Kontakt os
Økologi / Svinefoder / Slagtesvin

Økologiske foderblandinger til slagtesvin

Vores økologiske slagtesvinefoder er optimeret med udgangspunkt i en bred pallette af gode økologiske råvarer, hvilket giver mulighed for blandinger, der tilgodeser både produktivitet og produktionsøkonomi.
Flere af vores blandinger til slagtesvin er tilsat organisk syre for at minimere risikoen for salmonella hos svinene og optimere mave/tarm-sundheden. Vores syre er flydende og består af en blanding af myresyre og mælkesyre. Produktet er fremstillet uden brug af GMO og indeholder kun godkendte ingredienser (jf. det økologiske regelsæt). Forsøg og afprøvninger med at tilsætte organiske syre til slagtesvinefoder viser en positiv effekt på salmonellabekæmpelse, foderhygiejne, produktivitet og sundhed. Vores sortiment giver mulighed for at anvende fasefodring, men indeholder også enhedsblandinger, for de som foretrækker dette. 

Vi tilsætter revet korn i alt vores økologiske svinefoder. Rivningen er med til at give struktur i foderet og øge mavesundheden.

I vores økologiske svinefodersortiment tilbyder vi tre forskellige færdigfoderblandinger, som indeholder vitaminer og mineraler til at dække slagtesvinenes behov. Alle blandingerne er som udgangspunkt tilsat organisk syre for god tarmsundhed og høj produktivitet, men findes også i versioner uden syre.
  • Natur Ungsvin AF: Fuldfoder til slagtesvin indtil ca. 40 kg, som anvendes som første blanding i en del af en fasefodringsstrategi. Blandingen er tilsat fiskemel (F) for høj produktivitet, men må derfor ikke anvendes til grise over 40 kg. Blandingen er tilsat syre (A). 
  • Natur Svin A: Fuldfoder enhedsblanding til slagtesvin tilsat syre (A), hvilket gør denne blanding til førstevalget i slagtesvinebesætninger, som har udfordringer med salmonella. Findes i udgaver med syre (A) og uden syre og ydermere i en pillecross udgave (PC6), som giver struktur til at forbedre mave/tarmsundheden.
  • Natur Svin Slut A: Slutblanding til slagtesvin fra 40 kg, kan anvendes som en del af en fasefodringsstrategi. Prisattraktiv blanding uden for meget energi og protein til slutfedning. Findes i udgaver med syre (A) og uden syre.  
Læs mere om økologisk svinefoder her.

Svin øko rød
Hold dig opdateret på nyheder om økologi
Læs om sporbarhed og dokumentation