Kontakt os
Om DLG / Forretningen

Forretningen

DLG er et andelsselskab ejet af danske landmænd. Som et førende selskab og den foretrukne partner kommercialiserer vi bæredygtige løsninger inden for Food, Energy & Housing.

 

Vores tre forretningsområder 

Koncernens aktiviteter er inddelt i tre forretningsområder: Food, Energy & Housing, som alle sammen har fokus på den værdi, vi skaber for verden omkring os, når vi opfylder fundamentale behov i samfundet. Det er på disse tre områder, at vi vil være markedsledende.

Forretningsområderne fra landmandens perspektiv

Med landmanden i centrum har DLG flere forskellige roller i værdikæden.

Inden for grovvareområdet forsyner vi landmænd med foder fra egne fabrikker, sædekorn, gødning, jordbrugskalk og planteværn. Herudover er vi leverandør af brændstof til den daglige drift, landbrugsmaskiner og serviceydelser i form af bl.a. forsikringer.

Med landmanden som leverandører aftager vi maltbyg, sædekorn samt foder- og brødkorn til videreforarbejdning i foderproduktion, direkte videresalg i landbruget samt eksport som en af Europas største eksportører. Vi køber desuden raps og æg til forarbejdning og salg af fødevarer.

 

Forretningen graf

 

 

Klik på logoerne, og læs om vores tilknyttede selskaber

Vilofoss Danmark - Hovedkontor
Ballesvej 2
7000 Fredericia
+45 33685600
vilofoss@vilofoss.com
Vilofoss

Vilofoss producerer premix og mineralblandinger, der kan indgå i foder til svin, kvæg, fjerkræ, får, heste og mink. DLG har 100% ejerskab over Vilofoss. Vilofoss' produkter kan både indgå i fabriksfremstillet foder og i foder, der fremstilles på den enkelte gård. Med Vilofoss´ produkter er det muligt fuldstændigt at skræddersy foderet, så det dækker dyrets behov for bl.a. vitaminer, mineraler og aminosyrer. 

Ud over vitamin- og mineralblandinger fremstiller Vilofoss en lang række supplements- og specialprodukter til at anvende i den animalske produktion.  

Tilknytning til DLG
Som en betydende del af DLG´s samlede aktiviteter indenfor husdyrernæring, bidrager Vilofoss til at optimere den animalske produktion og dermed til at skabe vækst i landbruget. 
Team
Marie-Curie-Ring 2
24941 Flensburg
+49 4641 98600
info@team.de
Som en af de største arbejdsgivere i Nordtyskland med i alt 5.000 ansatte og en omsætning på omkring 7 milliarder euro, er team en vigtig økonomisk kraft og leverandør med et omfattende katalog af service og produkter til virksomheder og privat.

Team gruppen sikrer menneskers fundamentale behov inden for mad, energi og byggeri. 
I alt tilbyder team sine tjenester på 440 lokationer – 132 lokationer i team agrar, 79 i team bau og 229 i team energie. Virksomhedens strategiske fokus kredser om kundeservice, bæredygtighed, digitalisering og det bedst mulige arbejdsmiljø for medarbejderne.

Som en del af DLG-koncernen arbejder team også aktivt med koncernstrategien Creating the Future 2030. Team undersøger og implementerer ændringer i alle forretningsområder mod en mere bæredygtig fremtid. 

Et par eksempler er f.eks. oprettelsen af  infrastruktur inden for e-mobilitet eller initiativet #GREENTEAM, som støtter forskellige bæredygtige projekter. 

En af de nyere tilføjelser til forretningen er team solenergi, som ikke alene installerer solcelleanlæg på teams tankstationer, men også sigter efter at tilbyde en bred vifte af produkter til kunderne.
Svenska Foder
Matrosgatan 3 A
531 16 Lidköping
+46 0510-828 00
Svenska Foder er leverandør af foder- og planteavlsprodukter til landbruget og kornprodukter til levnedsmiddelbranchen. DLG ejer 100% af virksomheden. Svenska Foder ønsker at være en stærk og fleksibel lokal samarbejdspartner for den svenske landmand. Rentabilitet, helhedstænkning, kvalitet og miljø er fundamentale begreber i Svenska Foders forretning. Deres mission er, at levere ekspertise og sikre kvalitetsprodukter til husdyr og planteproduktion for landmænd og fødevareindustrien samt butiksvarer til kunder i landdistrikter.
Svenska Foders primære fokus er, at være en producent og grossist med et omfattende distributions- og salgsnetværk i tæt samarbejde med detailhandlen.
 
