Kontakt os
Danske landmænd behandler ikke længere maltbyg med glyphosat før høst
Om DLG / Presse / Nyheder
13. december 2017

DLG: Ingen glyphosat i dansk maltbyg i 2017

Danske landmænd behandler ikke længere maltbyg med glyphosat inden høst, viser DLG’s analyser af årets høst.
DLG er sammen med brancheorganisationen DAKOFO gået forrest for at leve op til malteriernes og forbrugernes høje kvalitetskrav om dyrkning af maltbyg uden brug af glyphosat før høst.
Danske landmænd, der dyrker maltbyg, bruger ikke længere glyphosat før høst, viser analyser fra Danmarks største grovvareselskab, DLG. Dermed følger landmændene markedskravene fra de malterier og bryggerier, der aftager det danske højkvalitetsprodukt til produktion af bl.a. øl og whisky.

Et omfattende analysearbejde af alle modtagne maltbygpartier viser, at dansk maltbyg tester negativt for glyphosat over grænseværdien. Og det er glædeligt, at behandling af maltbyg med glyphosat før høst reelt er afviklet, siger Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG. 

”Dansk maltbyg forbindes med kvalitet i verdensklasse, og det er meget positivt, at landmændene gennem en stor indsats i år har dyrket maltbyg uden brug af glyphosat før høst. Det er flot, og det er noget, som malterierne og bryggerierne kvitterer for. Dermed er landmændene med til at styrke afsætningen af maltbyg på verdensmarkedet, der giver landbruget en ekstraindtægt på et trecifret millionbeløb om året,” siger Mogens Frederiksen. 

Systematisk screening af maltbyg

DLG har i høsten systematisk screenet den indleverede maltbyg for glyphosat. Dermed kan virksomheden med stor sikkerhed sige, at dansk maltbyg er fri for rester af glyphosat-holdige ukrudtsmidler.

”Vi har bogstaveligt talt været igennem samtlige lagerhuse og samtlige partier af korn, der er modtaget som maltbyg. Vi kan derfor med stor sikkerhed sige, at avlerne har leveret dansk maltbyg uden behandling med glyphosat før høst,” siger Mogens Frederiksen.  
 
Mogens Frederiksen
Mogens Frederiksen
Vicekoncerndirektør, Afgrøder