Kontakt os
Det første spadestik til ny vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup
Om DLG / Presse / Nyheder
7. oktober 2021

Trecifret millioninvestering: Vilofoss tager første spadestik til ny vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup

Tirsdag blev første spadestik taget til Vilofoss’ nye vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup. Fabrikken bliver en af Europas mest moderne og avancerede specialfabrikker inden for husdyrernæring.

Tilbage i 2019 meddelte DLG, at Vilofoss, der udgør kernen i DLG’s vitamin og mineralforretning, ville investere et trecifret millionbeløb til byggeriet af en ny foderfabrik i Brædstrup. Og nu kan byggeriet endeligt gå i gang. 

”Vi er glade for, og ikke mindst stolte af, at vi i dag har kunnet tage første spadestik til et nyt stort projekt på dansk jord. For selvom DLG er en koncern med mange aktiviteter uden for landets grænser, så vægter vi vores danske hjemmemarked og vores stærke danske rødder højt. Her vil vi være med til at skabe vækst og vi vil sikre arbejdspladser, og samtidig styrker vi vores position på det danske marked til glæde for vores kunder og ejere,” siger koncernchef Kristian Hundebøll. 

Nyeste teknologi sænker energiforbruget

Den nye fabrik bliver opført i forlængelse af den gamle. Når byggeriet står færdigt, vil den nye foderfabrik blive et topmoderne, højautomatisk anlæg, der får en samlet kapacitet på 50.000 tons. 

Som led i byggeriet investerer DLG i den nyeste teknologi, som kommer til at sænke energiforbruget fra produktionen markant, hvorfor koncernen fremover vil kunne producere vitamin- og mineralprodukter til det danske marked med et mere bæredygtigt udtryk.

”Udvidelsen bliver et kæmpe løft for vores virksomhed. Sammen med det eksisterende anlæg bliver det det største og mest moderne anlæg i Nordeuropa, og den centrale placering i Brædstrup er helt optimal, når vi skal servicere vores kunder over hele landet,” siger Bøje Kjær, der er adm. direktør i Vilofoss Danmark. 

Horsens' borgmester Peter Sørensen (S), siger: 

”Det er vigtigt for Horsens Kommune, at virksomheder ser mulighederne i at investere i vores område. Derfor er jeg meget glad for, og stolt over, at Vilofoss har valgt at placere en ny fabrik her i Brædstrup, som skal forsyne dansk landbrug med vitaminer og mineraler. Det vidner om, at vi er en attraktiv kommune med en god central placering i landet.”

På grund af både vejflytning og arkæologiske undersøgelser er byggeriet i Brædstrup forsinket med ét år, men Bøje Kjær forventer, at fabrikken kan være i drift i begyndelsen af 2023.