Kontakt os
Foder / Kvæg

KomKalv Start Valset VLOG - Med E-Force

Den populære KomKalv-blanding fås nu også i en E-Force version, der indeholder alfa-tokoferol ekstraheret fra planter og beskyttet i en form, der er let optagelig og tilgængelig for kalven. Det betyder at blandingen har fået et ekstra gear, der især i den følsomme periode omkring fravænning, stiller kalven stærkt.

Den særdeles velduftende blanding er fortsat med masser af dampvalset byg, cornflakes og melasse så den virker fugtig og lækker for kalven.

 

Med E-Force i foderet får du

  • alfa-tokoferol ekstraheret fra planter og beskyttet med en særlig fedtmatrice, så det ikke oxideres
  • et påviseligt fald i stress blandt kalvene ifm. fravænning*
  • en højere optagelse sammenlignet med andre E-vitaminprodukter*
  • kalve med op til 51% højere niveau af alfa-tokoferol i plasma ved fravænning*

*Livestock Production Science, 253 (2021) 194672

 


 

E-Force vs. andre E-vitaminkilder

Når vi snakker E-vitamin, inddeler vi i syntetisk E-vitamin, alfa-tokoferol ekstraheret fra planter og E-Force.

Syntetisk E-vitamin

Syntetisk E-vitamin indeholder 8 isomerer af E-vitamin, hvor kun den ene bidrager til sundere kalve, hvilket betyder, at for at få effekt skal tildelingen være 8 gange højere.

Naturligt E-vitamin

Naturligt E-vitamin beskyttes, ved at binde det til et acetat. Dette acetat skal frakobles af et enzym før vitaminet bliver biologisk tilgængeligt, og det enzym er ikke aktiveret endnu ved mindre kalve.

E-Force

Alfa-tokoferol fra planter har en langt højere biotilgængelighed end de kemiske producerede som er på acetatform. E-Force indeholder alfa-tokoferoler ekstraheret fra planter. For at undgå nedbrydning af de naturligt udvundne alfa-tokoferoler er de i E-Force produktet indkapslet i en særlig fedt-matrice. Det giver bedre biotilgængelighed også hos små kalve.

 

Landmand: ”Vejen til robuste kalve”

"Jeg synes, vi har fået mere robuste kalve, der optager mere foder, og hvor færre af dem bliver syge efter fravænning...

...Om det udelukkende er tilskuddet af alfa-tokoferol, ved jeg ikke, men der er i hvert fald en tydelig forskel fra før og efter, vi er begyndt at bruge E-Force,” siger Jesper Hedegaard

Læs artiklen

 

E-Vitamin og kalvens immunforsvar

Kalve med et lavt niveau af alfa-tokoferol i blodplasma er mere modtagelige over for infektioner. Især omkring det tidspunkt, hvor kalvene skal fravænnes, er optagelsen af alfa-tokoferol generelt lav, hvilket højst sandsynligt skyldes lav biotilgængelighed af kommercielt E-vitamin.

Tilsætning af alfa-tokoferol i kalvefoder er kendt for at give et stærkere immunforsvar og fremme sundheden blandt dyrene, hvilket øger væksten.

 

Forsøg med E-Force i foderet

Efter tildeling af E-Force steg koncentrationen af alfa-tokoferol til et niveau, der var 2,5 gange højere end niveauet blandt kalvene i kontrolgruppen. Se figuren herunder

Figur - Plasma vitamin-E-niveau 

E-Force er en del af Lidt Bedre Hver Dag-sortimentet, hvor vi har gjort det enkelt for dig at tilvælge produkter, som gør det muligt at få endnu mere ud af din indsats. Det kan du læse mere om her.

 


 

Skal vi snakke kalvefoder?

Du er velkommen til at købe dine varer, når behovet opstår. Men vil du være sikker på, at du har det helt rigtige på lager, når du har brug for det?

Så kan det være, vi skal have en snak om dine kontrakter.

For rådgivning, kontrakttegning og tilbud – kontakt din DLG-salgskonsulent

Få overblik over dine nuværende kontrakter på DLG Kundeportal

Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen