Kontakt os
Om DLG

Om DLG-koncernen

DLG er et af Europas største grovvareselskaber med aktiviteter i 18 lande og 6.000 medarbejdere. Vi havde i 2018 en omsætning på 48,9 mia. kr. og er dermed en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning.

DLG-koncernen er et af Europas største grovvareselskaber og er ejet af de danske landmænd. Fra at være et rent dansk andelsselskab har vi på ti år udviklet os til en international koncern med selskaber i 18 lande. Vi er et andelsselskab med begrænset ansvar, a.m.b.a., og har hjemsted på Axelborg i København.

I 2018 havde vi en omsætning på 48,9 mia. kr., hvoraf størstedelen hentes i udlandet med Tyskland som det største udenlandske marked.

DLG har ca. 6.000 medarbejdere, heraf 1.500 medarbejdere i Danmark og knap 3.800 i Tyskland.

HVAD ARBEJDER VI FOR?

Siden dannelsen i 1898 af Danmarks første andelsgrovvareforening, der sidenhen blev en del af det moderne DLG, har målet været at forbedre landmandens produktionsøkonomi (læs mere om DLG's historie). Det er det stadig. Og dermed indfrier vi vores grundlæggende forpligtelse til at styrke vores kunders og ejeres konkurrenceevne. DLG har desuden været med til at drive udviklingen. Store forandringer i landbruget har krævet store forandringer i virksomheden. Det gør det også i dag. Så sent som i september 2015 besluttede DLG’s ejere sig for at ændre vedtægterne for at stå finansielt stærkere i fremtiden. Sigtet er at styrke kerneforretningen og øge indtjeningen, så DLG også i fremtiden er en uundværlig del af landbruget.

DLG-koncernen spiller en vigtig rolle i at levere nutidens og fremtidens løsninger. Både når det handler om at sikre fremtidens fødevareproduktion, og når det handler om at optimere landmandens driftsøkonomi. 

Vi er en vigtig del af verdens mest produktive, konkurrencedygtige, ressourceeffektive og bæredygtige landbrugsproduktioner. 

Se DLG's film tilbage til kernen:

DLG's primære forretningsflow

DLG servicerer og forsyner landmanden og aftager landmandens afgrøder. DLG er et andelsselskab ejet af danske landmænd. Vores formål er at skabe de bedste rammer for landmanden og den grønne klynge.


VORES FORRETNINGSMODEL

Med landmanden i centrum har DLG flere forskellige roller i værdikæden. Inden for grovvareområdet forsyner vi landmænd med foder fra egne fabrikker, sædekorn, gødning, jordbrugskalk og planteværn. Herudover er vi leverandør af brændstof til den daglige drift, landbrugsmaskiner og serviceydelser i form af bl.a. telefoni og forsikringer.

Med landmanden som leverandør aftager vi maltbyg, sædekorn samt foder- og brødkorn til videreforarbejdning i foderproduktion, direkte videresalg i landbruget samt eksport som en af Europas største eksportører. Vi køber desuden raps, grøntsager og æg til forarbejdning og salg af fødevarer.

DLG-koncernen består af en lang række selskaber, der er struktureret inden for vores tre forretningsområder. Vores kerneforretningsområder står for 95% af vores omsætning.

1. Agribusiness

2. Premix & Nutrition

3. Energy & Retail

DLG har sin egen butikskæde, Land & Fritid, hvor DLG rådgiver og sælger produkter inden for hus, have, kæledyr, og meget mere.

DLG's formål er at:

• skaffe vores medlemmer grovvarer i de bedst egnede kvaliteter.

• forarbejde og afsætte vores medlemmers salgsafgrøder.

• bistå vores medlemmer med tjenesteydelser og hjælpemidler af enhver art.

• virke til gavn for landbruget i øvrigt med henblik på at sikre vores medlemmer den bedst mulige produktionsøkonomi via både nationale og internationale aktiviteter.
DLG LinkedIn banner
Like DLG på Facebook
Følg DLG på Instagram