Kontakt os
Økologi / Planteavl / Afgrødeafsætning

Afsætning af økologiske afgrøder

Når dit økologiske korn er høstet, er DLG gerne behjælpelige med afsætning af det, når det passer dig.

Økologisk puljeordning 

Når dit økologiske korn er høstet, er DLG gerne behjælpelige med afsætning af det, når det passer dig. DLG tilbyder puljeordning for økologisk korn, hvilket indebærer, at dine afgrøder afsættes til bedst mulig pris til danske eller udenlandske købere. Således har du sikkerhed i din afsætning af afgrøden, som DLG har fuld råderet over. Du opdateres tre gange årligt med markedsopdatering og puljepriser og du har fuld ret til at vælge, hvornår du vil sælge dine afgrøder.

Siden høsten i 2002 har økologiske planteavlere kunne oplægge afgrøder i DLG's pulje for økologisk korn. Det giver os overblik over mængderne og dermed bedre mulighed for at afsætte afgrøderne til bedst mulig pris til både danske og udenlandske købere. 

DLG har en puljeordning for dine økologiske afgrøderDu opnår følgende fordele i den økologiske puljeordning
  • Sikkerhed for afsætning
  • Solidarisk løsning ved overforsyning
  • Konjunkturen tilkommer puljen
  • Afgrøden kan oplægges hos DLG 
(nogle konsumafgrøder skal kunne opbevares på bedriften på egnede lagerfaciliteter og kan ikke håndteres på DLG's lagre i høst)

Sådan forløber puljeordningen:

Prisen for økologisk korn i puljeordningen opgøres d. 31. oktober, 31. marts og 31. juli ud fra den afsætning DLG har gennemført den pågældende periode. Det er så op til dig, hvornår du ønsker at sælge dit korn. Ved sidste periodes udløb, afregnes resterende mængder automatisk til de aktuelle priser. Vi informerer om priserne efter hver opgørelse, og inden syv dage skal du tage stilling til, om du ønsker kornet afregnet nu eller ved en senere opgørelse. Lagerleje efter DLG's gældende regler betales indtil endelig afregning finder sted. Puljekontrakten for afgrøden indgås inden høst. Herefter disponerer DLG over afgrøden og kan afhente varen uden, at denne er prissat endeligt. DLG har ret til at sælge varen, og du kan ikke kræve varen udleveret igen, når først puljekontrakten er indgået. Kort sagt så disponerer DLG over kornet fra høst og du bestemmer, hvornår det skal afregnes.

Økologiske priser for perioden: 31.10.2017 til 31.03.2018

Pris 31.10.2017

Afgrøde

Pris 31.10.2017

Øko byg

237,-

Øko rug

221,-

Øko maltbyg

260,-

Øko brødrug

240,-

Øko hvede

238,-

Øko raps

688,-

Øko brødhvede

Ingen mængder

Oml. byg

218,-

Øko lupiner

312,-

Oml. hvede

218,-

Øko ærter

308,-

Om. rug

210,-

Øko hestebønner

308,-

Oml. triticale

210,-

Øko havre

221,-

Oml. havre

210,-

Øko grynhavre

237,-

Oml. ærter

287,-

Øko triticale

237,-

 

 

 Priser er pr. 100 kg leveret på DLG’s økologiske foderfabrik i Skave.

Marken øko rød
 
Hold dig opdateret på nyheder om økologi
Læs om sporbarhed og dokumentation