Kontakt os
Vi går forrest i udviklingen af verdens vigtigste erhverv
Om DLG / Forretningen

Forretningen

DLG er et andelsselskab ejet af danske landmænd. Vi servicerer og forsyner landmanden og aftager landmandens afgrøder. Vores formål er at skabe de bedste rammer for landmanden og den grønne klynge.

DLG's primære forretningsmodel

Med landmanden i centrum har DLG flere forskellige roller i værdikæden.

Inden for grovvareområdet forsyner vi landmænd med foder fra egne fabrikker, sædekorn, gødning, jordbrugskalk og planteværn. Herudover er vi leverandør af brændstof til den daglige drift, landbrugsmaskiner og serviceydelser i form af bl.a. forsikringer.

Med landmanden som leverandører aftager vi maltbyg, sædekorn samt foder- og brødkorn til videreforarbejdning i foderproduktion, direkte videresalg i landbruget samt eksport som en af Europas største eksportører. Vi køber desuden raps og æg til forarbejdning og salg af fødevarer.

Hvem er vi?

DLG-koncernen består af en lang række selskaber, der er struktureret inden for vores tre forretningsområder, der står for stort set hele vores omsætning: 

  1. Agribusiness
  2. Premix & nutrition
  3. Energy & Retail

Tilbage til kernen

DLG's nuværende bestyrelsesformand, Niels Dengsø Jensen, og hans forgænger, Niels Skadhauge, fortæller om virksomhedens udgangspunkt: At skabe værdi for landmændene.