Kontakt os
Kvægfoder - få de mest optimale næringsstoffer i din kraftfoderblanding til den bedste pris
Foder / Kvæg / Kvægfoder

Kvægfoder - få mest værdi for pengene

Med en stærk faglig optimering af vores kvægfoder sikrer vi, at du altid bliver tilbudt de mest optimale næringsstoffer i din kraftfoderblanding til den mest fordelagtige pris.

Vores tilgang er ikke nødvendigvis at producere det billigste kvægkraftfoder, men derimod altid at fokusere på at optimere dit samlede dækningsbidrag og vælge de kvægkraftfoderblandinger, som giver dig mest værdi for pengene. Hele DLG’s produktion af kvægfoder er bygget op om et stærkt kvalitets- og kontrolsystem, der sikrer høj kvalitet – ISO 22000. Det giver os et detaljeret kendskab til råvarerne, der optimeres ind i kvægrecepterne og giver mulighed for kontinuerligt at sikre kvaliteten af kvægfoderet på fabrikkerne. Læs nedenfor om:

Klik her for at komme til kundeportalen

Non-GM kvægfoderblandinger

DLG’s konventionelle non-GM (ikke-genmodificeret) kvægsortiment består af kraftfoderblandinger, der lever op til Arlas krav til mælkeproduktion baseret på non-GM. Læs om non-GM. Læs også tidligere DLG kvægnyhed: DLG dedikerer særlig produktionslinje til non-GM


Kvægfoder til grundrationen

Kraftfoderet til grundrationen skal, i samspil med grovfoder samt andet foder af egen avl og en evt. robotblanding, supplere og afbalancere den totale ration. Man kan sige, at kvægblandinger til grundrationen skal udfylde de huller, der er i rationen, når du har vurderet de øvrige foderinput. Kvægsortimentet af blandinger til grundrationen skal derfor favne bredt. 

Bredt kraftfodersortiment til grundrationen

DLG har et bredt kraftfodersortiment til grundrationen. Det består af – Cibomix-kvægfoderblandinger og Cibo-kvægfoderblandinger – og alle kvægblandinger leveres i to fysiske strukturer – Ekspandat og Piller
 • Cibomix er kraftfoderblandinger til grundrationen med en alsidig råvaresammensætning med fokus på gode råvarer og et stabilt næringsstofindhold, der giver en robust kvægfodring af den højtydende malkeko. Det sikrer grundlaget for en høj mælkeydelse på det mest optimale økonomiske niveau. 
 • Cibo (råvareblandinger) er en kraftfoderblanding sammensat af få råvarer. Det er derfor et stabilt og sikkert alternativ til råvarer, da du sikrer dig mod de næringsstofvariationer og evt. salmonellaforurening, der er risiko for ved at købe rene råvarer.
 • GULD er et sortiment med blandinger der har fokus på stivelse. Blandingerne differentierer sig ved en varierende sammensætning af stivelskilder, og derved opnås forskellige nedbrydelseskarakteristika. Dette gør det muligt, at vælge netop den stivelses-blanding, der passer til de mål man har med sin foderplan.
  Sortimentet består af:
  o Guld Maren - En blanding baseret på majs
  o Guld Fie - Kornblanding med roepiller og min. 50% majs
  o Guld Karen - Kornblanding med rug og min. 25% majs
  o Guld Rigmor - En alsidig kornblanding med min. 20% majs
  o Guld Ruth - En alsidig sammensat kornblanding 
Niels Wind hævede mælkeydelsen med Guld Maren

 

Robotfoderblandinger

Det vigtigste for en kvægfoder-robotblanding er at: 
 • være et lokkemiddel til at få koen til at gå ind i malkerobotten, så koen malkes det optimale antal gange i døgnet
 • supplere grundrationen med næringsstoffer i forhold til ydelsen hos den enkelte ko

Du opnår kun øget mælkeproduktion med robotmalkning, hvis kvægfoderet er velsmagende og af høj kvalitet. Det vil også reducere tiden, der bruges på at genne køerne til robotterne. Kraftfoder til robotter skal altså ikke primært være finjusteret mht. næringsstoffer, men kan i lige så høj grad betragtes som et ”lokkemiddel”, der skal øge koens besøg i de automatiske malkestalde. 

KomKo: Nyt kvægfodersortiment til robotter

KomKo-kvægfoderblandinger bruger de nyeste ernæringsdata, forskningsresultater og grundige analyser og tests af de endelige kvægfoderblandinger. Derudover har erfaringer fra mælkeproducenterne spillet en væsentlig rolle.

