Kontakt os
Om DLG / Presse / Nyheder
30. august 2018

Functions forsøg giver høje forhåbninger i majsen

Majsorten Function har i 2017 vist fremragende resultater i landsforsøgene, og derfor var den nye højtydende majssort fra DLG det naturlige valg for mælkeproducent Bent Klausholt fra Vinderup.

Bent Klausholt har et landbrug ved Vinderup mellem Skive og Holstebro. Til gården hører 220 hektar og lidt over 250 køer, der bliver malket med robotter.

Han såede i foråret 15 hektar af den nye majssort Function, der i den forgangne sæson udmærkede sig i landsforsøgene som højest ydende sort og ved at have Danmarks højeste cellevægsfordøjelighed (FK NDF). Sorten er derfor ideel til rationer med høj andel af majs.

”Resultaterne fra landsforsøgene taler jo for sig selv, så det lå jo lige til højrebenet at vælge Function majs med den høje ydelse og gode fordøjelighed. Selvom det er en helt ny sort er den afprøvet, så det håber jeg, at den kan leve op til,” siger Bent Klausholt. 

Fortrøstningsfuld trods det ekstreme vejr
Ligesom i resten af landet er der faldet meget lidt regn i det vestjyske, men på trods af det, har Bent Klausholt høje forventninger til sorten.

”Function er jo en sort med middeltidlig vækst og der har den klaret sig rigtig godt i varmen. Vi har kunnet vande og majsen kan jo godt lide det gode vejr, så det har egentlig ikke været noget problem indtil videre. Men vi skal jo hen til høst før det viser sig, hvordan den har klaret sig. Jeg forventer dog, at den klarer sig som den har gjort i landsforsøgene - nu må vi se,” siger den tilfredse landmand.

”Det er for tidligt at sige, om jeg kan anbefale Function. Egentlig ville jeg meget gerne have haft flere hektar med sorten, men landforsøgene gav naturligvis stor efterspørgsel, så forhåbentlig kan jeg få lov at købe noget
mere næste år,” slutter Bent Klausholt.

Tilmeld nyhedsbreve og sms
Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
Tilmeld dig nyhedsbrevet om marken