Kontakt os
Om DLG / Presse / DLG's 50-års jubilæum
3. maj 2019

DLG's 50-års jubilæum

1969 var på mange måder et specielt år. Neil Armstrong blev første menneske, der gik på månen. Willy Brandt blev kansler i Vesttyskland. The Beatles udgav ’Abbey Road’. Og DLG blev dannet d. 1. maj 1969.

DLG’s historie er en unik og spændende del af dansk og europæisk erhvervshistorie. Det er historien om et landbrugserhverv, der igennem mere end 100 år har insisteret på at tage ansvar for egen skæbne – og derfor i fællesskab har drevet og udviklet de store landmandsejede andelsselskaber såsom DLG.

Det er historien om en branche i konstant udvikling, strukturforandringer og konsolidering. Det er historien om store strategiske beslutninger, der ændrede både DLG og branchen markant. Det er historien om en dramatisk internationalisering, der betyder, at DLG i 2019 er den danske virksomhed, der har den største omsætning i Tyskland og deltager aktivt i konsolideringen af de europæiske landbrugsmarkeder.

Og det er historien om de mange dedikerede DLG-medarbejdere, der igennem 50 år har arbejdet for at styrke primærerhvervets konkurrencekraft.

’DLG – for fremtiden’ var det første slogan, som den spæde organisation markedsførte sig med i 1969. Her 50 år senere er det stadig lige rammende. For fremtiden er, hvad DLG altid har arbejdet for. Fremtiden for verdens vigtigste erhverv.