Kontakt os
Marken / Såsæd / Vintersæd

Danmarks stærkeste vintersædssortiment

Klimaforandringer sætter i stigende grad deres præg på ikke mindst landbrugsproduktionen, som oplever et voksende behov for robuste og højt ydende sorter. Der er brug for at mindske udbyttetabet og samtidig optimere mulighederne for en vellykket og udbytterig høst i hver sæson.

Et højt og stabilt udbytte er en forudsætning for at opnå det bedst mulige resultat på din bedrift. I vores vintersædsbrochure 2021/22 får du et indblik i Danmarks stærkeste vintersædssortiment og hvilke vintersædssorter, der passer i netop dit sædskifte. Se også vores sortiment af økologisk vintersæd.

 

Vinterhvede

Vinterhvede er den største kornart på de fleste landbrugsbedrifter. Hovedparten dyrkes til foder, men kvalitetshveder til kiks- og brødfremstilling udgør også en betydelig del af arealet.

NYHED Rembrandt - Ny topsort i vinterhvede. Læs mere om Rembrandt

NYHED Heerup – måske en af Danmarks nye hovedsorter. Læs mere om Heerup.


Vinterbyg

Med en tidlig høst giver vinterbyg i sædskiftet en spredning af arbejdsindsatsen i en travl periode. Den tidlige høst giver desuden gode forudsætninger for etablering af raps.

 

Vinterraps

Raps er en særdeles god forfrugt i kornsædskifter og giver en god spredning af arbejdet både ved etablering og høst.

 

Vinterrug

Vinterrug er en meget robust afgrøde, som kan dyrkes til både foder og til brødproduktion.

 

Certificeret udsæd – grundlaget for et stabilt højt udbytte

Certificeret sædekorn, produceret på en autoriseret sædekornsfabrik, er din tryghed for et produkt af høj kvalitet og grundlaget for et højt, stabilt udbytte.

 

Se vores film og bliv klogere på produktionen af certificeret udsæd her

 

Vi hjælper dig med at finde de rigtige sorter

Kontakt en af vores lokale DLG-salgskonsulenter. Vi står klar med råd og vejledning og kan hjælpe dig med at finde de sorter, som passer bedst i dit sædskifte.

 

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
vintersæd sortiment
Heerup - måske ny hovedsort