Tilknytning til DLG          
Svenska Foders aktiviteter i Sverige ligger tæt op af de aktiviteter, som DLG har i Danmark. Svenska Foder er dermed DLGs tilknytning til det svenske marked og den svenske landmand.
Sejet Planteforædling
Nørremarksvej 67
8700 Horsens
+45 75 68 21 77
sejet@sejet.dk

Sejet Planteforædling har siden 1947 varetaget landbrugets interesser i forædling af moderne kornsorter. Der arbejdes kontinuerligt med at skabe nye og forbedrede sorter, som er tilpasset nutidens krav, og som kommer landbruget og planteavlerne til gode. DLG ejer 100% af selskabet.  Sejet Planteforædling er i dag en udbygget og moderne forædlingsvirksomhed i konstant udvikling med eget forædlingsprogram og et stort repræsentationsprogram i udlandet. 

Sejet benytter de nyeste teknologier som fx genmarkører og har eget forædlingsprogram inden for vårbyg, vinterbyg, vinterhvede og vintertriticale. Sejet Planteforædling har stor succes med egne sorter som fx Benchmark, Matros, Flair, Evolution og Sebastian og arbejder tæt sammen med forædlingsfirmaer i en lang række lande i Europa. 

Sejet sikrer, at det kun er de sorter med en optimal profil, der videreføres ved hjælp af en præcis kvalitetssikring. 

Tilknytning til DLG
Sejet Planteforædling har med sin forskning og udvikling en central rolle for fremtidens landbrug og er med til at styrke DLG's konkurrenceevne.
DLG Food Oil - indlevering for raps
Kvisselholtvej 90
9330 Dronninglund
+4533687350

DLG Food Oil er en del af DLG a.m.b.a. og ligger i Agersted i Nordjylland. DLG Food Oil varmpresser rapsfrø til rapsolie og rapskager. Herefter raffineres rapsolie til fødevareindustrien. Olien er hovedsageligt baseret på nordiske frø og kendetegnet ved at være neutral i smag og lugt og med en lys gul farve. Rapsolien er dermed velegnet i smørbare blandingsprodukter, i mayonnaisebaserede salater, til stegning osv. DLG Food Oil er FSSC 22000 & GMP+ certificeret, samt økolog-i og Kosher-certificeret.

DLG Food Oil leverer økologisk og konventionel olie i hele Danmark, samt Sverige, Norge, Finland, Tyskland, England og Island. 
Se DLG Food Oils seneste Smiley Rapport her.
Land & Fritid - Hovedkontor
Jættevej 11
4100 Ringsted
+45 33 68 50 00
webLFDK@dlg.dk

Land og Fritid
Land & Fritid er en landsdækkende butikskæde i DLG Group og inkluderer 38  butikker og en online butik landogfritid.dk
Vores omdrejningspunkt er et bredt udvalg af kvalitetsprodukter til kæledyr, hest, have og jagt – inden for alle prisklasser. Ydermere har vi foder til alle gårdens dyr.
I vores butikker står der altid et passioneret personale klar til at hjælpe og rådgive dig. Derudover har vi også egen dyrlæge og specialister til din rådighed, klar til at svare på dine spørgsmål og give den bedste vejledning.
Vi tilbyder også gratis medlemskab i vores Klub Land & Fritid, hvor du kan spare penge på dine køb.

I Tyskland har vi en tilsvarende kæde med 6 butikker, kaldet Land og Freizeit https://www.landundfreizeit.de/ og en online butik https://www.scanfarm.de/

Danæg
Danægvej 1
6070 Christiansfeld
+45 73 26 16 00
danaeg@danaeg.dk
Danæg er Nordens største spiller inden for ægbranchen med en omsætning på omkring 1,2 mia. kr. Med de to pakkerier: Danæg A/S i Danmark og Kroneägg AB i Sverige står koncernen stærkt på både det danske og svenske marked for konsumæg. Danægs fokus på kvaliteten af æg og ægprodukter har været rodfæstet i virksomheden siden starten i 1895. DLG ejer 50% af selskabet. Danæg koncernen består i Danmark af et æggepakkeri Danæg A/S i Christiansfeld syd for Kolding og en produktionsvirksomhed Danæg Products A/S i Roskilde.

Hos Danæg A/S indsamles kvalitetssorteres og pakkes skalæg til både detail og foodservice, og hos Products udvikles, fremstilles og sælges pasteuriserede, flydende, kogte og bagte æggeprodukter til foodservice, bagerier og fødevareindustrien i ind- og udland.
 
