Kontakt os
Landbrug / Majs

Majshøsten fra A-Z

Majsen kom sent og langsomt i gang mange steder i landet, men meget udbytte er heldigvis hentet takket være en meget varm sommer.

Majsen har nydt godt af sommervarmen og varmen giver ofte en god fordøjelighed af NDF i majsensilagen - og det ser vi frem til. Afgørende er det som altid at passe godt på al den indhøstede majs.

FolieEnsileringMajssorterVitaminer og Mineraler billedebanner

DLG vil i de kommende måneder præsentere viden og løsninger indenfor alt lige fra folie, ensileringsmidler, kvalitetsanalyser, mineraler og vitaminer til majssortimentet for 2022.

Her på siden finder du derfor relevante info om majshøsten – fra A-Z.

 

Beskyt dit grovfoder med folie i høj kvalitet 

Majs ensilagefolie

Leder du efter en folie i høj kvalitet, som er nem at arbejde med, og som sikrer dig et optimalt resultat, når du skal opbevare din majsensilage?

Læs artiklen: Recirkuleret plast vinder frem

En god ensilage kræver meget planlægning og arbejde, og selve opbevaringen er derfor yderst vigtig. Vælg derfor en kvalitetsfolie, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af din majsensilage.

DLG tilbyder et bredt udvalg inden for ensileringsfolie, som alle er kendt på markedet og har opnået gode resultater. 

Se vores udvalg af produkter på DLG Kundeportal her

Kontakt din DLG-salgskonsulent


Ensileringsmidler

Majsmark - ensilering

Ensilering med ensileringsmidler optimerer det økonomiske potentiale i dit grovfoder ved at sikre stabilitet og styring af ensileringsprocessen.

Læs artiklen: Ensileringsmidler til majs giver bedre resultater

DLG tilbyder ensileringsmidler til majsensilage og majs. Produktmixet er meget bredt dækkende, og vi har midler, der kan dække ethvert behov og ønske, uanset om det er homofermentative eller heterofermentative bakterier. 

Biotal Axcool Gold: Indeholder både homofermentative og heterofermentative bakterier og enzymer. Produktet anvendes, hvis du ønsker en mere heterofermentativ forgæring af ensilagen. Anbefales til alle afgrøder.

Køb produktet

Sil-All FireguardTM: Indeholder homofermentative mælkesyrebakterier og enzymer. Det indeholder også mughæmmer, da der er tilsat både natriumbenzoat (som atamon i marmelade) og kaliumsorbat. Sil-All Fireguard er flagskibet til ensilering af majsensilage og majs.

Køb produktet

Kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Majssortiment 2022

majsmark - sortiment

En høj, stabil mælkeydelse starter ved valget af majssort.

En god tommelfingerregel er at vælge velafprøvede sorter til hovedparten af dit areal (ca. 90%) og bruge den resterende del af arealet (10%) til at afprøve nye sorter.

I denne Majsfolder, finder du de enkelte majssorter listet efter deres tidlighed (høsttidspunkt) og anvendelse (helsæd,kolbemajs, kernemajs og biogasmajs). Herefter anbefaler vi at du kigger på sorternes dyrkningsegenskaber og kvalitet for at finde de sorter, som egner sig bedst til din bedrift.

Her er det bl.a. vigtigt at vurdere sorterne på deres stabilitet i forhold til udbytte og kvalitet. I kolbemajs er det desuden vigtigt at gå efter en høj stivelsesprocent og tidlig modning.

Læs artiklen: "Næste år vælger vi sortsblandinger til alle 100 hektar"
Kristian Kragelund deler sine erfaringer med sortsblandinger i artiklen og i Majsfolderen

Rigtig god majshøst!