Kontakt os
Flair gav positivt udbytte og bedre stråstyrke i en udfordrende tid
Om DLG / Presse / Nyheder
30. oktober 2018

Vårbyg Flair: Positivt udbytte i en udfordrende tid

Driftsleder Søren Østerby blev ekstra positiv, da han høstede vårbyg Flair under den tørre høst i 2018. Det blev til et højere udbytte og en bedre stråstyrke, end han havde turde håbe på.

På Ausumgaard i Struer har de både slagtekyllingeproduktion, planteavl og biogas- og vindenergiproduktion. Men det var ude på marken, at de i 2018 foretog en ændring. De skiftede til vårbyg-sorten Flair fra DLG. 

”Det har været positivt – særligt under den usædvanligt tørre høst,” fortæller driftsleder Søren Østerby.

”Det har været en historisk tør høst, og jeg regnede ikke med særlig højt udbytte generelt. Men trods omstændighederne har den givet fornuftigt, og den overraskede meget positivt, da vi kom til høsten. Der var alligevel ti tønder mere, end jeg havde regnet med,” siger Søren Østerby og fortsætter:
”Vi taler jo selvfølgelig sammen her i nabolaget, og der har jeg erfaret, at Flair har fulgt godt med, når jeg sammenlignet med dem, der har samme jord og klima som os”, siger han.

Nem høst med god sort
Selvom alle sorter har opført sig anderledes under 2018-høsten var Søren Østerby alligevel imponeret over, at Flair holdt til mere, end man måske kunne forvente fra andre sorter under hårde tider.

”Jeg var i tvivl om, hvorvidt den kunne holde akset eller ville knække ned. Men den holdt sig oppe og stod rigtig fint,” siger Søren Østerby.

”Min fornemmelse er også, at den har været rigtig sund, og det virker til at være en god sort. Vi havde en nem og god høst, som bare gik derudaf,” siger han.

Vil du vide mere om Flair?

Så kontakt en af vores lokale planteavlskonsulenter. De kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.

Kontakt din lokale DLG-konsulent