Tilknytning til DLG
Et tættere samarbejde med Danæg vil styrke DLG's kompetencer inden for fjerkræbranchen i Danmark og Sverige. På den måde kan vi også fremadrettet udvikle de bedste løsninger inden for vores brede palette af produkter til ægproducenterne.
BioRefine
Nybrovej 167
6851 Janderup Vestj
7525 8622
nybro@biorefine.dk

BioRefine Denmark A/S producerer græsprotein som en alternativ proteinkilde til dyrefoder. På det opstartede bioraffinaderi nord for Varde i Vestjylland udvindes økologisk, grønt protein fra lokalt produceret kløvergræs og lucerne. DLG ejer 50% af BioRefine og har opstartet selskabet i samarbejde med Danish Agro og DLF, der hver ejer 25%. På sigt, er det ambitionen at det udvundne protein også skal anvendes i fødevarer, som et vigtigt alternativ til animalsk produceret protein.

Dankalk
Aggersundvej 50
9670 Løgstør
+45 33 68 74 00

Dankalk leverer kalk til renseanlæg, kraftværker, industri og landbrug. Dankalk leverer også kalk til Europa, her er det hovedsageligt jordbrugskalk til landbruget i Østersø regionen. 

Dankalk har kalkværker i Aggersund, Mjels og Batum - og de leverer årligt over 500.000 tons kridt- og kalkprodukter til ind- og udland. Udover at være ejet af DLG ejer Schweiziske Omya 44 procent af Dankalk. Omya er blandt verdens største producenter af calciumcarbonat.  

Dankalk udvikler produkterne på baggrund af nyeste teknologi. Ønsket er at fremme virksomhedernes energiudnyttelse samtidig med, at man tager hensyn til miljøet, bevarer kvaliteten i produkterne og tager hensyn til den konkurrencemæssige situation på markedet.

Tilknytning til DLG
Dankalk tilbyder en lang række specialprodukter indenfor jordbrugskalk. Derudover anvender man hydratkalk til at desinficere bl.a. svinestalde. Dankalks kalkskaller er også et vigtigt mineralstof til fjerkræ, der er en billig calciumtype, der ikke støver og samtidig er miljøvenlig. Dankalks produkter er dermed nyttige i hverdagen for mange danske landmænd.

DanHatch
Rugerivej 26
9760 Vrå
+45 96 56 57 00
danhatch@danhatch.dk
DanHatch er et af Europas største og mest effektive rugeriselskaber. Hvert år udruges 420 mio. daggamle kyllinger om året. DLG ejer 50% af selskabet. 
 
Virksomheden er teknologisk førende indenfor sit felt. Strenge krav til hygiejnestandarder, kombineret med et højt niveau for biosecurity i og omkring produktionsfaciliteterne, sikrer fremstillingen af zoonosefri daggamle kyllinger med stort udbyttepotentiale.
 
Igennem hele produktionsforløbet fra opdræt af hønniker over produktions af rugeæg til udrugning af daggamle kyllinger sikrer virksomhedens kvalitetssikringssystem en optimering af alle processer. På denne måde sikres produktionen af daggamle kyllinger med god sundhedsstatus og stor livskraft.
 
Tilknytning til DLG
DanHatch leverer kvalitetskyllinger til slagtekyllingeproducenter og er dermed et centralt led i den danske slagtekyllingebranche. Den høje kvalitet af daggamle kyllinger er afgørende faktor for landmandens produktionsøkonomi og et konkurrencedygtigt slutprodukt. DLG har, igennem DanHatch, kontakt til de danske slagtekyllingeproducenter, hvilket giver gennemsigtighed i forhold til kvaliteten af de leverede kyllinger og det videre produktionsforløb i slagtekyllingestaldene.
DLG Vet
Danmarksvej 30B
8660 Skanderborg
+45 87 93 98 00
dlgvet@dlgvet.dk
DLG Vet er et landsdækkende veterinærmedicinsk selskab, som er etableret af DLG og Skanderborg Apotek. Selskabet blev etableret den 1. januar 2013. Her tilbyder man en komplet veterinærmedicinsk leverance direkte til stalddøren med dag til dag levering til konkurrencedygtige priser. DLG ejer 50% af selskabet. 
 
Tilknytning til DLG

DLG Vet giver landmanden indkøbsfordele og en mere effektiv levering. Initiativet forener en solid farmaceutisk viden mellem Danmarks største apotek og DLG, som har indgående viden om branchen og landmændenes behov.
DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
+45 70 10 20 10
info@dccenergi.dk

DCC Energi varetager DLG's energiaktiviteter i Danmark og driver de danske Shell stationer.

Historien

Tilbage i januar 2010 indgik DLG og DCC Energi et samarbejde om distribution af brændstoffer i Danmark. 

I juli 2015 blev det succesfulde distributionssamarbejde ændret til et joint venture mellem DLG og den irske koncern DCC Energy, som er en førende energikoncern i Europa. 

