Kontakt os
DLG styrker sin position i Finland med nyt joint venture
Om DLG / Presse / Nyheder
18. februar 2021

DLG styrker sin position i Finland med nyt joint venture

DLG-koncernen og Alltech, én af verdens førende selskaber inden for dyresundhed og -ernæring, indgår et nyt samarbejde, der vil styrke parternes udvikling af innovative ernæringsprodukter til dyr. Samtidigt vil samarbejdet gøre det muligt at levere større rentabilitet og effektivitet til husdyrproducenter i både Finland og de omkringliggende regioner.

Efter flere års succesfuldt samarbejde i Rusland indgår DLG og Alltech, der er førende inden for sundhedsfremmende additiver til husdyr, et joint venture på det finske marked med opkøbet af virksomheden, Kärki-Agri. 

Med denne aftale får begge selskaber en ejerandel på 50 % i Kärki-Agri, der har base i Seinäjoki i Finland. Dette joint venture vil gøre det muligt for DLG og Alltech fremadrettet at levere en endnu bredere portefølje af innovative vitamin- og mineralløsninger og således bedre kunne servicere og støtte landmænd i Finland og andre markeder i regionen.

”Samarbejdet styrker vores position og tilstedeværelse i Finland, og virksomheden ligger i en region, der rummer spændende muligheder. De synergier, der skabes gennem samarbejdet, vil give kunderne bedre adgang til produkter designet til at maksimere produktionsøkonomien, øge deres konkurrencemæssige fordel og forbedre deres fodereffektivitet,” siger Jacob Holm Pedersen, koncerndirektør i DLG med ansvar for Premix and Nutrition.

Dr. Mark Lyons, formand og adm. direktør for Alltech, siger:

”Vi er begejstrede for denne mulighed, for det giver os et bedre udgangspunkt for at betjene vores skandinaviske kunder. Med det nye joint venture får vi igen mulighed for at kombinere DLG’s ekspertise inden for vitaminer og mineraler med Alltechs banebrydende ernæringsmæssige løsninger."

Kärki-Agri blev grundlagt i 1996 og har specialiseret sig i at producere produkter til de finske kvæg- og mælkebedrifter. De producerer bl.a. mineralblandinger, mineralbaljer og andre specialprodukter til kvæg. Ligesom i Vilofoss-gruppen arbejder de med fokus på kundetilpassede løsninger. 

Om Alltech

Alltech er grundlagt i 1980 af den irske entreprenør og videnskabsmand, Dr. Pearse Lyons og leverer smartere og mere bæredygtige løsninger til landbruget. Deres produkter forbedrer sundhed og ydeevne for planter og dyr, hvilket resulterer i bedre ernæring for forbrugerne og en nedsat miljøpåvirkning. 

Alltech er verdens førende inden for dyresundhedsindustrien og producerer additiver, forblandingstilskud, foder og fuldfoder. Styrket af mere end 40 års videnskabelig forskning kan de fremføre en arv af innovation og iværksætterkultur. 

Alltech er et privat, familieejet firma, hvilket giver dem muligheden for hurtigt at tilpasse sig kundernes behov og opretholde deres stærke fokus på innovation. Deres hovedkvarter ligger uden for Lexington, Kentucky, USA, men med flere end 100 fabrikker over hele verden, har de en stærk tilstedeværelse også internationalt. Se www.alltech.com for mere information.