Kontakt os
StartGris og VækstGris - smågrisesortiment med unik vitaminpakke
Foder / Svin / Smågrisefoder

Smågrisefoder

StartGris og VækstGris - smågrisesortiment med unik vitaminpakke

DLG lancerer nu et nyt smågrisesortiment, StartGris og VækstGris, til den højeffektive svineproducent. Med et unikt, efterprøvet vitaminkoncept og en række andre nyskabelser er StartGris og VækstGris-sortimentet den naturlige efterfølger til DLG’s nuværende smågrisesortiment.

Den øgede produktivitet i de danske sohold med større kuld og lavere fødselsvægt blandt smågrisene stiller større krav til smågrisefoderet. Som det første grovvareselskab i Danmark lancerer DLG derfor et nyt smågrisesortiment, StartGris og VækstGris, med det unikke vitaminkoncept, OVN (Optimal Vitamin Nutrition), der stimulerer foderoptagelsen og den daglige tilvækst hos smågrisene.

Den nye vitaminisering i StartGris og VækstGris styrker immunforsvaret hos smågrisene. Ved et meget omfattende og endnu ikke publiceret forsøg har OVN-konceptet vist en signifikant bedre foderoptagelse, større daglig tilvækst og lavere dødelighed i hele perioden fra 9-30 kg.

StartGris og VækstGris lanceres som et helt nyt sortiment med ni blandinger. Udover OVN-konceptet indeholder sortimentet en række andre nyskabelser. 

Nyskabelser inkluderer:
1. Nyt, afprøvet OVN-vitaminkoncept med signifikant bedre foderoptagelse, større daglig tilvækst og lavere dødelighed
2. Forbedret smag og aroma i og uden på pillen for bedre foderoptagelse
3. Justering af fedtkilder: Rå palmeolie som fedtkilde
4. Gode, velkendte proteinkilder med høj fordøjelighed
5. Ny syrestrategi: Benzoesyre for øget produktivitet 
 

 

➡️ ➡️ Læs nyheden om StartGris og VækstGris

PrimeFeed smågrisefoder

PrimeFeed er et nyt, internationalt koncept til smågrisefoder, der er udarbejdet af DLG, Vitfoss, Deutsche Vilomix og Calcialiment. Vi baserer vores PrimeFeed-sortiment på de samme grundidéer, hvor vi produktudvikler globalt – og producerer og tilpasser lokalt. PrimeFeed er produktudviklet for at sikre:

• Høj produktivitet 
• Lavt medicinforbrug 
• God produktionsøkonomi. 

Det er det førende farestalds- og fravænningsfoder til smågrise, og for at opretholde den position har PrimeFeed egen forsøgsgård i Frankrig. Her tester vi løbende forskellige produkter, tilsætningsstoffer og fodersammensætninger på fravænningsgrise med dansk genetik. Forsøgene betyder, at vi er i front forskningsmæssigt og kan implementere den nyeste viden i sammensætningen af vores smågrisefoder.

Farestaldsfoder og fravænningsfoder

Vores smågrisefoder til farestald- og fravænningsgrise hedder PrimeFeed og er tilpasset smågrise på 3-10 kg. I PrimeFeed anvender vi kun højkvalitetsråvarer, og foderblandingerne er nøje tilpasset smågrises behov. I vores fravænningsfoder bruger vi samme råvarer som i farestaldsfoderet, så grisene ved fravænning kan genkende lugt og smag og derved hurtigere kommer i gang med at æde efter fravænning. Det har stor betydning for grisenes tilvækst og mavesundhed. Alle foderblandinger i PrimeFeed fås med og uden zink og som müsli- og pillevarer. Zink kan anvendes som foderlægemiddel de første 14 dage efter fravænning.

Vores Prime Mini, Midi og Maxi er det seneste skud på PrimeFeed smågrisefoder. Disse foderblandinger er sammensat efter sidste nye viden og med spændende nye produkter fra kageindustrien og probiotikummet Miya Gold. 

Læs mere om PrimeFeed smågrisefoder.

Vores SFR Weaner Feed er en fravænningsblanding uden zink. Den er sammensat efter Schothorst-principper og indeholder ufordøjelige fibre, som har en god effekt på mavetarmkanalen, så zink og medicin potentielt kan udelades ved fravænning. Fibrene ændrer bakteriesammensætningen i positiv retning og øger foderoptaget ved fravænning.


Klik her for at komme til kundeportalen

First Feeder nyfravænnede grise

First Feeder® er den perfekte fodermester til nyfravænnede grise. Der er flere fordele ved at fravænne alle grise på samme tid frem for at samle de mindste grise ved en opsamlingsso. Hvis grise samtidig sættes til en First Feeder® med smågrisefoder tilpasset grisenes vægt, kommer de hurtigt op på samme vægt som deres kuldsøskende. href="http://ipaper.ipapercms.dk/DLG/2015/BROCHURE/B15025PrimeFeedFirstFeeder/" target="_blank" style="line-height: 28px; font-size: 18px;">Læs mere om FirstFeeder.

Bestilling af foderlægemidler gennem DLG Bemærk, at ved forkert forretningsgang kan foderlægemidlet ikke udleveres. 
  • Der skal opgives nøjagtigt, hvilken blanding zink eller et andet godkendt lægemiddel skal opblandes i
  • Hvor mange tons, der bestilles
  • Der må kun bestilles 1 gang på samme dyrlægerecept
  • Dyrlægens autorisationsnummer skal noteres
Hent skema til foderlægemiddelbestilling

DLG tilbyder E-kontrol af din svineproduktion

E-kontrol hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger, da du får overblik og dokumentation af din svineproduktion. Vi tilbyder alle kunder gratis adgang til effektivitetskontrol (E-kontrol) til brug i smågrise- og slagtesvineproduktionen. Onlineprogrammet er et styringsværktøj, så data opdateres og registreres løbende. Programmet findes både på dansk og engelsk. E-kontrol i din svinebesætning giver dig:
  • Grundlag for et korrekt blandingsvalg
  • Hurtig indsigt i dækningsbidrag, daglig tilvækst, foderudnyttelse, dødelighed og kødprocent
  • Dokumentation til næringsstofregnskab
  • Data til beregning af korrektionsfaktor
  • Programmet giver også de sidste fire afsluttede E-kontroller og et vægtet gennemsnit af disse. 
Opret dig som bruger ved at kontakte din nærmeste DLG-forretning. God fornøjelse. Besøg e-kontrol.dk
 

Kontakt din lokale DLG-konsulent
Jesper Pagh
Vicekoncerndirektør, Husdyrernæring

Køb kerneprodukter til svin på vores kundeportal
Primefeed - det primære valg til dine grise
First Feeder er den fortrukne foder til dine svin
Vitfoss har de bedste mineraler til dine svin
DLG Vet - en samarbejdspartner der kender landbruget
Svin øko rød
DLG: E-kontrol
Få hjælp til din svinebesætning med E-kontrol

Få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger i din svineproduktion med E-kont

Nyhedsbreve om svin

Tilmeld dig DLG svinegruppes nyhedsbrev, hvor vi løbende vil sende faglige svinenyheder ud. Tilmeld dig vores svinenyhedsbrev på vores Kundeportal

Fokusvarer Svin
Smågrise