Kontakt os
Optimale mineralblandinger til hjemmeblandere med svin.
Om DLG / Presse / Nyheder
27. september 2016

Landmix – et kendt koncept med mange nyheder til svinebesætninger

Landmix er af de fleste landmænd kendt som DLG/Vitfoss’ fælles navn for individuelle mineralblandinger til hjemmeblandere. Det indeholder de grundlæggende ernæringsmæssige elementer: Vitaminer, mineraler og aminosyrer. Landmixkonceptet omfatter også koncentrater, der indeholder mælkeprodukter og en række specielle proteinprodukter til smågrise.
Vores landmixkoncept har eksisteret i en længere årrække, og bliver løbende fornyet. Med udgangspunkt i dit korn og andre tilgængelige råvarer, indarbejder vi den nyeste viden. Rådgivningen er baseret på egne og eksterne forsøg og implementeres gennem en løbende dialog med vores kunder. Det kalder vi individuelle løsninger. Det seneste år har vi bl.a. introduceret:
  • Nyt vitamin Hy-D, som VSP/Seges har vist har stor produktionsværdi.
  • Den populære probiotika Miya-Gold  
  • VF-Fiber: Et fiberprodukt, der i mange svinebesætninger med fordel bruges i foderet til smågrise og slagtesvin for bedre mave/tarmsundhed.
  • Specialprodukter som SowCid, X-Zelit  og toksinbindere kan også leveres i vores landmixblandinger.

Optimeret svinefoder med nyeste viden

Vores landmixkoncept bygger, ud over mineralblandingerne, på stor know how og rådgivning.

Vores landmixkonsulenter er med til at sikre den korteste vej mellem forsøg og din svinebesætning. Vi er altid klar med forslag til at optimere din svinebesætning, og kan beregne svinefoderblandinger, der tager højde for din svinebesætnings behov og krav om fx tilgængelighed og fordeling af kornråvarer. 

Som hjemmeblander overtager du selv en stor del af ansvaret for svinefoderkvaliteten i din svinestald. Vi hjælper dig med at optimere svinefoderblandingerne, så næringsstofindholdet lever op til grisenes behov. Det sker bl.a. på basis af analyser af dine egne råvarer. Især i forhold til høsten 2016, hvor proteinindholdet i dansk korn er steget med over 10%, er det vigtigt at lave analyser af korn og lade disse indgå i optimeringerne.

Læs: God fodringsmæssig værdi af årets høst 2016
 
Læs: Hjemmeblandere: Bedre korn betyder korrigeret svinefoder

Selvom Landmixkonceptet er bygget på individuelle svinefoderblandinger, tilbyder vi også et mindre udvalg af bredt tilpassede standard-svinefoderblandinger, så vi altid kan levere lagervarer, hvis behovet for dag til dag levering opstår. 

Udvidet svinefodersortiment

Vores svinefodersortiment er nu blevet udvidet med svinefoderblandinger udviklet efter hollandske standarder, i DLG’s færdigfodersortiment kendt som SFR-blandinger, og senest også det franske succes-koncept EmbryLac, der ud over at optimere mælkeydelsen hos søerne, også indeholder en speciel kombination af vitaminer, antioxidanter og mineraler, der kan medvirke til øget fødselsvægt.

Svinefoder: Høj produktivitet og fødevaresikkerhed

Vores produktion af Landmix er underlagt de strengeste markedsstandarder for kvalitetssikring. Vi foretager løbende kontrol af, at både modtagne råvarer og slutprodukter lever op til ikke bare sikkerhed, men også at svinefoderblandingerne har det forventede indehold af næringsstoffer. Når du køber Landmix kan du dermed være sikker på, at du kan producere svinefoder, der giver den bedst mulige produktivitet og bidrager til den høje danske fødevaresikkerhed.

Vil du optimere dit svinefoder? 

Kontakt din lokale landmixkonsulent eller DLG-svinekonsulent.

Fokusvarer Svin
Hjemmeblandere
Nyhedsbreve om svin