Kontakt os
Læs om vores sortiment til slagtekyllingefoder
Foder / Fjerkræ / Slagtekyllinger

Slagtekyllingefoder

Vi har den nyeste viden om moderne fjerkræfode og et omfattende fodersortiment beregnet til slagtekyllinger.

Via vores brede internationale samarbejde har vi i DLG den absolut nyeste viden om kravene til et moderne fjerkræfoder til slagtekyllinger. Samtidig udnytter vi vores boksforsøgsfaciliteter og samarbejdet med vores kunder til hele tiden at sammenholde den nye foderviden om slagtekyllinger med danske forhold. Vi er dermed på forkant og kan tilbyde den nyeste viden inden for fjerkræfoder til slagtekyllinger.

DLG's foderblandinger til slagtekyllinger giver dig gode, stabile produktionsresultater med en lav trædepudescore. Vi har i flere år målt brystkødsudbyttet i vores boksforsøg, og derfor er alle vores foderblandinger optimeret til at give det højest mulige brystkødsudbytte uden at gå på kompromis med foderudnyttelsen.

Foderforbrug og CV varierer fra foderblanding til foderblanding. Det er nemlig afhængigt af, hvor meget hvede der skal tildeles ude på gården. Når du tilsætter hvede, har kyllingerne mulighed for at sortere. Ikke alle kyllinger får spist den rette mængde hvede og foderpiller, og dermed bliver flokken ikke så ensartet, som den kunne have været, og CV-tallet bliver dermed højere. Hel hvede, som ikke har været igennem en pillepresse, har samtidig en lidt lavere fordøjelighed, og derfor vil foderforbruget generelt være lavest på fuldfoder.

DLG har udviklet fjerkræfoder til tilsætning af 0-25% hvede, så der altid er en foderblanding, der passer til dine slagtekyllinger:

  • Optima slagtekyllingeserie er det klassiske slagtekyllingefoder til iblanding af ca. 20% hel hvede ude på gården.
  • Modo slagtekyllingeserie til iblanding af en mindre andel hel hvede. Her anbefaler vi et specielt hvedeprogram, som stiger meget langsomt i starten. Det kan hjælpe med at forebygge, at kyllingerne frasorterer hvedekernerne. Den lave andel af hel hvede giver en mere ensartet flok og dermed et bedre CV på afregningen fra slagteriet.
  • Complete slagtekyllingeserien er fuldfoderblandinger, der udover de gode, stabile produktionsresultater giver et lavt foderforbrug og et lavt CV. Det er optimeret til at blive brugt uden at tilsætte hel hvede, men indeholder kråsestimulerende materiale, så kyllingens behov bliver tilgodeset. Kyllingefoderet er særdeles velegnet, hvis du har problemer med, at kyllingerne sorterer hveden fra i de traditionelle blandinger, og du kan skifte over til Complete fra dag til dag uden problemer.

  • Vel slagtekyllingeserien er udviklet til produktion af fritgående, langsomtvoksende kyllinger. Foderserien består af startfoder og voksefoder, som kan fås i forskellige udgaver, så kyllingernes vækst kan reguleres uden at kompromittere deres behov for næringsstoffer.

Indenfor vores fjerkræfoder til slagtekyllinger gælder følgende foderstrategi:

  • Startfoder dag 0-10
  • Medio-foder dag 11-15
  • Voksefoder fra dag 16
  • Slut-foder anbefaler vi til de sidste 5-6 døgn, men skal anvendes minimum sidste døgn før slagtning