Ejerskabet af DCC Energi blev derved fordelt med 40 % til DLG og 60 % til DCC Energy og ansvaret for alle DLG's energiaktiviteter i Danmark blev lagt over til DCC Energi.

Om DCC Energi

DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af energiprodukter og i takt med kundernes behov udvikles forretningen løbende med nye mere bæredygtige energiformer som eksempelvis biobrændstoffer, biogas, ladeløsninger til elbilister, varmepumper og serviceeftersyn.  

Med fokus på gode løsninger og kompetent rådgivning arbejder mere end 250 medarbejdere vi for at optimere kundernes hverdag og skabe de bedste forudsætninger for den gode energi.

Læs mere på dccenergi.dk

 
Scandagra Group
Ukmerges g. 283, LT -
06313 Vilnius
+370 69454019
office@scandagra.com
Scandagra er ligeligt ejet af DLG og den svenske landbrugs- og fødevarekoncern Lantmännen. Selskabet blev oprettet i 2006 med ambitioner om at styrke videndeling og skabe synergi på tværs af geografisk placering i Østersøsregionen.
 
Scandagra er et holdingselskab for flere virksomheder i de baltiske lande: Scandagra Eesti, Scandagra Lietuva, Scandagra Latvia, BTC og Rezeknes Dzirnavnieks.  
 
Scandagra ejer 100 % af Scandagra Lietuva, Scandagra Latvia, Rezeknes Dzirnavnieks og  BTC - og 85 % af Scandagra Eesti.
 
De tre datterselskaber opkøber og sælger en række planteavlsprodukter, foderblandinger og foder. Igennem fælles indkøb og salg af input og output både til og fra landbrugsproduktionen er ambitionen, at øge konkurrenceevnen for hvert datterselskab på deres respektive marked.    
  
Tilknytning til DLG
Scandagra er DLG's vej til det baltiske marked. Igennem datterselskaberne sørger DLG for aktivitet med den baltiske landmand. Igennem synergi og samarbejde i Scandagra øges kvaliteten og stordriftsfordelene.
Scandagra Polska
Pobłocie Wielkie
+48 94 312 06 61
sekretariat@scandagra.pl
Scandagra Polska (tidligere HaGe Polska) er ligeligt ejet mellem DLG og den svenske landbrugs- og fødevarekoncern Lantmännen. 
 
Scandagra Polska opkøber og sælger en række planteavlsprodukter i Polen. Scandagra Polske sælger og køber landmandens produkter i Polen.
   
Scandagra Polska er en del af forretningsområde grovvarer, som også omfatter grovvareaktiviteterne i Danmark, Sverige, Tyskland og Baltikum. Aktiviteterne på det polske grovvaremarked udgør en mindre del af forretningsområdet grovvarer, men betragtes som en af de markeder, hvor der fremadrettet vil være gode vækst muligheder for DLG koncernen
 
Tilknytning til DLG
Scandagra Polska er DLG's datterselskab i Polen. Igennem Scandagra samarbejdet sørger DLG for aktivitet med den Polske landmand. Igennem synergi og samarbejde i Scandagra øges kvaliteten og stordriftsfordelene.
Nomus
Toldbodgade 6A
8900 Randers
+45 86 43 01 00
salg@nomus-as.dk
Nomus er et landsdækkende skadedyrsfirma, der bekæmper skadedyr for landbrug, industri, erhverv og private. DLG ejer 50% af virksomheden. Nomus er specialiseret i at yde en professionel bekæmpelse af mange former for skadedyr. Nomus har mange års erfaring med sikringsaftaler på rotter og mus på landbrug og landbrugsrelaterede virksomheder og har derfor et godt kendskab til landbrugets regler.

Nomus sørger for den forebyggende tågebehandling mod kornskadedyr i kornhaller, inden det nye korn kommer i hus. Er skaden sket og der er kommet biller i kornet, laver Nomus også korngasninger. 

Nomus laver endvidere desinfektion af stalde og af lastrum på skibe, skibsgasninger, behandling mod borebiller, større myrebehandlinger mm.
 
Nomus tilbyder levering af brandudstyr og årlige brandeftersyn til dets ejere. Nomus er DS godkendt leverandør.
 
Nomus blev etableret i 2006 af DLG og Hedegaard Agro og arbejder tæt sammen med DLGs kvalitetsafdeling, der sikrer, at kvaliteten er i top.
 
Tilknytning til DLG
Nomus har stor erfaring med at bekæmpe rotter, mus og kornskadedyr. Skadedyrene kan give landmanden store værditab. DLG bidrager til at sikre kvaliteten af afgrøder, muliggør sikringsaftaler og bekæmper effektivt skadedyr.