Kontakt os
Foder / Svin / Smågrisefoder

Smågrisefoder

Primefeed

PrimeFeed er DLG’s farestalds- og fravænningsfoder tilpasset grise fra få dage efter fødsel og frem til de vejer omkring 15 kg. Med PrimeFeed-sortimentet er der fokus på at få grisene godt fra start. Foderblandingerne er produceret af letfordøjelige kvalitetsråvarer og med smag og duft, som opfordrer grisene til at æde Et tidligt foderindtag styrker sundheden, tilvæksten og ikke mindst økonomien. Fravænningsblandingerne er baseret på samme råvarer som farestaldsfoderet. Dette giver genkendelighed og sikrer et fortsat foderindtag i den stressende periode efter fravænning. Dermed undgås ædeværing, der kan medføre diarré, utrivelighed og nedsat tilvækst.

 
Startgris/vækstgris

StartGris og VækstGris er DLG’s sortiment til grise fra 9 til 30 kg. Det vigtigt forsat at passe godt på grisene og få dem godt fra start efter fravænningsperioden, hvor de evt har fået foder med medicinsk zink. Høj foderoptagelse er fundamentet for god mavetarmsundhed og dermed høj foderudnyttelse og tilvækst.

Læs mere her om PrimeFeed og StartGris/VækstGris: 

 

 

 

Foder med 2500ppm zink er et foderlægemiddel og kræver en dyrlægerecept. Foderet kan kun produceres og udleveres når der følger en dyrlægerecept med ordren.

Receptformularen kan hentes her

 
Lidt men ofte - unifeeder 

Fravænningsvægten er vigtig for optimal tilvækst efter fravænning. Fravænningsvægten er afhængig af fødselsvægten, men kan også øges ved at tildele letfordøjeligt kvalitetsfoder allerede i farestalden. Derudover er det vigtigt, at fodre efter princippet ”lidt, men ofte”. Fodring flere gange i farestalden er dog en tidskrævende arbejdsopgave, men på sigt en rigtig god investering. Her kan Unifeederen være en god løsning, da den automatisk doserer foder op til 10 gange dagligt. På denne måde reduceres dels foderspild, hvor foder i overfyldte krybber hurtigt bliver uinteressant og oftest ender i gyllekanalen, dels hæves fravænningsvægten og fravænningen bliver mere problemfri. 

Læs her hvad UniFeederen kan gøre for dig:

 

 

 

 

 

 

 

 

First feeder  

First Feeder® er udviklet til at passe på både store og små fravænningsgrise. First Feeder® efterligner soen ved at tilbyde grisene små friske portioner foder opblandet med vand flere gange i døgnet samt ved at ”kalde” grisene til truget en gang i timen. Det øger grisens foderoptag, og giver grisene en sund tarm samt øget fordøjelse. First Feeder® sikrer ligeledes god hygiejne, da der kan indlægges foderpauser, hvilket medfører, at grisene får tømt truget helt, så gammelt foder ikke står tilbage.

Læs mere her om First Feederen: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smågrisefoder: Imponerende tilvækst på over 500g

Svineproducent Poul Goul Jensen var blandt de første, der i efteråret 2017 skiftede til DLG’s nye smågrisefoder StartGris/VækstGris. De to seneste kvartaler har han haft en tilvækst på godt over 500 g om dagen. Læs: Smågrisefoder: Imponerende tilvækst på over 500g

”Klart bedre resultater med nyt smågrisefoder”

På gården Føjting i Nordjylland skiftede de til StartGris/VækstGris i efteråret 2017. "Vi oplever, at smågrisene er blevet mere ensartede, efter vi skiftede foderleverandør til DLG. Vores smågrise har nu en væsentlig bedre tilvækst og samtidig ligger vi på et rigtig pænt foderforbrug,” siger driftsleder Kasper Raundrup Jensen. 

Læs Kaspers erfaringer her: ”Klart bedre resultater med nyt smågrisefoder”

 Vi udsender løbende nyhedsbreve, så kan du hurtigt og nemt holde dig orienteret om ny viden, produkter eller forsøgsresultater


Tilmeld dig her:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp så kontakt din lokale konsulent her:

 

Kontakt din lokale DLG-konsulent
 
Jesper Pagh
Koncerndirektør, Husdyrernæring
Køb kerneprodukter til svin på vores kundeportal
Primefeed - det primære valg til dine grise
First Feeder er den fortrukne foder til dine svin
DLG Vet - en samarbejdspartner der kender landbruget
Svin øko rød
DLG: E-kontrol
Få hjælp til din svinebesætning med E-kontrol

Få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger i din svineproduktion med E-kontrol

Nyhedsbreve om svin
Fokusvarer Svin
Smågrise