Kvægfoderet KomKo har fokus på ekstra god smag og høj pillekvalitet. I en serie tests hos mælkeproducenter har kvægfoderet KomKo vist sig at øge søgningen til malkerobotten betydeligt. Det reducerer arbejdsbyrden og er samtidig med den rette grundfoderration en vigtig komponent til højere ydelse i kvægbesætningen.KomKo er et nyskabende kvægrobotfoder, og DLG har investeret i ny teknologi på fabrikkerne for at styrke pillens struktur, der bevarer den gode smag i kvægfoderet. KomKo er et hit hos køerne, og kvægfodersortimentet består af i alt 13 kvægfoderblandinger fordelt på tre forskellige typer kraftfoder:

 • Kvægfoderblandinger med megen stivelse
 • Kvægfoderblandinger med en høj andel af cellevægge
 • Produktionskvægfoderblandinger, der er mere neutrale i forhold til grundrationen

 

Læs mere om vores KomKo-kvægfodersortiment, og en række landmænd, der har prøvet den nye robotfoderblanding
 

Superlac - bygger på hollandske standarder

Superlac-kvægfoderblandinger er skabt i samarbejde med det hollandske forskningscenter – Schothorst Feed Research (SFR), og bygger således på hollandsk forskning samt den store erfaring man har i hollandsk mælkeproduktion. SFR er et uafhængig forskning og rådgivning institut indenfor husdyrernæring, som har til formål at støtte foderstofbranchen med viden inden for ernæring og sundhed af husdyr. SFR har en høj faglig ekspertise i form af en vidensstab fra mange forskellige nationaliteter, og de fysiske faciliteter består af kontorer, laboratorier, samt flere eksperimentelle staldafsnit. 

KomKo og Superlac er nyskabende kvægrobotfoder, og DLG har investeret i ny teknologi på fabrikkerne for at styrke pillens struktur, der bevarer den gode smag i kvægfoderet.

 

Foderblandinger til nykælvere og goldkøer

Der er penge i at øge fokus på goldkøer og nykælvere, og selv ved hurtig restitution afleder sygdom og mistrivsel i tidlig laktation normalt en permanent ydelsesnedgang i hele laktationsperioden. Derfor har vi et sortiment af kvægfoder, der er tilpasset perioder af malkekoens liv, hvor det kan betale sig med ekstra tiltag. Vores kvægfoder kaldes Easy og er designet til at løse en række specifikke udfordringer. Vi har indarbejdet den nyeste forskning om de faser af malkekoen laktationscyklus, der specielt påvirkes af fodringen, og som kan være særligt kritiske for koens totalydelse. Easy kvægsortimenter består af følgende kvægblandinger:

 • Easy Boost kvægfodersortiment (til nykælvere): Kvægforsøg viser, at et AAT-Boost (Aminosyre Absorberet i Tarmen) i de første 30 dage af laktationen kan hæve ydelsen med 5-7 kg EKM hos ældre køer. Der er også indikationer på, at det øger den generelle sundhed og reducerer de klassiske stofskifterelaterede nykælversygdomme. Kvægfoderet Easy Boost er videreudviklet på grundlag af disse kvægforsøg og indeholder, ud over et højt AAT-indhold, også vombeskyttet methionin og lysin, der giver en optimal aminosyresammensætning, og cholin klorid for en bedre sundhed og opstart af nykælveren.

Læs artiklerne: 
Nye resultater fra Aarhus Universitet med Easy Boost
Easy Boost indgår i førsøg på Aarhus Universitet

Læs mere om kvæg
Forebyg varme i fuldfoder ved ensilering af grovfoder
8. juni 2020
Forebyg varme i fuldfoder ved ensilering af grovfoder
Læs Mere
Jette Hammershøj: God hygiejne kan altid betale sig
6. maj 2020
Jette Hammershøj: God hygiejne kan altid betale sig
Læs Mere
Forskningsprojekt: Tang skal få køer til at bøvse mindre metan
7. november 2019
Forskningsprojekt: Tang skal få køer til at bøvse mindre metan
Læs Mere
Pas godt på majsensilage og kolbemajs til slagtekalve
7. oktober 2019
Pas godt på majsensilage og kolbemajs til slagtekalve
Læs Mere
DLG gør det lettere for landmænd at dokumentere klimaindsats
23. september 2019
DLG gør det lettere for landmænd at dokumentere klimaindsats
Læs Mere
Tang i kvægfoder skal reducere drivhusgasser fra bøvsende malkekøer
9. september 2019
Tang i kvægfoder skal reducere drivhusgasser fra bøvsende malkekøer
Læs Mere
Endnu et nyt vækstmarked: Vilofoss køber op i Belgien
24. juni 2019
Endnu et nyt vækstmarked: Vilofoss køber op i Belgien
Læs Mere
Velsmagende KomKo-robotfoder øger køernes ædelyst og ydelse
20. juni 2019
Velsmagende KomKo-robotfoder øger køernes ædelyst og ydelse
Læs Mere
Udvikling af kvælstofgasser ved ensilering - tag dine forholdsregler, før det er for sent
3. september 2018
Udvikling af kvælstofgasser ved ensilering - tag dine forholdsregler, før det er for sent
Læs Mere
Functions forsøg giver høje forhåbninger i majsen
30. august 2018
Functions forsøg giver høje forhåbninger i majsen
Læs Mere
Kvægnyhedsbrev
Vi sender fire gange om året vores kvægnyhedsbrev ud med artikler om de nyeste tendenser til inspiration i din kvægbesætning. Modtag vores nyhedsbreve ved at tilmelde dig på DLG's Kundeportal.