Kontakt os
Landbrug / din græsproduktion
21. november 2022

Græs - de vigtige hjemmeavlede proteiner

Reduktion af co2, effektiv foderproduktion, foderudnyttelse og mere mælk pr. ko. Dette er ikke nye begreber – men tilføjer vi klimatjek og kompensation bliver begreberne iøjnefaldende højaktuelle.

Som den største andel af foderrationen til kvæg er grovfoder-kvaliteten grundlæggende og bestemmende for besætningens produktionsniveau.

Derfor er der god mening i at dykke ned i værktøjerne til at bevare de gode nærringsstoffer i dit grovfoder - med en høj stabil mælkeydelse i fokus.

Herunder kan du finde inspiration til hele processen – fra jord til (foder-) bord.

Ensileringsmidler - forbedrer foderudnyttelsen

ensilagestak - komprimeretKøer elsker græsprotein – og optimering af de hjemmedyrkede proteiner er både højaktuelt og mange penge værd.

Kort fortalt findes der to typer af ensileringsmidler: Forgæringsfremmende middel som øger ensileringshastigheden og stabiliserende middel som modvirker varmedannelse efter åbning.

Tilsætning af stabiliserende ensileringsmidler kan øge ensilagens holdbarhed efter åbning. På den måde kan man mindske tab af energi i form af varmedannelse og dermed bevare eller forbedre foderudnyttelsen.

Læs artiklen: Landmand om ensileringsmiddel: "Det giver en tryghed"

Højere udbytte fås altså ved at passe bedre på det udbytte, der nu engang er høste - og med ensileringsmidler kan du styre ensileringsprocessen og sikre kvaliteten af proteinerne i din ensilage.

Se mere om ensilering her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Folie i høj kvalitet - for bedre opbevaring

En god ensilage kræver meget planlægning og arbejde, og selve opbevaringen og folien, du vælger, er derfor yderst vigtig.

En god folie er en folie i høj kvalitet, som er nem at arbejde med, og som sikrer dig et optimalt resultat, når du skal opbevare din græsensilage. 

over og underfolieProfi Vaccum er et solidt underfolie-valg. Vacuum folien lægges direkte på ensilagestakken for at forhindre, at der kommer ilt i stakken. Det minimerer risikoen for mugdannelse og dermed mindre spild.

Med Green-cover folie får du overfolie produceret af en nye type råvare, der i kombination med reduceret tykkelse gør folien smidig og stærk. Pålægning af ensilagestakkene bliver dermed langt lettere end med de traditionelle ”tunge folier".

Læs artiklen: Vi skal tage den grønne omstilling alvorligt


Folier der er et ”lidt bedre valg”

Folie - LBHDDLG tilbyder desuden ensileringsfolier, der består af 50-60 % recirkuleret plast. Folierne er flerlagsfolier, hvor det recirkulerede plast er i de inderste lag. Derudover er de produceret af ren Polyethylen (PE) og kan dermed indgå i recirkuleringen og blive 100 % genanvendt. 

Profi folie er en co-ekstruderet 3 lags folie til sikring af ensilage i plansiloer og markstakke. Profi folie yder en optimal beskyttelse af ensilagestakken og er med sine unikke egenskaber og styrke blandt markedets bedste.

Green-cover Mega Wide er en kvalitetsfolie til de brede plansiloer og markstakke. Green-cover Mega Wide er en co-ekstruderet 3-lags folie, med en tykkelse på 120 my. Ved levering er folien foldet 16 gange og dette, sammen med tykkelsen, gør den let at arbejde med – trods de store størrelser. 

Denne folie er desuden produceret med en nyudviklet co-extruderingsteknologi, der, med nye polymere sammensætninger i råvarer, sikrer en forbedret beskyttelse af foderenhederne. 

Både Profi Folie og Green-cover Mega Wide folie er derfor et lidt bedre valg

DLG tilbyder et bredt udvalg inden for ensileringsfolie, som alle er kendt på markedet og har opnået gode resultater. 

Se hele vores udvalg af folie-produkter her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

De rigtige græsfrø er dem der passer til din besætning

Kløver-græsmarkNår du skal vælge dine græsfrø – uanset om vi snakker økologisk eller konventionel – er det vigtigt at se på hvilke sorter eller blandinger, der kan optimere udbyttet af foderenheder og protein fra din kløvergræsmark.

Se vores økologiske sortiment her

Det er vigtigt at vælge sorter, der er højtydende og holdbare, så de i praksis giver en god balance mellem kløver og græs.

GreenMax Fiber

Græsblandingen GreenMax Fiber er en ny og forbedret sammensætning, der er optimeret til tørre forhold med sorterne Fojtan, Garbor og Humbi.

Disse sorter har under tørke og i RadiMax anlægget, vist større rodvækst og bedre evne til at klare tørke.

MED GREENMAX FIBER FÅR DU:

  • En alsidig og holdbar blanding
  • En blanding, der trives på alm. agerjord, fugtige arealer og meget tørre arealer
  • En holdbarhed på 3-5 år

Se mere om græsfrø her

Eller kontakt din DLG-salgskonsulent

 

Vil du have en snak om dine kontrakter ifm. dit grovfoder?

græs i håndEt højt udbytte fås ved at købe rigtigt ind og passe godt på det gode udbytte, der nu engang er høstet – og god grovfoder kræver meget planlægning og arbejde.

Du er velkommen til at købe dine varer, når behovet opstår. Men vil du være sikker på, at du har det helt rigtige på lager, når du har brug for det?

Så kan det være du skal have en snak om dine kontrakter ifm. det vigtige hjemmedyrkede foder.

Kontakt din DLG-salgskonsulent her

Se på kundeportalen
Kvægprodukter på kundeportalen