Kontakt os
StartGris og VækstGris - smågrisesortiment med unik vitaminpakke
Foder / Svin / Smågrisefoder

Smågrisefoder

StartGris og VækstGris - smågrisesortiment med unik vitaminpakke

DLG lancerer nu et nyt smågrisesortiment, StartGris og VækstGris, til den højeffektive svineproducent. Med et unikt, efterprøvet vitaminkoncept og en række andre nyskabelser er StartGris og VækstGris-smågrisesortimentet den naturlige efterfølger til DLG’s nuværende smågrisesortiment.

Den øgede produktivitet i de danske sohold med større kuld og lavere fødselsvægt blandt smågrisene stiller større krav til smågrisefoderet. Som det første grovvareselskab i Danmark lancerer DLG derfor et nyt smågrisesortiment, StartGris og VækstGris, med det unikke super-vitaminkoncept, der stimulerer foderoptagelsen og den daglige tilvækst hos smågrisene.

Den nye vitaminsammensætning i smågrisefoderet StartGris og VækstGris styrker immunforsvaret hos smågrisene. Ved et meget omfattende og endnu ikke publiceret forsøg har super-vitaminkonceptet vist en signifikant bedre foderoptagelse, større daglig tilvækst og lavere dødelighed i hele perioden fra 9-30 kg. hos smågrisene.

StartGris og VækstGris lanceres som et helt nyt sortiment med ni smågrisefoderblandinger. Udover super-vitaminkonceptet indeholder smågrisesortimentet en række andre nyskabelser.  

Smågrisefoder: Imponerende tilvækst på over 500g

Svineproducent Poul Goul Jensen var blandt de første, der i efteråret 2017 skiftede til DLG’s nye smågrisefoder StartGris/VækstGris. De to seneste kvartaler har han haft en tilvækst på godt over 500 g om dagen. Læs: Smågrisefoder: Imponerende tilvækst på over 500g

”Klart bedre resultater med nyt smågrisefoder”

På gården Føjting i Nordjylland skiftede de til StartGris/VækstGris i efteråret 2017. "Vi oplever, at smågrisene er blevet mere ensartede, efter vi skiftede foderleverandør til DLG. Vores smågrise har nu en væsentlig bedre tilvækst og samtidig ligger vi på et rigtig pænt foderforbrug,” siger driftsleder Kasper Raundrup Jensen. 

Læs Kaspers erfaringer her: ”Klart bedre resultater med nyt smågrisefoder”

 
Nyskabelser inkluderer:
1. Nyt, afprøvet super-vitaminkoncept giver signifikant bedre foderoptagelse, større daglig tilvækst og lavere dødelighed
2. Forbedret smag og aroma i og uden på pillen for bedre foderoptagelse
3. Justering af fedtkilder: Rå palmeolie
4. Gode, velkendte proteinkilder med høj fordøjelighed
5. Ny syrestrategi: Benzoesyre for øget produktivitet 
 

Startgris- og vækstgris sortiment består af følgende

➼ Læs nyheden om smågrisefoderet StartGris og VækstGris

Verdens største vitaminforsøg til grise

Nyt rekordstort vitaminforsøg viser, at flere vitaminer i smågrisefoderet giver flere kontante fordele. ➼ Læs nyheden om Verdens største vitaminforsøg til grise: Nødvendigt med flere vitaminer

PrimeFeed smågrisefoder

PrimeFeed er et internationalt koncept til smågrisefoder, der er udarbejdet af DLG og Vilofoss. Vi baserer vores PrimeFeed-smågrisefodersortiment på de samme grundidéer, hvor vi produktudvikler globalt – og producerer og tilpasser lokalt. Smågrisefoderet PrimeFeed er produktudviklet for at sikre:

• Høj produktivitet 
• Lavt medicinforbrug 
• God produktionsøkonomi. 

➼ Læs mere om PrimeFeed smågrisefoder.

Det er det førende farestalds- og fravænningsfoder til smågrise, og for at opretholde den position har DLG-koncernen egen PrimeFeed smågrisefoder forsøgsgård i Frankrig. Her tester vi løbende forskellige produkter, tilsætningsstoffer og fodersammensætninger på fravænningsgrise med dansk genetik. Smågriseforsøgene betyder, at vi er i front forskningsmæssigt inden for svinefoder og kan implementere den nyeste viden i sammensætningen af vores smågrisefoder. Læs mere om forskning og udvikling - svinefoder.

PrimeFeed Crüsli 

PrimeFeed Crüsli er nemmere at håndtere end f.eks. müsli. Mange af DLG’s kunder bruger derfor crüsli både før og efter fravænning, da overgangen fra den ene PrimeFeed-blanding til den næste er nemmere. Når der bruges blandinger, der ligner hinanden i struktur, smag og råvarer undgår man ædevægring og dermed en tom tarm. En tom tarm ødelægges hurtigt og giver dårlig foderudnyttelse, nedsat sundhed og tilvækst. PrimeFeed Crüsli har følgende fordele: 

Læs om Høvængegård på Sydlolland, der producerer 31.000 smågrise om året, og som bruger PrimeFeed Crüsli: ”Vores smågrise har det bedst med crüsli”

Løber/skrider i siloen og foderkasser, så det ikke sidder fast.
• Trædes ikke hurtigt ned i gulvet, som nogle oplever med müsli.
• Triller ikke ned i spalterne, som nogle oplever med piller.

