Kontakt os
Med en ny pillepresse øger DLG sin økologiske produktionskapacitet på kvægfoder med 25%
Om DLG / Presse / Nyheder
19. juni 2018

DLG øger sin økologiske produktion markant

Danmarks største grovvareselskab øger nu produktionskapaciteten for økologisk kvægfoder med 25% på sin fabrik i Skave, Vestjylland. DLG efterspørger endnu flere økologiske planteavlere for at dække den stigende efterspørgsel på økologisk husdyrfoder.

Danskerne lægger flere og flere økologiske produkter i indkøbskurven, og i 2017 var 13,3% af detailforretningernes omsætning økologiske varer. Det er noget, som landbruget og DLG kan mærke.

”Sidste år havde vi en markant stigning i salget af økologisk foder. Selvom der er særligt strenge krav til at håndtere både råvarer og det færdige produkt på området, har vi i DLG kunnet håndtere det problemfrit. Det skyldes i særdeleshed, at vi har mange års erfaring med at håndtere økologiske varer med strikse procedurer og et ambitiøst egenkontrolsprogram,” siger Jesper Pagh, vicekoncerndirektør, DLG Husdyrernæring.

”Stigningen i efterspørgslen af det økologiske foder betyder, at vi endnu engang har udvidet vores økologiske produktion. Vi har netop installeret en ny pillepresse på vores økologiske fabrik i Skave, som nu kører for fuld skrue. Det betyder, at vores produktionskapacitet er øget med 25% på økologisk kvægfoder, og vi får nu tre tons ekstra igennem i timen,” siger han.

DLG Pillepresse økologi

Flere økologiske planteavlere søges

Produktionen af økologisk mælk steg sidste år med 15%, hvilket er en udvikling, som Landbrug & Fødevarer forventer vil stige stødt frem mod 2020. Forventningen om øget efterspørgsel på økologi gælder i øvrigt også en lang række andre fødevarer. Der er således ingen udsigt til, at forbrugerne lægger færre økologiske produkter i vognen fremadrettet.

”Flere og flere planteavlere omlægger til økologi, men i takt med det stigende forbrug til foderblandinger søger vi altid efter flere danskproducerede økologiske råvarer. På den måde kan vi forhåbentlig importere færre økologiske råvarer fra udlandet,” siger Jesper Pagh fra DLG.

DLG hjælper og vejleder også de landmænd, der ønsker at omlægge til økologi.


Yderligere information

Jesper Pagh, vicekoncerndirektør, DLG Husdyrernæring, Tlf. 2044 6977, JPG@dlg.dk