Kontakt os
DLG-koncernen investerer i grøn energiomstilling: Vil skabe netværk af ladestationer i Tyskland
Om DLG / Presse / Nyheder
30. september 2021

DLG-koncernen investerer i grøn energiomstilling: Vil skabe netværk af ladestationer i Tyskland

DLG-koncernens energiselskab, Team SE, køber 25,1% af det tyske selskab GP JOULE CONNECT Gmbh. Investeringen skal understøtte den grønne omstilling af energiforretningen og bane vejen for et netværk af ladestationer til elbiler ved Team-kædens tankstationer og byggemarkeder.

I Tyskland sælges der flere elbiler end nogensinde før, hvorfor der er et stigende behov for en bedre infrastruktur med flere ladestationer, så bilister effektivt kan tanke grøn strøm på deres biler. Den infrastruktur vil DLG-koncernens energiselskab Team være med til at sikre og køber derfor 25,1% af selskabet GP JOULE CONNECT, som er aktive inden for udvikling og implementering af mobilitetskoncepter baseret på vedvarende energikilder.

”Med investeringen i GP JOULE CONNECT får vi en stærk partner, der gør det muligt for os at understøtte den grønne omstilling inden for energi og transport, mens vi samtidig former en bæredygtig fremtid for vores energiforretning. Det er et partnerskab, vi er meget glade for, og som vi ser store muligheder i,” siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

”Team er en innovativ virksomhed, der giver GP JOULE CONNECT adgang til nye markeder i Tyskland og Skandinavien. Vi er også glade for, at Team har sine rødder i landbruget, og at bæredygtig ledelse også er i fokus,” siger Ove Petersen, medstifter og CEO i GP JOULE-koncernen.

GP JOULE CONNECTs aktiviteter omfatter en bred vifte af løsninger inden for e-mobilitet, herunder opladningsinfrastruktur, der dækker alt fra ladebokse til et vidt forgrenet europæisk netværk af ladestationer, delekoncepter for eldrevne køretøjer samt energikoncepter og energiforsyning fra vedvarende energikilder.

Stigende behov for nye mobilitetsløsninger

Aktiviteterne passer godt til Teams nuværende portefølje af produkter og services, og gennem partnerskabet er det målet, at der skal etableres et netværk af ladestationer ved Teams eksisterende tankstationer og byggemarkeder for at imødekomme kundernes stigende behov for nye mobilitetsløsninger.

”Vi leder løbende efter nye måder, hvorpå vi kan koble vores fokus på bæredygtighed med vores forretningsmodel. Med GP JOULE CONNECT får vi en stærk partner, der har stor ekspertise og know-how inden for e-mobilitet. Vi glæder os over det nye partnerskab, hvor vi ser store muligheder for i fællesskab at udvikle og forme fremtidens mobilitetsløsninger,” siger Kevin Lorenzen, CEO i Team SE.

Team ejer 77 byggemarkeder og 231 tankstationer, der primært ligger i den nordlige halvdel af Tyskland. I september har Team desuden åbnet den første i en række af brintpåfyldningsstationer, som skal levere grøn energi til busser, lastbiler og biler. Brintpåfyldningsstationerne er en del af projektet eFarm, som er initieret af GP Joule, og hvor Team er partner med en ejerandel på 10%.

Tidligere på måneden meddelte DLG, at koncernens to tyske selskaber Team og HaGe fusionerer i det, der bliver den største danskejede virksomhed i Tyskland med 5000 ansatte og en omsætning på 32 mia. kr.