Kontakt os
Økologi / Fjerkræfoder / Hønekyllinger og slagtefjerkræ

Foderblandinger til opdræt af hønekyllinger og slagtefjerkræ

Effektivt og lønsomt opdræt af økologiske hønekyllinger og slagtefjerkræ kræver optimale foderløsninger. Blandt andet er det vigtigt, at der er mulighed for, at dit fjerkræ kan fasefodres passende til det aktuelle stadie. Vores blandinger er optimeret efter altid at have den helt rigtige næringsstofprofil med størst mulig hensyntagen til de næringsstofkrav, der er anvist fra de avlsselskaber, der udvikler kyllinger og høner

Foderblandinger til opdræt af økologiske hønekyllinger

Vores økologiske blandinger til hønekyllinger er opdelt i opstart-, start- og vokseblandinger:

 • Natur Kyl Opstart 1 GRF: anvendes i perioden fra kyllingerne er 0-1 uge. Den daggamle hønekylling har behov for foder med en høj biologisk værdi, der sikrer kyllingerne en god start. I denne periode har kyllingerne behov for en lille partikelstørrelse, men interessen for de helt fine partikler forsvinder hurtigt, hvorfor man skal sørge for at skifte til næste blanding efter 1 uge. Som alternativ til Opstart 1 kan der anvendes Opstart 2, som granuleres til en lidt finere struktur de første dage.
 • Natur Kyl Opstart 2 GRM: anvendes i perioden fra kyllingerne er ca. 1-3 uger. Sammensætningen og den biologiske værdi er ens for Opstart 1 og 2, men strukturen i Opstart 2 er tilpasset kyllingernes præferencer for en lidt grovere partikelstørrelse.
 • Natur Kyl Start GRM: foderblandingen anvendes til kyllinger fra ca. 3-8 uger. Blandingen er tilpasset de normer, avlsselskaberne har udarbejdet for opdræt, og strukturen er den samme som den forrige blanding.
 • Natur Kyl Voks PC3: Voksefoder som anvendes til kyllinger fra 8 uger til begyndende æglægning eller overgang til Før Æg blanding. Der ønskes i foderperioden et højere indhold af fibre for at udvikle hønekyllingernes mave-/tarmsystem, så deres foderoptag kan matche den høje ydelse, når de starter æglægningen. Hønnikernes tilvækst bør begrænses, så de ikke bliver for fede, og dermed sikre produktionen af en god æglægger med lang holdbarhed.

For yderligere vejledning i de forskellige fjerkræfoderblandinger til hønekyllinger, kontakt din DLG økofjerkrækonsulent.

Foderblandinger til økologisk slagtefjerkræ

Til slagtefjerkræ hvor du ønsker en lavere foderoptagelse kan du anvende pillecross (PC). Hvis du ønsker høj daglig tilvækst anvendes en kort pille (KP) med lavere indhold af smuld. Kontakt din lokale DLG økofjerkrækonsulent for valg af foderstrategi til at ramme den ønskede målvægt ved den givne slagtealder.

 

Økologisk Naturfoder til slagtekyllinger

 • Natur Slagt Start: Foderblanding der kan anvendes fra 1.-3. leveuge.
 • Natur Slagt Voks: Anvendes fra 3-4. leveuge til slagtning.
 • Natur Slagt Supky: Kan anvendes for en strammere styring af tilvækst, f.eks. ved en senere slagtealder.

   

Økologisk Naturfoder til slagteænder og slagtegæs

 • Natur And Start: Foderblanding der kan anvendes fra 0-2 uger, skal evt. findeles de første dage.
 • Natur And Vokse: Foderblanding der kan anvendes fra 2 uger og indtil slagtning.

 

Læs mere om økologisk fjerkræfoder her.

Find din DLG-konsulent fjerkræ økologi Kontakt kundecenter
Læs om sporbarhed og dokumentation
Køb på kundeportalen
Produkter til økologisk fjerkræ