Kontakt os
Bæredygtighed / Partnere og projekter / E-mobilitet

E-mobilitet

En stor del af koncernens energiforretning hører under vores datterselskab Team og ligger i Tyskland. Her arbejder man i Team Energie blandt andet på at udvide ladenetværket til elbiler i samarbejde med virksomhedens tankstationer og byggemarkeder for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Indtil nu har Team Energie sat 110 lynladere i drift på 18 lokationer. Heriblandt den hidtil største ladepark på Teams tankstation i Scandinavian Park Handewitt, hvor 16 køretøjer ved otte lynladere kan oplades på samme tid med strøm fra vedvarende energi, som bl.a. stammer fra solcelleanlægget på taget.

Alle Team Energies ladere har en effekt på 300 kilowatt (kW), som, afhængigt af bilmodellen, gør det muligt at opnå en rækkevidde på op til 100 kilometer efter fem minutters opladningstid. Men i 2024 vil de første nye, højtydende ladestationer med 400 kW se dagens lys.

Målet for Team Energie er at blive den førende operatør på området i Nordtyskland i 2023 og på sigt en central aktør i hele Tyskland. Derfor er det planen, at antallet af ladestationer med udgangen af 2023 skal være vokset til 150 stk. på 26 lokationer.

Læs mere om e-mobilitet her.