Kontakt os
DLG køber yderligere 5 pct. af Danæg
Om DLG / Presse / Nyheder
5. december 2017

DLG ejer nu 50 pct. af Danæg-koncernen

DLG-koncernen styrker sin strategiske position inden for fjerkræsektoren med købet af yderligere aktier i Danæg.
Danæg, der er Nordens største koncern inden for ægbranchen, styrker dermed sine muligheder for yderligere vækst på de internationale markeder for æg og ægprodukter.
DLG, der i efteråret 2013 indgik et strategisk samarbejde med Danæg, øger nu sin ejerandel i ægkoncernen så DLG nu ejer 50 pct.  DLG’s COO, Ole Christensen, ser store perspektiver i samarbejdet gennem den øgede ejerandel. 

”Danæg er en fantastisk virksomhed i en branche i vækst. Danægs forretning passer perfekt til DLG’s strategiske fokus på vores kerneforretningsområder Grovvarer og Vitaminer & Mineraler, som vi har defineret dem i vores ’Strategi 2021 – Leading the Way’,” siger Ole Christensen. 

”Vi har ikke lagt skjul på vores ambition på fjerkræområdet, og Danæg har ambitiøse vækstplaner, et godt brand og en stærk markedsposition såvel i Danmark som internationalt, der matcher DLG’s styrker inden for foderudvikling og koncepter til ægproducenterne. Derudover er Danæg et meget velkonsolideret selskab,” siger Ole Christensen.  

Danæg-koncernen har gennemgået en markant, positiv udvikling i de senere år, der giver et solidt afsæt til virksomhedens fremtidige vækst. Driftsresultatet (EBIT) for koncernen steg fra 6 mio. kr. i 2013 til 48 mio. kr. i 2016. I samme periode steg soliditeten fra 32 pct. til 52 pct. 

Bestyrelsesformand i Danæg, Lars Lunding, ser positivt på DLG’s øgede ejerandel i Danæg.
 
”Samarbejdet med DLG betyder, at vi nu har et endnu stærkere afsæt for at nå de strategiske målsætninger, der skal bidrage positivt til Danægs fremtidige vækstambitioner. Vi ser klare synergier i samarbejdet, som kun vil styrke Danægs position i fremtiden – til gavn for ejerkredsen bag selskabet,” siger Lars Lunding.