Kontakt os
Økologi / Fjerkræfoder / Æglæggere

Foderblandinger til økologiske æglæggere

Vi sammensætter vores Natur-blandinger til økologisk fjerkræ med størst mulige hensyn til næringsstofkravene fra avlsselskaberne, der udvikler kyllinger og høner.

Foderblandinger til æglæggere

Økologiske høns får den rigtige foder hos DLGVores økologiske sortiment til æglæggende høner er tilpasset hønens behov i de forskellige perioder i æglægningen og tilpasset hønens alder ved indsættelse i æglæggerstald. Kontakt din DLG økofjerkræskonsulent før indsættelse og valg af foderblanding.
  • Begyndende æglægning: Prelayer (Natur Kyl Start PC6 + 2% skaller) og Ægstart.
  • Produktionsperioden: Fase 1, Fase 11, Fase 12, Fase 2 og Fase 3.
Æglæggere vænnes i opdrætsperioden til en PC-vare med meget smuld, der er med til at begrænse den daglige foderoptagelse, for at få en stærk, veludviklet og god æglægger. Når hønekyllingen skal begynde æglægning fra leveuge 18, opstår der et behov for en væsentlig stigning i den daglige foderoptagelse. Ved at anvende en kort pille i disse æglæggerblandinger øges den daglige foderoptagelse hurtigt.
  • Ægstart anvendes, når hønerne optager ca. 80-90 gram foder pr. dag og indtil hønen æder over 110 gram foder pr. dag, eller ved en hønealder på 25-30 uger. Ægstartblandinger indeholder råvarer af høj biologisk værdi, der giver hønerne en god start, og en lang holdbarhed i produktionen
  • Fase 1 anvendes efter Ægstart fra ca. 58-60 gram ægvægt indtil 63-64 gram ægvægt
  • Fase 11 anvendes herefter for at fastholde ydelsen, men begrænse yderligere stigning i ægvægt
  • Fase 12 anvendes, hvis der opstår problemer med for stor foderoptagelse og for store æg
  • Fase 2 og 3 anvendes sjældent i den økologiske produktion fordi hønerne yder på et niveau, der kræver højere indhold af næringsstoffer

Tilskudsfoderblandinger til økologiske æglæggere

Til fjerkræproducenter der anvender eget korn til æglæggere tilbyder vi tilskudsfoder. Natur Æg T MF 50 er en tilskudsfoderblanding, der skal anvendes med ca. 50 % korn og kalkskaller for at fremstille foder med samme egenskaber som Natur Æg Start og Natur Æg Fase 1.

Natur Æg T MF 50 Fase 2 er en tilskudsfoderblanding, der skal avendes med ca. 50 % korn og kalkskaller, for at fremstille foder med samme egenskaber, som Natur Æg Fase 2 og Fase 3.

Kontakt din DLG økofjerkrækonsulent, hvis du ønsker blandeforslag til dit tilskudsfoder. 

Læs mere om økologisk fjerkræfoder her.
 
Find din DLG-konsulent fjerkræ økologi

Hold dig opdateret på nyheder om økologi
Læs om sporbarhed og dokumentation