Kontakt os
Foder / Svin / Smågrisefoder

Smågrisefoder - den bedste start med DLG's smågrisefoder

At give smågrise de bedste forudsætninger for god vækst og foderudnyttelse, er ikke noget man kommer sovende til. DLG har udviklet en gennemgående linje af højproduktive blandinger, som komplimenterer hinanden.

Den ambitiøse landmand starter allerede fodringen i farestalden, og sørger for passende foderskift og forskellige smågriseblandinger, i grisens første uger. Til det, har DLG udviklet højproduktive blandinger, som komplimenterer hinanden og derved også letter de nødvendige foderskift, med en kombination af PrimeFeed og StartGris/VækstGris, der er DLGs premium-blandinger.

PrimeFeed - optimal fodring af de mindste grise

PrimeFeed er DLGs farestalds- og fravænningsfoder tilpasset smågrise fra få dage efter fødsel og frem til de vejer omkring 15 kg. Med PrimeFeed-sortimentet er der fokus på at få grisene godt fra start. Foderblandingerne er produceret af letfordøjelige kvalitetsråvarer og med smag og duft, som opfordrer grisene til at æde. Et tidligt foderindtag styrker sundheden, tilvæksten og ikke mindst økonomien. Fravænningsblandingerne er baseret på samme råvarer som farestaldsfoderet. Dette giver genkendelighed og sikrer et fortsat foderindtag i den stressende periode efter fravænning.

Med linjerne Micro, Mini, Midi og Maxi kan du finde en smågriseblanding, der passer til grise i alle aldre. Med skånelinjen ”Safe” tilbyder vi en smågriseblanding til den forsigtige fravænning, der ligeledes øger succesraten for fravænning uden zink.


Zinkfoder kræver en udfyldt recept fra dyrlægen - hent formular her

StartGris/VækstGris – den nemmeste vej til 500+ gram daglig tilvækst

StartGris og VækstGris er DLGs sortiment til smågrise fra 9 til 30 kg. Det vigtigt forsat at passe godt på grisene og få dem godt fra start efter fravænningsperioden, hvor de evt. har fået smågrisefoder med medicinsk zink. Høj foderoptagelse er fundamentet for god mavetarmsundhed og dermed høj foderudnyttelse og tilvækst.

Linjerne beskriver tankerne bag foderet 

Til smågrisene, tilbyder vi 4 forskellige linjer af smågrisefoder, afhængigt af dyrenes behov, pris og ambitionsniveau. Derudover kommer vores konceptfodring, der i højere grad er designet med udgangspunkt i sundhed.

Profil – Innovativ linje, som er baseret på viden fra både Danmark og udland

 • Råvarer med højeste fordøjelighed sikrer bedst mulig foderudnyttelse
 • Har et sikkert råvarevalg med minimum af variation sikrer ensartet sammensætning ved hver levering
 • Tilsat VitaVækst, som bidrager med optimal vitaminisering, herunder sundhed, og styrker smågrisene til at opnå en høj tilvækst
 • Er uimodståelig for smågrisene at æde grundet unik smag og aroma
 • Super-fytase-dosering optimerer foderudnyttelsen og smågrisenes fosforbehov opnår optimal dækning 

Plus – Klassiske højproduktiv linje

 • Har fokus på økonomisk smågrisefodring uden at gå på kompromis med kvalitet og produktivitet
 • Baseret på sikre råvarer hvor snævre variationsgrænser sikrer en ensartet sammensætning ved hver levering 
 • Afbalanceret aminosyreprofil så alle smågrisenes behov er dækket, og derved har det optimale tilvækstpotentiale.

Koncept – DLGs konceptfodring tilpasset dine grises behov

 • Målrettet til at løse udfordringer i din besætning og sikrer høj sundhed hos dine smågrise 
 • Sunde grise giver høj produktivitet og stabile resultater 
 • Baseret på råvarer med højeste fordøjelighed og bedst mulig foderudnyttelse
 • SAFE – Skånsomt proteinniveau, der er optimalt til at sikre en bedste start uden at gå på kompromis med produktionsresultaterne

Ideal - svarende til typiske blandinger i markedet

 • Overholder gældende normer, men har fokus på billig sammensætning 
 • Åbent råvarevalg sikrer lav enhedspris

UniFeeder

 Fravænningsvægten er vigtig for optimal tilvækst efter fravænning, og derfor er det vigtigt at tildele letfordøjeligt kvalitetsfoder allerede i farestalden. Derudover er det vigtigt, at fodre efter princippet ”lidt, men ofte”. Fodring flere gange i farestalden er dog en tidskrævende arbejdsopgave, men på sigt en rigtig god investering. Her kan UniFeederen være en god løsning, da den automatisk doserer foder op til 10 gange dagligt. På denne måde reduceres dels foderspild, hvor foder i overfyldte krybber hurtigt bliver uinteressant og oftest ender i gyllekanalen, dels hæves fravænningsvægten og fravænningen bliver mere problemfri. 

First Feeder 

 


First Feeder® er udviklet til at passe på både store og små fravænningsgrise. First Feeder® efterligner soen ved at tilbyde grisene små friske portioner foder opblandet med vand flere gange i døgnet samt ved at ”kalde” grisene til truget en gang i timen. Det øger grisens foderoptag, og giver grisene en sund tarm samt øget fordøjelse. First Feeder® sikrer ligeledes god hygiejne, da der kan indlægges foderpauser, hvilket medfører, at grisene får tømt truget helt, så gammelt foder ikke står tilbage.

 

 

 

 
Find din svinekonsulent Kontakt kundecenter
Tilmeld nyhedsbreve og sms
Nyhedsbreve om svin
Fokusvarer Svin
Smågrise