Kontakt os
Foder / Kvæg / Robotblandinger

Robotfoder - Blandinger til malkerobotter, foderautomater og malkestalde

Ligesom en god grundrationsblanding er en betydelig faktor i dit kvægfoder, så har dit valg af robotfoder til kvæg også betydning for mælkeydelsen.

Det vigtigste for en kvægfoder-robotblanding er at:

  • være et lokkemiddel til at få koen til at gå ind i malkerobotten, så koen malkes det optimale antal gange i døgnet
  • supplere grundrationen med næringsstoffer i forhold til ydelsen hos den enkelte ko

Du opnår kun øget mælkeproduktion med robotmalkning, hvis kvægfoderet er velsmagende og af høj kvalitet. Det vil også reducere tiden, der bruges på at genne køerne til robotterne. Kraftfoder til robotter skal altså ikke primært være finjusteret mht. næringsstoffer, men kan i lige så høj grad betragtes som et ”lokkemiddel”, der skal øge koens besøg i de automatiske malkestalde. Læs nedenfor om DLG’s sortiment af robotfoderblandinger: Komko, Malko og Superlac.

 

Pillekvalitet og smag

Alle sortimenter til robotter og automater har øget fokus på pillekvalitet og smag. DLG har investeret i øget monitorering og kvalitetskontrol af pillekvaliteten på fabrikkerne. Inden udlevering bliver alle robotblandinger testet for pillestyrke – ved hjælp af det såkaldte NOQS-tal. Denne måleenhed bruges både internt for at forbedre produktionen og kan også udleveres til kunden ved behov.

 

KomKo: Ekstra god smag og høj pillekvalitet

Kvægfoderet KomKo er et robotfoder, der har fokus på ekstra god smag og høj pillekvalitet. I en serie tests hos mælkeproducenter har kvægfoderet KomKo vist sig at øge søgningen til malkerobotten betydeligt. Det reducerer arbejdsbyrden og er i kombination med den rette grundfoderration en vigtig komponent til højere ydelse i kvægbesætningen. KomKo er et hit hos køerne, og kvægfodersortimentet er fordelt på tre forskellige typer kraftfoder:

  • Kvægfoderblandinger med meget stivelse
  • Kvægfoderblandinger med en høj andel af cellevægge
  • Produktionskvægfoderblandinger, der er mere neutrale i forhold til grundrationen

Læs mere om vores KomKo-kvægfodersortiment, og en række landmænd, der har prøvet robotfoderblandingen.

 

Malko: Driftsikkert og velafprøvet sortiment

Malko er de bedste robotblandinger fra tidligere sortimenter samlet under et fælles navn. Malko-sortimentet består hovedsageligt af cellevægsbaserede blandinger, som over tid har vist sig at fungere særlig godt i AMS-besætninger.

De nye Aromablandinger

Malkosortimentet indeholder dels blandinger med et højt indhold af roepiller, og dels de nye aromablandinger.

Aromablandingerne har allerede vundet stort indpas i de danske kvægbesætninger, hvor de viser gode resultater. Aromaerne i blandingerne er udvalgt efter test og i tæt samarbejde med verdens førende aromaleverandører.

 

Superlac: Bygger på hollandske principper

Superlac-kvægfoderblandinger er et robotfoder, der er skabt i samarbejde med det hollandske forskningscenter Schothorst Feed Research (SFR), og bygger således på hollandsk forskning samt den store erfaring man har i hollandsk mælkeproduktion. Superlac-sortimentet er prisvenlige blandinger der udnytter råvaremarkedet optimalt.

 

 

Kvægrådgivning - vi hjælper med at optimere din kvægbesætning

Kontakt os og få råd og vejledning om kvægfoder og kvægprodukter, så vi kan hjælpe med at optimere din kvægbesætning.

Find din kvægkonsulent Kontakt kundecenter
Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen