Kontakt os
Marken / Høst

Sammen fik vi høsten i hus

Kvalitetsmæssig gennemsnitlig høst 2021

Høsten 2021 vil ikke gå over i historiebøgerne – udbytterne var hverken historisk høje eller lave, men i stor grad påvirket af enorme regionale udsving på både kvalitet og mængde. På trods af den lidt våde afslutning på høsten i august, kan DLG på deres analyser se, at de danske landmænd overordnet er endt med en kvalitetsmæssig gennemsnitlig høst.
 
Læs mere om status på årets høst

Dele af Jylland oplevede et meget vådt forår, som resulterede i en lidt sen såning. En hård sommertørke påvirkede årets afgrøder mere end forventet og en våd august vanskeliggjorde selve høsten.  
Udfordringer med vejret og forskellige sygdomme har påvirket udbytterne af dette års høst. Men kvalitetsmæssigt ser det fornuftigt ud.

Markedschef for korn, Anna Plum og Andreas Østergaard fra DLG's Agroteam sætter nogle ord på dette års høst.

 

Høst SMS knapKornmarkedet knapAfgrødeoverblik - DLG App knapMarken knapMaskinparken knap

Sikring af kvaliteten på dit kornlager

Krav til kvalitet og fødevaresikkerhed er højere, mere i fokus og vigtigere end nogensinde. Uanset om det gælder foderkorn eller konsumkorn.
For at hjælpe dig med at imødekomme disse krav, og tage vores del af ansvaret for en høj kvalitet, har vi udarbejdet denne folder, som vi håber vil være en hjælp i arbejdet med lagring af korn.

Folderen giver en kort beskrivelse af de vigtigste forhold inden for rengøring af kornlageret, skadedyrsbekæmpelse, tørring og nedkøling samt vigtigheden af løbende at registrere temperatur og vandprocent i kornet.

Se folder

            

Del dine høstoplevelser med #dlghøst

Tillykke til Christian Soleen som er vinderen af dette års høstkonkurrence.
Mange tak til alle jer, der har deltaget og fulgt med i høstkonkurrencen - vi er glade for at I igen i år vil være med til at vise landbruget frem. Vi glæder os allerede til næste år!

Efter en spændende 'finale' med de 10 bedste billeder fra årets konkurrence, var det Christians fine billede, der fik flest 'likes'.Find alle høstfotos ved at søge på #dlghøst på instagram/facebook