Kontakt os
Vi holder hvad vi lover
Foder / Svin / Smågrisefoder

Smågrisefoder

Det styrker sundheden, tilvæksten og ikke mindst økonomien. 

DLG’s svinefoder helt i top

SEGES’ kontrol af færdigfoder viser, at DLG’s færdigblandede svinefoder, herunder smågrisefoder er helt i top målt på kvalitet. Læs: DLG’s svinefoder er helt i top.


PrimeFeed smågrisefoder

PrimeFeed er et nyt, internationalt koncept til smågrisefoder, der er udarbejdet af DLG, Vitfoss, Deutsche Vilomix og Calcialiment. Vi baserer vores PrimeFeed-sortiment på de samme grundidéer, hvor vi produktudvikler globalt – og producerer og tilpasser lokalt. PrimeFeed er produktudviklet for at sikre:

• Høj produktivitet 
• Lavt medicinforbrug 
• God produktionsøkonomi. 

Det er det førende farestalds- og fravænningsfoder til smågrise, og for at opretholde den position har PrimeFeed egen forsøgsgård i Frankrig. Her tester vi løbende forskellige produkter, tilsætningsstoffer og fodersammensætninger på fravænningsgrise med dansk genetik. Forsøgene betyder, at vi er i front forskningsmæssigt og kan implementere den nyeste viden i sammensætningen af vores smågrisefoder.

Farestaldsfoder og fravænningsfoder

Vores smågrisefoder til farestald- og fravænningsgrise hedder PrimeFeed og er tilpasset smågrise på 3-10 kg. I PrimeFeed anvender vi kun højkvalitetsråvarer, og foderblandingerne er nøje tilpasset smågrises behov. I vores fravænningsfoder bruger vi samme råvarer som i farestaldsfoderet, så grisene ved fravænning kan genkende lugt og smag og derved hurtigere kommer i gang med at æde efter fravænning. Det har stor betydning for grisenes tilvækst og mavesundhed. Alle foderblandinger i PrimeFeed fås med og uden zink og som müsli- og pillevarer. Zink kan anvendes som foderlægemiddel de første 14 dage efter fravænning.
Vores Prime Mini, Midi og Maxi er det seneste skud på PrimeFeed smågrisefoder. Disse foderblandinger er sammensat efter sidste nye viden og med spændende nye produkter fra kageindustrien og probiotikummet Miya Gold.  Læs mere om PrimeFeed smågrisefoder.

Vores SFR Weaner Feed er en fravænningsblanding uden zink. Den er sammensat efter Schothorst-principper og indeholder ufordøjelige fibre, som har en god effekt på mavetarmkanalen, så zink og medicin potentielt kan udelades ved fravænning. Fibrene ændrer bakteriesammensætningen i positiv retning og øger foderoptaget ved fravænning.

First Feeder nyfravænnede grise

First Feeder® er den perfekte fodermester til nyfravænnede grise. Der er flere fordele ved at fravænne alle grise på samme tid frem for at samle de mindste grise ved en opsamlingsso. Hvis grise samtidig sættes til en First Feeder® med smågrisefoder tilpasset grisenes vægt, kommer de hurtigt op på samme vægt som deres kuldsøskende. Læs mere om FirstFeeder.

Porkido blandinger af smågrisefoder

Porkido betyder ”lille” gris, og er det navn, vi bruger i vores sortiment af blandinger til smågrisefoder 9-30 kg. Niveauet af de essentielle aminosyrer og fordøjeligt protein er tilpasset VSP’s anbefalinger. Vi har i DLG valgt at sætte præg på vores smågrisefoder ved at variere råvarevalg, råvaregrænser og produktionsfremmende tilsætningsstoffer. Det afspejles også i blandingens navn:
 • Profil er DLG's egne velafprøvede foderløsninger og betyder bl.a. et lavt indhold af sojaskrå og dermed flere forædlede proteinråvarer. En målrettet syrestrategi, probiotika og enzymløsninger for forbedret produktivitet.
 • Plus er blandinger af smågrisefoder, som er sammensat efter VSP's generelle anbefalinger. Der er tilsat organiske syrer. Plus-linjen erstatter den tidligere Classic-linje, som vi har videreudviklet. 
 • Ideal er linjen af smågrisefoder, der opfylder grisens basale behov, men er optimeret efter en attraktiv pris.
 • SFR er smågrisefoder, der er sammensat efter hollandske normer og principper og er prisattraktive blandinger.
Lewistar er en ny råvare, vi har valgt at bruge i sortimentet. Lewistar er et specialbehandlet rapsprodukt. Det erstatter noget af sojaskråen i blandingerne til smågrisefoder, og derved fordeles proteinet ud på flere råvarer. Forsøg viser øget tilvækst og reduceret foderforbrug ved at erstatte noget af sojaskråen med Lewistar. Læs også artikel: DLG klar med fiberrigt rapsprodukt til smågrise. Med Porkido-sortimentet er der skabt mulighed for at sammensætte en foderstrategi, der udnytter de givne rammer i den enkelte svinebesætning.

Bestilling af foderlægemidler gennem DLG Bemærk, at ved forkert forretningsgang kan foderlægemidlet ikke udleveres. 
 • Der skal opgives nøjagtigt, hvilken blanding zink eller et andet godkendt lægemiddel skal opblandes i
 • Hvor mange tons, der bestilles
 • Der må kun bestilles 1 gang på samme dyrlægerecept
 • Dyrlægens autorisationsnummer skal noteres
Hent skema til foderlægemiddelbestilling

DLG tilbyder E-kontrol af din svineproduktion

E-kontrol hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger, da du får overblik og dokumentation af din svineproduktion. Vi tilbyder alle kunder gratis adgang til effektivitetskontrol (E-kontrol) til brug i smågrise- og slagtesvineproduktionen. Onlineprogrammet er et styringsværktøj, så data opdateres og registreres løbende. Programmet findes både på dansk og engelsk. E-kontrol i din svinebesætning giver dig:
 • Grundlag for et korrekt blandingsvalg
 • Hurtig indsigt i dækningsbidrag, daglig tilvækst, foderudnyttelse, dødelighed og kødprocent
 • Dokumentation til næringsstofregnskab
 • Data til beregning af korrektionsfaktor
 • Programmet giver også de sidste fire afsluttede E-kontroller og et vægtet gennemsnit af disse. 
Opret dig som bruger ved at kontakte din nærmeste DLG-forretning. God fornøjelse. Besøg e-kontrol.dk
 
Louise Oxholm
Louise Oxholm
Prime-Feed konsulent
SEGES: Mest gris for pengene hos DLG
SEGES: DLG holder hvad de lover
Køb kerneprodukter til svin på vores kundeportal
Primefeed - det primære valg til dine grise
First Feeder er den fortrukne foder til dine svin
Vitfoss har de bedste mineraler til dine svin
DLG Vet - en samarbejdspartner der kender landbruget
Svin øko rød
DLG: E-kontrol
Få hjælp til din svinebesætning med E-kontrol

Få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger i din svineproduktion med E-kont

Nyhedsbreve om svin

Tilmeld dig DLG svinegruppes nyhedsbrev, hvor vi løbende vil sende faglige svinenyheder ud. Tilmeld dig vores svinenyhedsbrev på vores Kundeportal

Fokusvarer Svin
Smågrise