Kontakt os
Økologi / Grisefoder / Søer

Økologiske foderblandinger til søer

Høj produktivitet, sundhed og holdbarhed er fokuspunkter i udviklingen af fodersortimentet til økologiske søer. DLG tilbyder optimale økologiske foderblandinger til din besætning – både til den diegivende og drægtige so.

Fodring af den drægtige so skal sikre stærke levedygtige pattegrise og en god råmælksproduktion, samtidig med at sikre, at soen er i passende huld og får tilstrækkelig energi både sommer og vinter.

Den diegivende so skal tildeles tilstrækkelige næringsstoffer til at sikre produktion af rigelig råmælk i forbindelse med faringen og efterfølgende også en høj mælkeydelse, så tilvækst og sundhed hos pattegrisene er optimal. Derudover skal soen også have energi nok til faringen og efterfølgende også holde vægttabet nede i diegivningsperioden.

Sæsonblandinger

Økologiske søer går udendørs hele året rundt. Dette giver nogle udfordringer i fodringen, da der er forskellige behov for næringsstoffer gennem sommer og vinter. DLG's sæsonblandinger er udviklet efter den nyeste viden på området og sikrer, at søerne får den nødvendige energi til at opretholde produktiviteten og thermoreguleringen om vinteren, og samt sikre, at der ikke bliver overforsynet med protein om sommeren, hvor der er frisk græs tilgængeligt på folden. Vi tilbyder følgende sæsonblandinger:

  • Natur Dr Sæson A: Sæsonblanding til drægtige søer, med et højt indhold af fordøjelige fibre. Blandingen varierer mellem en sommer og vinterversion, som sikrer at soen får de rette næringsstoffer uanset årstiden. Blandingen er tilsat organisk syre (A).

  • Natur So Sæson A: Sæsonblanding til diegivende søer, med en mere snæver variation mellem sommer- og vinterversion, da diegivende søer har plads til en mindre mængde grovfoder i den daglige foderration. Blandingen kan bruges både til drægtige og diegivende søer, hvis der ikke er mulighed for to blandinger. Blandingen er tilsat organisk syre (A).

Vi tilbyder i vores sortiment til økologiske søer også:

  • Natur Drægtig Plus A: Drægtighedsblanding med et højt niveau af fordøjeligt protein. Desuden er der fokuseret på et højt indhold af fordøjelige fibre til optimering af mave/tarm-sundhed hos de drægtige søer. Derudover gavner fiberindholdet produktionen af råmælk og sikrer et mere stabilt blodsukker. Blandingen er tilsat organisk syre (A).
  • Natur Die Lac A: Diegivningsblandingen til diegivende søer har ligesom drægtighedsblandingen et højt indhold af fordøjeligt protein og fordøjelige fibre. Lysinindholdet er højt for at sikre god mælkeydelse til smågrisene. Blandingen kan også bruges til drægtige søer, hvis der ikke er mulighed for to blandinger til søerne. 
    Blandingen er tilsat organisk syre (A).
Læs mere om økologisk grisefoder her
Svin øko rød Kontakt kundecenter
Tilmeld nyhedsbreve og sms
Læs om sporbarhed og dokumentation
Køb på kundeportalen
Økologiske produkter til grise