Kontakt os
Mere mælk i sommervarmen
Om DLG / Presse / Nyheder
29. august 2018

Mælkeproducent hævede ydelsen i sommervarmen

For mange landmænd, og ikke mindst køerne, var sommervarmen en stor udfordring, der gav lavere mælkeydelse. Med succesrig fodring formåede Niels Wind dog at gå mod sommervarmens triste tendenser og hæve ydelsen med 2 kg/EKM pr. ko.

På gården ved Lintrup syd for Vejen har Niels Wind 250 Dansk Holstein-køer. Selvom sommerens varme mange steder har sænket mælkeydelsen har Niels Wind ikke oplevet samme udfordringer. 

”Køerne er kommet gennem sommerens varme rigtig flot, uden de store dyk i mælkeydelsen. Faktisk formåede vi en af de rigtig varme uger at hæve ydelsen med 2 kg/EKM pr. ko. Det var lidt overraskende, men det tyder på, at vi har ramt rigtigt med fodersammensætningen,” siger en tilfreds Niels Wind. 

Majshøsten i 2017 var udfordret af et meget vådt efterår, og der kom hurtigt til at mangle foder til dyrene. Derfor startede Niels Wind på det nye Guldsortiment fra DLG i begyndelsen af 2018, da han løb tør for kolbemajs. 

”Kort inde i det nye år løb vi tør for det majs, vi høstede på frost i december. Jeg tegnede kontrakt på Guld Maren blandingen, og det hævede vores mælkeydelse hurtigt efter. Der er flere foderenheder i blandingen end i korn og så bruger vi nu ingen roepiller og mindre valset hvede,” siger Niels Wind. 

Læs også om Erling Sørensen fra Gyllingnæs Gods' erfaring med KomKo-robotfoderblanding.

Guld Maren er baseret hovedsageligt på majs og er en del af Guldsortimentet, der bygger på næringsstofgaranti på stivelse, hvilket meget tyder på kommer til at mangle i den forestående majshøst. 

”Det lader til at blive en tidlig majshøst og at der kommer til at mangle stivelse og måske volumen. Jeg har netop tegnet kontrakt på Guld Maren for det kommende halve år, for det giver noget ekstra energi til besætningen i de perioder, hvor der mangler grovfoder. Så jeg fortsætter med Guld Maren, for det fungerer super godt på min kvægbedrift,” slutter Niels Wind. 

”Guldsortimentet samler deciderede stivelsesblandinger under samme navn. Sortimentet er udviklet af DLG som tørkeberedskab for mælkeproducenter, der mangler stivelse og/eller mængder af grovfoder i denne tørkeperiode. Sortimentet indeholder fem forskellige blandinger med en alsidig sammensætning af stivelseskilder. Derved er det let at finde en blanding, der passer til målene med foderplanen. Blandingerne er varmebehandlede og sikret salmonellafri og har ligeledes næringsstofgarantier, der sikrer stabilitet i fodringen,” siger Birgitte Løvendahl Raun, faglig chef for kvægfoder i DLG. 

 

Tilmeld nyhedsbreve og sms
Tilmeld nyhedsbreve og sms
Tilmeld nyhedsbreve og sms