Kontakt os
Økologi / Kvægfoder / Malkekøer

Kvægfoder med fokus på gode råvarer og stabilt næringsstofindhold

Sortimenterne har en alsidig råvaresammensætning med fokus på gode råvarer og et stabilt næringsstofindhold, der giver robust kvægfoder til den højtydende økologiske malkeko. Det sikrer grundlaget for en høj mælkeydelse på det mest optimale økonomiske niveau.
Kraftfoderet til den økologiske grundration skal, i samspil med økologisk kvægfoder af egen avl og evt. robotblanding, supplere og afbalancere den totale ration. Populært kan det siges, at blandinger til grundrationen skal udfylde de huller, der er i rationen, når man har vurderet foderinput fra egen avl af grovfoder, kraftfoder og evt. robotblanding. Derfor skal kvægsortimentet af blandinger til den økologiske grundration favne bredt.  

Sortimenterne har en alsidig råvaresammensætning med fokus på gode råvarer og et stabilt næringsstofindhold, der giver robust kvægfoder til den højtydende økologiske malkeko. Det sikrer grundlaget for en høj mælkeydelse på det mest optimale økonomiske niveau. Sortimentsblandingerne er et stabilt og sikkert alternativ til anvendelsen af rene råvarer, da du sikrer dig mod de næringsstofvariationer og pesticidforurening, som der er risiko for ved indkøb af rene råvarer. 

Til dine økologiske malkekøer har vi en lang række Naturko- og Heimdal-blandinger. Sortimenterne er brede og består af 2 linjer, der tilgodeser behovene hos økologisk malkekvæg. Sortimenterne er inddelt efter deres proteinprocent, og der findes flere varianter til hvert proteinniveau. Til næsten hvert proteinniveau findes både en Heimdal blanding og en Naturko blanding.
 

Slik/robot-sortiment: 

DLG's robotfoder får alle køerne i robottenSlik-blandingerne er energirige A- og B-blandinger med en pillekvalitet og smag, der gør dem velegnede i robotter og malkestalde. Blandingerne findes bl.a. i varianter med højt indhold af majs, som sikrer en høj andel langsomt nedbrydeligt stivelse. I blandingerne findes AAT-niveauer mellem 100 og 115g/FE, mens PBV varierer mellem -22 og 55. Der findes både blandinger som er rige på cellevægge og blandinger, som er rige på stivelse. 

Slik-blandingerne findes også i Heimdal versioner. Heimdal-blandingerne er gode allround blandinger, som dækker bredt og dermed nemt kan tilpasses totalrationen. Plus/grundrations-sortiment:

DLG's kvægfoder smager godt for kvægenePlus-blandingerne er et bredt sortiment af C-blandinger. Blandingerne er specielt udviklede protein- og energirige blandinger, som bl.a. er velegnede i grundrationen og rationer, hvor der anvendes en stor andel korn. Der er et bredt udvalg af blandinger, så der er altid én, som dækker behovet for AAT, PBV, fedtsyrer, stivelse og fordøjelige cellevægge i den enkelte besætning. Plusblandingerne findes både i piller og i pillecross . Pillecross kan nemt blandes op i fuldfoderet med det resultat, at køerne ikke kan sortere på foderbordet.

Plus-blandingerne findes også i Heimdal versioner. Heimdal-blandingerne er gode allround blandinger, som dækker bredt og dermed nemt kan tilpasses totalrationen. 
 

Læs mere om vores økologiske kvægfoder og hvilke fysiske former det kan fås på her.

Find din økologiske kvægsælger Kontakt kundecenter
Læs om sporbarhed og dokumentation
Køb på kundeportalen
Økologiske produkter til kvæg