Kontakt os
DLG accepterer ikke maltbyg sprøjtet med glyphosat-holdige ukrudtsmidler før høst
Om DLG / Presse / Nyheder
26. juni 2017

DLG vil ikke acceptere glyphosat i maltbyg

DLG kræver nu, at maltbyg ikke sprøjtes med glyphosat-holdige ukrudtsmidler før høst. Det sker for fortsat at kunne afsætte dansk maltbyg som et højkvalitetsprodukt - hvilket giver danske landmænd en årlig ekstraindtægt på et trecifret millionbeløb.
DLG kræver fra den kommende høst, at korn, der afregnes som maltbyg, skal være frit for glyphosatholdige ukrudtsmidler. Det sker for at følge markedskravene fra de malterier og bryggerier, der aftager det danske højkvalitetsprodukt til produktion af bl.a. øl og whisky, og som ikke vil acceptere rester af glyphosat i råvarerne.
 
Dansk maltbyg er i forvejen kendt for sin høje kvalitet på de internationale markeder, og afsætningen af den danske afgrøde giver årligt landbruget en ekstraindtægt på et trecifret millionbeløb om året. DLG aftager ca. halvdelen af hele den indleverede danske høst. 

"Det danske klima passer godt til maltbyg, og dansk maltbyg forbindes med kvalitet i verdensklasse. Maltbygindustrien accepterer ikke glyphosatrester i sine råvarer, og vi kan og skal naturligvis leve op til det krav. Derfor vil vi i den kommende høst følge kornbranchens anbefaling om, at maltbyg dyrkes uden brug af glyphosat før høst," siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG.
 

DLG indfører systematisk screening af maltbyg 

DLG anbefalede allerede sidste år, at producenter af maltbyg ikke bruger glyphosatholdige midler før høst, og anbefalingen bliver nu til et krav. 
 
DLG vil i den kommende høst systematisk screene den indleverede maltbyg for glyphosat. 
 
"Vi ved, at avlerne vil leve op til forbrugernes krav, så dansk maltbyg kan sikre sin position på verdensmarkedet. Derfor er det også afgørende, at avlerne af maltbyg følger kravet om at undlade brugen af glyphosat før høst. Dermed sikrer vi landmændene den ekstraindtægt, der kommer af at levere gode, sunde råvarer til markedet," siger Mogens Frederiksen, DLG.

Find konsulent - marken Kontakt kundecenter
Marken øko rød Kontakt kundecenter
Tilmeld dig nyhedsbrevet om marken