af skalæg uden for Skandinavien, og vi ser her et øget potentiale, som vi vil forfølge i 2015," siger koncernchefen.

Udfordringer i produktvirksomhederne

På produktvirksomhederne i Danmark og Sverige var 2014 præget af udfordringer. Danæg Products A/S kom med et meget utilfredsstillende resultat på -6,4 mio. DKK. Men der er nu investeret for at forbedre lønsomheden via en mere effektiv produktion, ligesom ikke rentabel produktion er blevet outsourcet, så såvel resultat som likviditet skal forbedres i 2015.

Källbergs Industri fik et årsresultat på -1,6 mio. DKK, hvilket er på niveau med 2013, men væsentligt under forventningerne. Resultatet er bl.a. påvirket af først uroen i Ukraine og dernæst Ruslands importstop af europæiske varer.

"Danæg-koncernen har taget nogle vigtige skridt i 2014, men resultatmæssigt er vi ikke nået så langt som forventet, så i 2015 forventer vi en yderligere forbedring. Vi skal dels se resultater af vores investeringer i at blive mere effektive, dels en markant bedre performance i produktselskaberne," understreger Jann Dollerup Vig Jensen, der på Danægs vegne er meget tilfreds med i 2014 at få DLG som medejer (30%).

"Det styrker vores muligheder fremadrettet og er dermed et aktiv for såvel koncern som andelsejere."

Genvalg til bestyrelsen

På generalforsamlingen i København den 11. marts var der valg til bestyrelsen: Lars Lunding (formand), Mikael Lindberg (næstformand), Flemming Haugaard, Jens Skovgaard-Jensen, Jørgen Lasse Christensen, Mikael Gilbertsson, Ole Thulstrup Bruhn, Poul-Erik Olsgaard, Sven Ove Johansson, Tomas Björkqvist, Vagn Rasmussen og Asbjørn Børsting.
Jes Randrup er koncernkommunikationschef hos DLG
Jes Randrup
Koncernkommunikationschef