Kontakt os
Økologi / Planteavl / Afgrødeafsætning

Afsætning af økologiske afgrøder

Når dit økologiske korn er høstet, er DLG gerne behjælpelige med afsætning af det, når det passer dig.

Økologisk puljeordning 

Når dit økologiske korn er høstet, er DLG gerne behjælpelige med afsætning af det, når det passer dig. DLG tilbyder puljeordning for økologisk korn, hvilket indebærer, at dine afgrøder afsættes til bedst mulig pris til danske eller udenlandske købere. Således har du sikkerhed i din afsætning af afgrøden, som DLG har fuld råderet over. Du opdateres tre gange årligt med markedsopdatering og puljepriser og du har fuld ret til at vælge, hvornår du vil sælge dine afgrøder.

Siden høsten i 2002 har økologiske planteavlere kunne oplægge afgrøder i DLG's pulje for økologisk korn. Det giver os overblik over mængderne og dermed bedre mulighed for at afsætte afgrøderne til bedst mulig pris til både danske og udenlandske købere. 

DLG har en puljeordning for dine økologiske afgrøderDu opnår følgende fordele i den økologiske puljeordning
  • Sikkerhed for afsætning
  • Solidarisk løsning ved overforsyning
  • Konjunkturen tilkommer puljen
  • Afgrøden kan oplægges hos DLG 
(nogle konsumafgrøder skal kunne opbevares på bedriften på egnede lagerfaciliteter og kan ikke håndteres på DLG's lagre i høst)

Sådan forløber puljeordningen:

Prisen for økologisk korn i puljeordningen opgøres d. 31. oktober, 31. marts og 31. juli ud fra den afsætning DLG har gennemført den pågældende periode. Det er så op til dig, hvornår du ønsker at sælge dit korn. Ved sidste periodes udløb, afregnes resterende mængder automatisk til de aktuelle priser. Vi informerer om priserne efter hver opgørelse, og inden syv dage skal du tage stilling til, om du ønsker kornet afregnet nu eller ved en senere opgørelse. Lagerleje efter DLG's gældende regler betales indtil endelig afregning finder sted. Puljekontrakten for afgrøden indgås inden høst. Herefter disponerer DLG over afgrøden og kan afhente varen uden, at denne er prissat endeligt. DLG har ret til at sælge varen, og du kan ikke kræve varen udleveret igen, når først puljekontrakten er indgået. Kort sagt så disponerer DLG over kornet fra høst og du bestemmer, hvornår det skal afregnes.

Afgrøde

Pris 31.10.2020

Afgrøde

Pris 31.10.2020

Øko byg

124,-

Øko rug

117,-

Øko maltbyg

124,-

Øko brødrug

147,-

Øko hvede

178,-

Øko raps

632,-

Øko brødhvede

223,-

Oml. byg

105,-

Øko lupiner

*

Oml. hvede

139,-

Øko ærter

274,-

Oml. rug

117,-

Øko hestebønner

291,-

Oml. havre

122,-

Øko havre

137,-

Oml. raps

267,-

Øko grynhavre

149,-

Oml. ærter

134,-

Øko triticale

117,-

Oml. lupiner

*

* ingen mængder
Marken øko rød

Hold dig opdateret på nyheder om økologi
Læs om sporbarhed og dokumentation