Kontakt os
Nyt svinefodersortiment med til at sikre den bedst mulige økonomi og produktivitet for svineproducenter.
Om DLG / Presse / Nyheder
15. maj 2017

DLG’s svinefodersortiment med nyeste viden

Med forårets komme er det tradition, at DLG introducerer svinefodersortimentet for den kommende fodersæson. Grundstenen er vores velafprøvede og velgennemtestede svinefodersortimentslinjer, som er finjusteret med den nyeste svinefoderviden til 2017/2018.

Svinefoder lidt ud over det normale

Plus sortimentet er baseret på danske normer og viden, som giver en god normfodring.
Profil/Gain sortimentet er lige lidt ekstra til dem, hvor ekstra er med til at sikre den høje produktivitet.
SFR sortimentet er baseret på viden fra Schothorst Feed Research.
 
DLG har flere koncepter af svinefoder, som giver mulighed for de bedste foderløsninger:
 • SFR: Få mere for mindre = den samme eller øget produktivitet med billigere foder.
 • Gastro: Dokumenteret effekt i de svinebesætninger, som er udfordret med mavesår.
 • Care: Skånsomt foder til svinebesætninger, hvor der kan være problemer med diarré.
 • UK: Svinefoderblandinger som sikrer højest mulig proteinaflejring.
 • ZeroSal: Svinefoderblandinger til svinebesætninger med lidt forhøjede salmonellatal.

Øget livstidsproduktion forbedrer økonomien

I den kommende sæson vil DLG sætte fokus på at sikre en god holdbarhed af søerne. Udsættes søerne inden 3. kuld mistes der rigtig mange penge. Det starter med poltene, og derfor er svinefoderet Reproblandingerne nu tilsat Sow-Omic, organiske mineraler, som vi ved giver stærkere klove. Også Profilblandingerne fås med Sow-Omic, som ud over bedre klove giver øget mælkeydelse og bedre immunitet.

Sofoder med fokus på mælkeydelse og lavere dødelighed

DLG’s svinefoder til søer har fortsat fokus på at øge antal kg fravænnet pr faresti. Dels ved, at flere grise bliver fravænnet, men også ved at øge fravænningsvægten. Derfor fortsætter vi med at holde fokus på:
 • Øget proteinnorm giver større mælkeydelse og mindsker soens vægttab.
 • HyD giver 3,6 kg mere fravænnet pr kuld.
 • Fermenterbare fibre giver mere velfungerende søer
  1 kg ved fravænning er 3 kg ved 30 kg og 7 kg ved slagt – så fokus på øget fravænningsvægt betaler sig

SFR sofoder = mere for mindre

Et stigende antal soholdere anvender SFR svinefoder med succes. Fodringen er billigere og i mange svinebesætninger opleves mere velfungerende søer og bedre mælkeydelse. For kommende fodringssæson har vi den nye SFR Die Max Lac, som er løftet endnu mere i protein og aminosyrer for at sikre større fravænningsvægt.

FørFaringsFoder giver den gode start

DLG har udviklet svinefoderet FørFaringsFoder på basis af et GUDP forsøg og en række internationale forsøg. Med 1 kg pr. dag fordelt på to fodringer giver FørFaringsFoder-blandingen: 
 • Færre dødfødte
 • Øget fravænningsvægt
 • Velfungerende søer

PrimeFeed – det sikre valg

Succes med svinefoder til den fravænnede gris starter allerede i farestalden. Primo Micro er velegnet til at give grisene den første foderoptagelse – den er velsmagende og letfordøjelig.

PrimeFeed blandingerne tager udgangspunkt i grisenes vægt. Stigende kuldfravænning har sat fravænningsvægten under pres, og derfor skal de mindste grise sikres den bedste fravænningsblanding. Grisene giver svaret og det bekræfter:
 • Høj foderoptagelse grundet aroma, kagemix og masser af mælk
 • Høj tilvækst grundet foderets sammensætning baseret på ideal
 • Proteinsammensætning
 • Lav forekomst af diarre, grundet tilsat velafprøvede probiotika og syrer, kombineret med, at der ikke er tilsat sojaskrå
Ny Prime Safe svinefoder har fokus på fravænning uden zink, men kan også bruges til de svinebesætninger, som har specielle udfordringer ved fravænning, hvor skånsom fodring ønskes kombineret med zink.

Succes de første 50 dage

Smågriseproducenternes succes kræver også stor fokus på grisen fra 9-15 kg. DLG's startblandinger til smågrise giver de bedste muligheder for at sikre, at grisene kommer godt og sikkert frem til 15 kg.

Investeringen i godt smågrisefoder frem til 15 kg betaler sig, og kombineres det så med en slutblanding som ProMax, så sikres det, at den samlede produktionsøkonomi bliver bedst mulig.

Slagtesvin

Øget proteinforsyning i den første del af slagtesvineperioden øger kødprocenten og giver bedre fodereffektivitet. Svinefoderet til slagtesvin har bl.a. fokus på at give gode muligheder for fasefodring. Det kan sikre bedst mulig produktionsøkonomi.

Selvfølgelig er der enhedsblandinger til at anvende, hvor kun én blanding er mulig. Også her med fokus på struktur og råvaresammensætning, som giver de bedste forudsætninger slagtesvineproduktionen. Se også bedst i test.

Svinefoder: Struktur der du’r

DLG’s fabrikker har stor fokus på at sikre den rigtige struktur i svinefoderet. Omfattende kontrol med sigteprofiler af svinefoderblandinger er med til at sikre god mave-tarmsundhed og samtidig sikre god foderudnyttelse.

Kvalitetssvinefoder helt i top

Vi har arbejdet rigtig længe og målrettet med kvaliteten af vores svinefoder, og vores omfattende analyseprogram giver topresultater i kvaliteten af foderet. Resultaterne illustrerer det store arbejde, alle medarbejdere dagligt gør i DLG for at sikre den optimale sammensætning af vores foderløsninger. 

Eksempelvis viser SEGES undersøgelse fra februar 2017: Kontrol af færdigfoder af smågrisefoder og slagtesvinefoder, at DLG’s færdigblandede svinefoder er helt i top målt på kvalitet. Vi er rigtig godt tilfredse med resultaterne i afprøvningen, der er et bevis på, at den konsekvente opfølgning vi har i vores egenkontrolprogram, giver et solidt fundament under vores foderløsninger, som også dokumenteres i SEGES’ kontrolrunde.

Læs DLG’s svinefoder er helt i top.
Fokusvarer Svin
Produkter svin