Kontakt os
Landbrug / Majshøst

Majshøsten fra A-Z - Få endnu mere ud af majshøsten

Efter en lige rigelig interessant majshøst fortsætter arbejdet mod en høj stabil mælkeydelse - for bag en høj mælkeydelse ligger flere overvejelser.

Gennem de seneste måneder har vi løbende delt viden og løsninger indenfor alt lige fra folie, ensileringsmidler, kvalitetsanalyser, mineraler og vitaminer til majssortimentet for 2023.

Her på siden finder du derfor relevant info om majshøsten – fra A-Z.

Højaktuelt er årets landsresultater og årets grovfoderanalyser. Læs også mere om dem herunder.

FolieEnsileringMajssorterVitaminer og Mineraler billedebanner

 

Beskyt dit grovfoder med folie i høj kvalitet 

Majs ensilagefolie

Leder du efter en folie i høj kvalitet, som er nem at arbejde med, og som sikrer dig et optimalt resultat, når du skal opbevare din majsensilage? Folier der passer til det enkelte landbrugs plansiloer bliver ´new normal´ i fremtiden. Ny teknologi muliggør at folierne bliver bredere, og det er godt for både miljøet og grovfoderets kvalitet.

Læs artiklen: Plansiloerne bliver bredere og nu følger folien trop

En god ensilage kræver meget planlægning og arbejde, og selve opbevaringen er derfor yderst vigtig. Vælg derfor en kvalitetsfolie, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af din majsensilage.

DLG tilbyder et bredt udvalg inden for ensileringsfolie, som alle er kendt på markedet og har opnået gode resultater. 

Se vores udvalg af produkter på DLG Kundeportal her

Kontakt din DLG-salgskonsulent


Ensileringsmidler

Majsmark - ensilering

Ensilering med ensileringsmidler optimerer det økonomiske potentiale i dit grovfoder ved at sikre stabilitet og styring af ensileringsprocessen.

Læs artiklen: Ensilering påvirker bedriftes klimaaftryk
Læs artiklen: Erfaringer med ensileringsmiddel til majs

DLG tilbyder ensileringsmidler til majsensilage og majs. Produktmixet er meget bredt dækkende, og vi har midler, der kan dække ethvert behov og ønske, uanset om det er homofermentative eller heterofermentative bakterier. 

Biotal Axcool Gold: Indeholder både homofermentative og heterofermentative bakterier og enzymer. Produktet anvendes, hvis du ønsker en mere heterofermentativ forgæring af ensilagen. Anbefales til alle afgrøder.

Køb produktet

Sil-All FireguardTM: Indeholder homofermentative mælkesyrebakterier og enzymer. Det indeholder også mughæmmer, da der er tilsat både natriumbenzoat (som atamon i marmelade) og kaliumsorbat. Sil-All Fireguard er flagskibet til ensilering af majsensilage og majs.

Køb produktet

Kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Majssortiment 2023

majsmark - sortiment

Når afregningspriserne er høje, er det særligt vigtigt at vælge en sort  med gode foderegenskaber, der optimerer din produktion.

En god tommelfingerregel er at vælge velafprøvede sorter til hovedparten af dit areal (ca. 90%) og bruge den resterende del af arealet (10%) til at afprøve nye sorter.

I denne Majsfolder, finder du de enkelte majssorter listet efter deres tidlighed (høsttidspunkt) og anvendelse (helsæd,kolbemajs, kernemajs og biogasmajs). Herefter anbefaler vi at du kigger på sorternes dyrkningsegenskaber og kvalitet for at finde de sorter, som egner sig bedst til din bedrift.

Her er det bl.a. vigtigt at vurdere sorterne på deres stabilitet i forhold til udbytte og kvalitet. I kolbemajs er det desuden vigtigt at gå efter en høj stivelsesprocent og tidlig modning.

Function - Den har aldrig skuffet mig

"Kvaliteten er god, og der er en større mængde i siloerne, når vi måler op”

Mogens Larsen har 400 malkekvæg og 335 hektar jord, hvoraf 121 hektar er sået med majs. Majssorten Function har indtil videre været en del af majsarealet på Voldsted de seneste tre år.

Læs hvorfor Function er et naturligt valg for Mogens – også til næste sæson.

Læs artiklen: DLG's majssorter ligger helt i top.


 

Mineraler og vitaminer

Vitaminer og mineraler repræsenterer kun en lille del af drøvtyggerfoderet, men er næringsstoffer, som er afgørende for at opnå den højeste produktivitet.

Læs artiklen: Mineralindhold i grovfoderet 2022

Vitaminer ligger til grund for de fleste biologiske processer, mens mineraler fungerer som byggeblokke. Mineraler opbygger væv og er også essentielle for enzymer og biologiske processer.

Det er afgørende at have den rette formulering af vitaminer og mineraler – hverken for meget eller for lidt – i drøvtyggerfoderet for at optimere ydelsen i en professionel produktion.

Kontakt din Vilofoss-konsulent her

 

Vil du have en snak om dine kontrakter ifm. dit grovfoder?

Et højt udbytte fås ved at købe rigtigt ind og passe godt på det gode udbytte, der nu engang er høstet – og god grovfoder kræver meget planlægning og arbejde.

Du er velkommen til at købe dine varer, når behovet opstår. Men vil du være sikker på, at du har det helt rigtige på lager, når du har brug for det?

Så kan det være du skal have en snak om dine kontrakter ifm. det vigtige hjemmedyrkede foder.

Kontakt din DLG-salgskonsulent her