Kontakt os
Gode oplevelser med vårbyggen Flair
Om DLG / Presse / Nyheder
11. oktober 2019

Gode oplevelser med vårbyggen Flair

”Vi har kun haft gode oplevelser med vårbyggen Flair”, sådan lyder det fra brødrene Brian og Niels Jørgen Langhoff, der for tredje år i træk har dyrket vårbygsorten Flair.

Et lille stykke fra Kolding ligger Sønder Stenderup, og her har Brian og Niels Jørgen Langhoff deres bedrift. Tilsammen har de 320 hektar, samt en velfungerende maskinstation. De har været rigtig godt tilfredse med at dyrke DLG’s vårbygsort Flair.

”Vi har kun haft gode oplevelser med Flair, og udbyttet har været bedre end med andre sorter hos os. Jeg vil absolut anbefale andre at prøve den, for det er en fin og sund sort, der ikke kræver den store sprøjtning.” fortæller Brian Langhoff. 

Hvordan vælger man?
”Vi startede med at have Flair, fordi vores konsulent i DLG anbefalede det. Vi er meget tilfredse med DLG som samarbejdspartner, for os er det især kontakten med vores konsulent i DLG, der betyder noget. Det var også vores samtaler med DLG, der gjorde, at vi prøvede Flair i første omgang,” siger Brian Langhoff om valget af Flair.   

Brødrene Langhoff producerer også Flair til fremavl, og af den grund har de valgt kun at have den ene sort af vårbyg. Det hjælper selvfølgelig også, når sorten er nem både at dyrke og at holde. 

”Stråegenskaberne er meget tilfredsstillende hos Flair. Flair har givet rigtig godt hos os, og den knækker ikke i akset, som vårbyg nogle gange har tendens til.”