Kontakt os
Økologi / Planteavl / Såsæd

Økologisk såsæd

Vi tilbyder et bredt, økologisk såsædssortiment til din økologisk mark.

 

Økologisk vintersæd

Til de økologiske marker udbydes et stærkt og gennemafprøvet vintersædssortiment, som indeholder vinterbyg, vinterhvede, vinterrug, triticale og vinterraps. Vi fokuserer især på stærk sygdomsresistens, vinterfasthed, god etablering og forårsvækst samt højt udbyttepotentiale.

Køb BRILLIANT WASH her


Økologisk vårsæd

Til de økologiske marker udbydes et stærkt og gennemafprøvet vårsædssortiment, som indeholder vårbyg, havre, vårhvede samt markært og hestebønne. Vi fokuserer især på god og tidlig vækst til ukrudtskonkurrence, stærk sygdomsresistens og højt udbyttepotentiale. 

Læs mere om vores økologiske vårsædssortiment

Græs til økologer

Som økologisk mælkeproducent er foderplanen ofte bestående af en stor andel græsensilage. Vi har derfor fokus på at udvikle græsfrøblandinger, som giver et stort udbytte, der er letfordøjeligt og har et højt proteinindhold. Samtidig har vi et stort udvalg af sorter til afgræsning, hvor det er fordelagtigt at anvende en græsblanding med et højt indhold af tetraploide sorter, da de har en god robusthed og giver et højt udbytte. Derudover har DLG et godt udvalg af hestebønner og lupin. 

Læs folderen om DLG’s markfrø.

Udbud af majssorter til økologer

Udbuddet af majssorter er nøje udvalgt til den økologiske produktion. Blandt andet prioriteres majssorter med tidlig og god afgrødedækning af jorden til ukrudtsbekæmpelse, med en god robusthed samt stort udbytte af god kvalitet. 

Alle vores sorter afprøves og følges nøje ved Sejet Planteforædling. Valget af majssort bør tages ud fra den enkelte bedrifts forhold, men som hovedregel anbefaler vi til kommende sæson til Nordjylland Sergio, til Midtjylland anbefales Ambition, Edgard KWS eller Sunlite, mens økologerne i Sydjylland anbefales at anvende Milkytop. Dog skal der altid vælges majssorter, som er passende til den enkelte besætning. Kontakt din lokale DLG planteavlskonsulent for yderligere sparring og vejledning. 

Se brochuren om vores udbud af majssorter til økologer
 

DLG har forskellige økologiske sorter til marken

Marken øko rød Kontakt kundecenter
Læs om sporbarhed og dokumentation