Kontakt os
Foder / Kvæg / Robotblandinger

Robotfoder - Blandinger til malkerobotter, foderautomater og malkestalde

Køer kan have forskellige præferencer og den ene bedrift er sjældent magen til nabobedriften – så det rigtige robotfoder er det der passer ind på netop din bedrift.

Dit robotfoders fornemmeste opgave er at supplere netop din grundration med næringsstoffer i forhold til ydelsen hos den enkelte ko.

Og lige så vigtigt er det, at dit robotfoder lokker køerne til robotten – så koen malkes det optimale antal gange i døgnet.

 

Ida Nordestgaard fra Peder Kamstrups gård"Vi har fået en større koaktivitet omkring robotten. Og de nye køer som skal malkes ind, har været ganske nemme at malke ind. De er nemmere at få i robotten igen.

Nu har vi lige haft 10 nye køer her i december, og der har stort set ikke været problemer med dem i perioden. De søger foderet med det samme, og så står de mere stille, når de skal søge, i stedet for at de »flyver« frem og tilbage..."

Læs mere om Idas erfaringer på Peder Kamstrups bedrift her

 

køer ved foderbordet

”Vi går meget op i, at vi skal have noget ud af robotterne. Og det gør vi bedst ved, at der er let adgang for køerne, og at de får noget godt at spise. Cibomix og Malko-blandingerne er gode for os, for her får vi en rigtig god pillekvalitet, som køerne godt kan lide,” fortæller Karel Te Wierik.

Læs mere om Karels erfaringer her


Erik Andersen om robotfoder”Den fungerer godt, og der er en god ædelyst. Køerne synes, den smager og lugter godt, og de trækker godt på den,” siger Erik Andersen og fortsætter:

”Herudover er det en god pillekvalitet, så den støver ikke så meget.”

Læs mere om Eriks erfaringer her

 

Med robotfoder fra DLG får du

  • En blanding der passer til din bedrift og din grundration
  • Et stort fokus på pillekvalitet og smag
  • Et driftssikkert og velafprøvet sortiment
  • En blanding der testes for pillekvalitet inden de forlader fabrikken

 

Pillekvalitet og smag

Alle sortimenter til robotter og automater har øget fokus på pillekvalitet og smag. DLG har investeret i øget monitorering og kvalitetskontrol af pillekvaliteten på fabrikkerne. Inden udlevering bliver alle robotblandinger testet for pillestyrke – ved hjælp af det såkaldte NOQS-tal. Denne måleenhed bruges både internt for at forbedre produktionen og kan også udleveres til kunden ved behov.

 

Malko: Driftssikkert og velafprøvet sortiment

Malko er de bedste robotblandinger fra tidligere sortimenter samlet under et fælles navn. Malko-sortimentet består hovedsageligt af cellevægsbaserede blandinger, som over tid har vist sig at fungere særlig godt i AMS-besætninger. 

Sortimentet indeholder dels blandinger med et højt indhold af roepiller og dels aromablandinger. Aromablandingerne har allerede vundet stort indpas i de danske kvægbesætninger, hvor de viser gode resultater. Aromaerne i blandingerne er udvalgt efter test og i tæt samarbejde med verdens førende aromaleverandører.

 

NYHED - Malko Pro

Malko Pro 21 VLOG er en ny robotblanding i kvalitetssortimentet Malko.

Blandingen er sammensat som et supplement, til den allerede balancerede grundration - noget der har vist sig at fungere rigtig godt i mange besætninger.

 

KomKo: Ekstra god smag og høj pillekvalitet

Kvægfoderet KomKo er et robotfoder, der har fokus på ekstra god smag og høj pillekvalitet. I en serie tests hos mælkeproducenter har kvægfoderet KomKo vist sig at øge søgningen til malkerobotten betydeligt. Det reducerer arbejdsbyrden og er i kombination med den rette grundfoderration en vigtig komponent til højere ydelse i kvægbesætningen. KomKo er et hit hos køerne, og kvægfodersortimentet er fordelt på tre forskellige typer kraftfoder:

  • Kvægfoderblandinger med meget stivelse
  • Kvægfoderblandinger med en høj andel af cellevægge
  • Produktionskvægfoderblandinger, der er mere neutrale i forhold til grundrationen

 

Superlac: Bygger på hollandske principper

Superlac er et robotfoder, der er skabt i samarbejde med det hollandske forskningscenter Schothorst Feed Research (SFR), og de bygger således på hollandsk forskning samt den store erfaring man har i hollandsk mælkeproduktion. Superlac-sortimentet er prisvenlige blandinger, der udnytter råvaremarkedet optimalt.

 

 

Kvægrådgivning - vi hjælper med at optimere din kvægbesætning

Kontakt os og få råd og vejledning om kvægfoder og kvægprodukter, så vi kan hjælpe med at optimere din kvægbesætning.

Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter
Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen