Kontakt os
Jens Erik Akselbo er en af hverdagens helte
Om DLG / Presse / Nyheder
27. marts 2020

Jens Erik Akselbo er en af hverdagens helte

Fem måneder på pension var nok for Jens Erik Akselbo, der indtil oktober 2019 havde arbejdet 43 år i DLG. Nu tager han en tørn mere på fabrikken i Bårse, hvor han sammen med kollegaerne er blevet indlogeret i beboelsesvogne for at sikre produktionen mod smitte.

Det er ikke mange måneder siden, at Jens Erik Akselbo trak sig tilbage efter 43 år i DLG-regi, men forleden ringede telefonen, og så blev pensionisttilværelsen sat på pause. Fabrikken i Bårse havde brug for hjælp, da flere medarbejdere blev sat i karantæne i forbindelse med COVID-19 udbruddet, og der skulle ikke megen overvejelse til, før Jens Erik Akselbo sagde ’ja tak’ til tilbuddet om at skifte havearbejdet ud med produktion af foder og mineraler.

”Alene det at DLG kontakter mig, når der er brug for hjælp, er fantastisk. I al den tid jeg har arbejdet i DLG, har vi hjulpet hinanden, når noget brænder på. Sådan er kulturen, og selvfølgelig vil jeg hjælpe til i denne ekstraordinære situation,” siger Jens Erik Akselbo, som fra 1976 til 2019 var tilknyttet DLG-afdelingen i Vig.

Bor i en skurvogn
Når Jens Erik Akselbo har fri efter 12 timers arbejde på fabrikken i Bårse, bor han i en beboelsesvogn et andet sted på matriklen for at mindske risikoen for, at smitten kommer ind i produktionen. Han er ikke i kontakt med andre mennesker, og maden bliver stillet i en opgang, hvor han efterfølgende kan hente den. Selvom Jens Erik Akselbo er isoleret fra omverdenen, synes han, at servicen er helt i top.

”Hvis der er noget, vi mangler, så skal vi bare ringe, og så har vi det inden for kort tid. Det er en god service, men også nødvendigt. For hvad nytter det, at vi isolerer os, når vi er på arbejde, hvis vi færdes blandt mange forskellige mennesker, når vi har fri. Det ville være at udsætte sig selv og dermed kollegaerne for risiko for smitte. Når der er udstukket nogle retningslinjer fra myndighederne og DLG, så skal vi følge dem”, siger Jens Erik.

Den ekstraordinære indsats der udvises i øjeblikket, vækker også glæde i DLG’s ledelse.
”Vi løfter altid i flok, men i øjeblikket gør vi det lidt ekstra. Det er en fornøjelse at se, hvordan forretningen kører videre, selvom hverdagen er lidt anderledes end den plejer. Det gælder over hele linjen – fra funktionærer til produktion, og Jens Erik er fantastisk eksempel på dette. ’Gammel kærlighed ruster aldrig’, fristes jeg til at sige,” siger Niels Søren Rasmussen, COO i DLG.

På lørdag har Jens Erik Akselbo fri i en uge, hvorefter han igen møder ind d. 4. april til en ny uge i Bårse. Hvad fremtiden bringer derefter, ved han ikke endnu.

”Jeg har altid holdt af at arbejde i DLG, og det gør jeg også nu. Vi må se, hvad der skal ske efter mit næste skifte. Jeg vil fortsat hjælpe til i Land og Fritid butikken i Vig, når der er brug for mig, og så er jeg allerede blevet prikket på skulderen i forhold til høsten,” siger Jens Erik Akselbo, der fejrer sin 66-års fødselsdag på søndag.