På Høvængegård bruger de smågrisefoder fra PrimeFeed

PrimeFeed Crüsli har de samme gode råvarer som de velkendte müsli- og pilleblandinger: 

 Super-vitaminkoncept
God duft og smag
Udvalgte råvarer specielt til PrimeFeed (fordøjelighed og smagbarhed)
Miya Gold probiotika
Indeholder ikke sojaskrå, hvilket skåner grisens fordøjelsessystem. Det giver mindre belastning og er mere skånsom

Næringsstofprofilen i PrimeFeed er baseret på internationale anbefalinger og er tilpasset grise fra 3-10 kg, hvilket sikrer afgørende højt foderoptag, der er afgørende for vækst og sundhed.

 

Farestaldsfoder og fravænningsfoder

Vores smågrisefoder til farestald- og fravænningsgrise hedder PrimeFeed og er tilpasset smågrise på 3-10 kg. I smågrisefoder PrimeFeed anvender vi kun højkvalitetsråvarer, og foderblandingerne er nøje tilpasset smågrises behov. I vores fravænningsfoder bruger vi samme råvarer som i farestaldsfoderet, så grisene ved fravænning kan genkende lugt og smag og derved hurtigere kommer i gang med at æde efter fravænning. Det har stor betydning for grisenes tilvækst og mavesundhed. Alle smågrisefoderblandinger i PrimeFeed fås med og uden zink og som müsli- og pillevarer. Zink kan anvendes som foderlægemiddel de første 14 dage efter fravænning.

Vores Prime Mini, Midi og Maxi er det seneste skud på PrimeFeed smågrisefodersortimentet. Disse smågrisefoderblandinger er sammensat efter nyeste viden og med spændende nye produkter fra kageindustrien og probiotikummet Miya Gold. 

Vores SFR Weaner Feed er en fravænningsblanding uden zink. Den er sammensat efter Schothorst-principper (SFR) og indeholder ufordøjelige fibre, som har en god effekt på mavetarmkanalen, så zink og medicin potentielt kan udelades ved fravænning. Fibrene ændrer bakteriesammensætningen og øger foderoptaget ved fravænning. Læs også: Jagter afløser for zink til smågrise.

Bestilling af foderlægemidler gennem DLG

Bemærk, at ved forkert forretningsgang kan foderlægemidlet ikke udleveres. 
  • Der skal opgives nøjagtigt, hvilken blanding zink eller et andet godkendt lægemiddel skal opblandes i
  • Hvor mange tons, der bestilles
  • Der må kun bestilles 1 gang på samme dyrlægerecept
  • Dyrlægens autorisationsnummer skal noteres
Hent skema til foderlægemiddelbestilling

Klik her for at komme til kundeportalen

First Feeder til ny-fravænnede grise

First Feeder® er den perfekte fodermester til nyfravænnede grise. Der er flere fordele ved at fravænne alle grise på samme tid frem for at samle de mindste grise ved en opsamlingsso. Hvis grisene samtidig sættes til en First Feeder® med smågrisefoder tilpasset grisenes vægt, så opnår de hurtigt samme vægt som deres kuldsøskende. ➼ Læs mere om fodermesteren FirstFeeder.

DLG tilbyder E-kontrol af din svineproduktion

E-kontrol hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger, da du får overblik og dokumentation af din svineproduktion. Vi tilbyder alle kunder gratis adgang til effektivitetskontrol (E-kontrol) til brug i smågrise- og slagtesvineproduktionen. Onlineprogrammet er et styringsværktøj, så data opdateres og registreres løbende. Programmet findes både på dansk og engelsk.

E-kontrol i din svinebesætning giver dig:

  • Grundlag for et korrekt blandingsvalg
  • Hurtig indsigt i dækningsbidrag, daglig tilvækst, foderudnyttelse, dødelighed og kødprocent
  • Dokumentation til næringsstofregnskab
  • Data til beregning af korrektionsfaktor
  • Programmet giver også de sidste fire afsluttede E-kontroller og et vægtet gennemsnit af disse. 

Opret dig som bruger ved at kontakte din nærmeste DLG-forretning. God fornøjelse. ➼ Besøg e-kontrol.dk 

Kontakt din lokale DLG-konsulent
 
Jesper Pagh
Vicekoncerndirektør, Husdyrernæring
Køb kerneprodukter til svin på vores kundeportal
Primefeed - det primære valg til dine grise
First Feeder er den fortrukne foder til dine svin
DLG Vet - en samarbejdspartner der kender landbruget
Svin øko rød
DLG: E-kontrol
Få hjælp til din svinebesætning med E-kontrol

Få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger i din svineproduktion med E-kontrol

Nyhedsbreve om svin
Fokusvarer Svin
Smågrise