Kontakt os
Foder / Fjerkræ / Æglæggende høner

Æglæggende høner

Til æglæggende høner i konsumægproduktionen tilbyder DLG en blandingsserie, som kan benyttes til både brune og hvide høner.

Blandingsserien til æglæggende høner er optimeret til at give topresultater med fokus på læggeprocent, foderforbrug, ægkvalitet og hønernes sundhed.

Fuldfoder

  • Banki fuldfoderblandinger har et alsidigt råvarevalg, der sikrer produktionen i alle produktionssystemer. Blandingerne er alsidigt sammensat med et minimumsindhold på 10 % havre.

Tilskudsfoder

  • FF tilskud tilskudsfoderblandinger til høner. Optimeret til at anvende sammen med 40% hel hvede eller 30% hel hvede og 10% havre.
Alle vores foderblandinger til æglæggende høner er tilpasset en fasefodringsstrategi, hvor valg af fjerkræfoder bliver tilpasset hønernes foderoptagelse og ydelse. Vi anbefaler følgende fodringsprogram til æglæggende høner:
  • Ægstart anvendes fra begyndende æglægning, indtil hønerne har opnået en daglig foderoptagelse på 105 - 110 gram.
  • Fase 1 anvendes ved foderoptagelse over 105 - 110 gram, indtil en ægvægt på ca. 59-60 gram.
  • Fase 11 benyttes ved foderoptagelse over 105 – 110 gram, og ægvægt over 60 gram for at bremse øgning af ægvægt. 
     

DLG tilbyder separat tildeling af kalkskaller ovenpå foderet direkte fra fabrikken – dette sikrer forsyningen af de vigtige grove calciumpartikler, som er nødvendige for god skalkvalitet.

Det er vigtigt, at du kender hønernes daglige foderoptagelse og ægvægt for, at du kan anvende den blanding af fjerkræfoder, der bedst kan udnytte hønernes potentiale.