Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
16. august 2017

Sodex R gør fodringen stabil, billig og nem

Steen Skov sodabehandlede tidligere selv korn til sine 477 køer på Lille Skovsgaard ved Aars. Nu bruger han Sodex R fra DLG. Det er billigere, giver et stabilt vommiljø – og er ikke mindst med til at lette den daglige arbejdsgang.

Sodex R kvægfoder
Sodakorn er en effektiv kilde til at tildele køerne den stivelse, som de har brug for. Mælkeproducent Steen Skov sodabehandlede selv sit korn i 20 år, men prøvede efter en dialog med sin DLG sælger ’Sodex R’ – DLG’s forbehandlede sodakorn.

”Vi har kørt med Sodex R i flere år, og jeg synes det fungerer supergodt. Det bliver optaget meget bedre i vommen end majs, så vores køer får den ekstra stivelse og et bedre vom pH. Samtidig er det bare nemt” fortæller Steen Skov.

Ensartet billig vare til tiden
Belært af sin erfaring med at sodabehandle korn ved Steen Skov, at det er kompliceret samt tids- og ressourcekrævende at gøre det selv. Han er glad for, at han med Sodex R både sikrer sine køer den nødvendige stivelse og samtidig frigiver tid og rum til andre opgaver:

”Jeg ved jo, hvor stor præcision og timing det kræver at sodabehandle korn. Der må jeg bare sige, at jeg oplever, at DLG har helt styr på det. Vi får et produkt af ensartet høj kvalitet, leveret i et godt flow til tiden hver gang og til en konkurrencedygtig pris. Det virker det for os,” slutter Steen.

Hvorfor sodakorn?

Sodakorn er billigt og stabilt og især godt til højtydende kvægbesætninger. Det er især godt til nykælvere, der mangler glukose til en overbebyrdet lever. Sodakorn giver en langsom omsætning af stivelse i vommen og dermed et langt mere stabilt vommiljø. Sodakorn omsættes i vommen helt op til 20 timer – til sammenligning omsættes valset hvede på under 5 timer.

Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter