Kontakt os
Marken / Såsæd / Majs

Valg af majssort

Når afregningspriserne er høje, er det særligt vigtigt at vælge en sort med gode foderegenskaber, der optimerer din produktion.

Jens Bagge, faglig majsekspert har følgende råd:
"En god tommelfingerregel er at vælge velafprøvede sorter til hovedparten af dit areal (ca. 90%) og bruge den resterende del af arealet (10%) til at afprøve nye sorter.
På de følgende sider kan du finde de enkelte majssorter listet efter deres tidlighed (høsttidspunkt) og anvendelse (helsæd, kolbemajs, kernemajs og biogasmajs)."

Herefter anbefaler vi at kigge på sorternes dyrkningsegenskaber og kvalitet for at finde de sorter, som egner sig bedst til din bedrift.
Her er det bl.a. vigtigt at vurdere sorterne på deres stabilitet i forhold til udbytte og kvalitet. I kolbemajs er det desuden vigtigt at gå efter en høj stivelsesprocent og tidlig modning.

Vi hjælper dig med at finde de rigtige majssorter til dit behov

Du kan altid få faglig sparring til dit sortsvalg gennem hele dyrkningssæsonen ved at kontakte din lokale  DLG-salgskonsulent, som også har mulighed for at trække på vores faglige majsekspert, Jens Bagge.

 

Se majssortiment 2023

 

Landmand om majssorten Function: ”Den har aldrig skuffet mig. Kvaliteten er god, og der er en større mængde i siloerne, når vi måler op”

Hos Mogens Larsen har  Majssorten Function indtil videre været en del af majsarealet på Voldsted de seneste tre år.

Se hele interviewet her

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
majs sortiment