Kontakt os
Økologi / Kvægfoder

Markedets bedste og sikreste sortiment af økologisk kvægfoder.

Du tilbydes hos DLG markedets bedste og sikreste sortiment af økologisk kvægfoder. Med en omfattende egenkontrol og en fagligt stærk optimering af vores foder sikres du, at foderet altid lever op til de specifikke næringsværdikrav dine dyr har for at levere det bedste resultat til din bundlinje
Den bedste foder til dine økologiske kvægGodt kraftfoder og en god foderudnyttelse er vigtige faktorer i at udnytte de økologiske køers potentiale. Fodringen skal sikre et godt og stabilt vommiljø. Det sker bl.a. ved at fodre med langsomt nedbrydelige kulhydrater og cellevægge, ligesom foderplanen skal tage højde for, om køerne er på græs eller i stald. Majs er i mange af vores blandinger, da vi ude ved vores kunder har erfaret, at bypassstivelsen er med til at sikre optagelig energi til koen. Desuden har vi mange blandinger, som ligger højt i AAT, for at sikre optimal proteinforsyning til mælkeproduktionen. 

Vores tilgang er, at målet ikke nødvendigvis er at producere det billigste økologiske kraftfoder, men derimod altid at fokusere på at optimere dit samlede dækningsbidrag, og således finde de økologiske kraftfoderblandinger, som giver dig mest værdi for dine penge. Vores brede sortiment sikrer, at der altid findes en blanding, som supplerer netop dit grovfoder optimalt. Vi har et detaljeret kendskab til de råvarer, der optimeres ind i fabriksrecepterne, hvilket giver mulighed for kontinuerligt at sikre kvaliteten af kvægfoderet på fabrikken.
 

Foderets fysiske former

Vores økologiske foder findes i forskellige fysiske formerVores økologiske sortiment, Naturko, findes i flere forskellige fysiske former. Udover almindelige 3,5mm piller, fås blandingerne unikt også i 6mm pillecross. 

3,5 mm piller:

3,5 mm piller er gode hårde piller, som bl.a. fungerer rigtig godt i robotter. Vores Naturko Slik sortiment er udviklet og sammensat efter at få en pillekvalitet, som fungerer i robotter og i malkestalden samtidig med en høj smagbarhed. Alle blandinger, der forlader vores økologiske foderfabrik, er forinden blevet testet for deres pillekvalitet, så vi sikrer, at denne lever op til kundernes ønsker.  
Økologiske kvæg elsker foder fra DLG

6 mm pillecross (PC6):

PC6 er 6mm piller, der er kørt over en crosser, som slår pillen i stykker. Pillecross er dermed varmebehandlet og salmonellafrit præcis som almindelige piller. Herved fås en fysisk form, som er kendetegnet ved at være findelt. Det kan nemt blandes op i fuldfoderet med det resultat, at køerne ikke sorterer på foderbordet. I undersøgelser fra Videnscentret for Landbrug - Kvæg, er det observeret, at der måske er langt større problemer i dansk kvægbrug forårsaget af køernes sorte¬ring i foderblandinger, end der er ved overfodring med stivelse og mangel på fysisk struktur. Det har medført øget fokus på kraftfoderets fysiske struktur og evne til opblanding i grundrationen, hvor pillecross er fordelagtigt.

Rigtig mange af vores kunder har meldt tilbage med positive oplevelser på anvendelse af denne fysiske form i staldene. Det er enkelt; pillecross mindsker arbejdsbelastningen, det blander rigtig godt i fuldfoderblanderen og alle køer (stærke og svage) får det samme at æde, da ingen kan sortere i rationen. 
 
Find din økologiske kvægsælger Kontakt kundecenter
Læs om sporbarhed og dokumentation
Køb på kundeportalen
Økologiske produkter til kvæg