Kontakt os
Xp2 skaber sundhed og vækst
Foder / Gris / Xp2

Xp2 - en ny generation af grisefoder

Øg fordøjeligheden af råvarerne i foderet ved brug af Xp2 og få højtydende, sunde dyr, til fordel for produktionsøkonomien.

Xp2-konceptet

  • Unik expandat-struktur
  • Øget fordøjelighed
  • God skridbar og ensartet foder
  • God mavesundhed samt sunde og rolige dyr. 
  • Optimal fodringsøkonomi

Med expandat-konceptet Xp2s unikke opbygning, får du alle de gode egenskaber fra pelleteret foder - uden at gå på kompromis med mavesundheden. Xp2 har en unik forklistringsproces, som gør at næringsstofferne lettere er tilgængelige, og øger derved fordøjeligheden. Xp2-princippet kan sammenlignes med majskernen, der udvikler sig til popcorn.

Xp2 fungerer som hjemmeblandet melfoder i maven, der understøtter optimal pH-gradient, og ydermere med den fordel, at det ikke afblander i foderanlægget.
Xp2 sikrer derfor god mave-/tarmsundhed og bidrager til rolige dyr.

Xp2-konceptet tilbydes i alle standartsortimentsblandinger til søer og slagtegrise

Xp2 - til søer

Ro på polte og søerne

At producere sunde smågrise kræver stærke og afbalancerede søer, der har energien, styrken og et godt velbefindende, gennem hele deres cyklus. Det kommer bl.a. ved at give dem det rette foder, og her har foderstrukturen en stor betydning.
Manglende struktur kan give store udfordringer i soens mave-/tarmsystem, og derfor anbefaler SEGES Innovation, at man bruger én af følgende foderstruktur, når der skal tages bedst muligt hensyn til mavesundheden*1.

•    Groft formalet melfoder
•    Færdigfoder med ca. 20 % valset korn tilsat efter pelletering
•    Ekspanderet foder
•    Pelleteret foder, hvor kornet er groft formalet.

Xp2´s unikke ekspandat-struktur, giver en særdeles høj fordøjelighed af råvarerne, og understøtter den gode mavesundhed hos søerne. Det unikke ved Xp2 er, at det via en særlig varme- og trykbehandling kombinerer pelleteret foders høje produktivitet, med trivslen vi kender fra en grovere foderstruktur.

En mæt so skaber ro

Fordelen ved Xp2 er, at søerne får en større mæthedsfornemmelse i forhold til fx pillefoder. Dette er blandt andet en fordel i drægtighedsstalden, hvor manglende mæthed kan være skyld i slogskampen og skader. Indholdet af fibre i drægtighedsblandingerne, gør at foderoptagelse kan styres, så søerne heller ikke bliver alt for store inden faring.

Fokus på somaven i farestalden

Tilgængeligheden og mængden af fibre i Xp2, hjælper til at øge soens vandindtagelse og dermed hjælp til at holde mave- og tarmsystem i gang. Dette er især en fordel i farestalden, hvor manglende aktivitet og vandindtagelse kan føre til knoldet afføring.

Mælken til yveret

En høj mælkeydelse er alfa omega for pattegrisenes overlevelse og fremtidige performance, det er derfor vigtigt at soen hverken er for fed eller for tynd, da dette påvirker mælkeydelsen negativt. Med Xp2 kan foderoptagelsen styres både i drægtigheds- og farestalden.
Den høje fordøjelighed af Xp2-foderet bidrager til, at næringsstofferne lettere optages af soen, hvilket resulterer i høj mælkeydelse

Læs mere om vores sortimentsblandinger til søer

*1: SEGES Innovation, FARESTALDSMANUAL, version 6.2 – februar 2023

 

 

Xp2 - til slagtegris

Hos slagtegrisene er det muligt at opnå en ekstraværdi på hele 12 til 16 kr. pr. gris. Værdien kommer fra den øgede fordøjelighed af kornet (2-4%) og af proteinråvarer (1-3%) ved forklistring.
Læs om alle fordelen ved Xp2 til slagtegrise i denne flyer

Læs mere om vores sortimentsblandinger til slagtegrise

 

Grisefoderrådgivning - vi hjælper med at optimere din besætning

Kontakt os og få råd og vejledning om grisefoder og griseprodukter, så vi kan hjælpe med at optimere din besætning.

 

Kontakt kundecenter